Reklama

Reklama

Zbav nás všeho zlého

  • USA Deliver Us from Evil
Trailer

Obsahy(1)

Katolický farář Oliver O´Grady znásilnil stovku dětí. Jeho zpověď umožňuje nahlédnout do korupční hierarchie církve, jejíž představitelé mu poskytovali ochranu, ačkoliv o jeho jednání věděli. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (61)

Avathar 

všechny recenze uživatele

Z celej cirkvi a jej predstaviteľov, ktorí sa cítia povolaní komentovať a morálne nálepkovať ľudí tak ako im hovorí ich obmedzený mozog, sa mi dvíha žalúdok už dlhšie. Toto však bolo niečo neuveriteľné. Po všetkých stránkach. Silné a smutné. A vidieť tie úlisné, prasačie ksichty kňazov, ktorí o celom zneužívaní vedeli a priamo na kameru klamali až sa im z huby prášilo, bola už len poriadne trpká bodka za všetkým tým hnusom. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Tak důležité téma by si zasloužilo lepší zpracování než jen hromadu mluvících hlav a statických fotografií. Takhle je to spíš dokument pro ČT2 než pro kina. Naštěstí s přibývajícími minutami, jak se budete ve věci a aktérech více orientovat, je film stále působivější, a konec se opravdu povedl. Někdo by se měl konečně vrátit v čase (asi tak o 2000 let) a zabít J.K. dokud byl ještě čas. ()

Reklama

larelay 

všechny recenze uživatele

Rovnako ako pri Jesus Camp, zastavam nazor, ze cela otazka katolickej cirkvi by sa mala rieist v Haagu. Kedze to co oni robia, je horsie nez vojnove zlociny. Pri tomto dokumente som plakala ako male decko, zimomriavky mi behali po chrbte a bolo mi zaroven na vracanie. nechcem sa ani len na sekundu vzit do role rodicov a deti, ktori verili knazom. A doplatili na to tym najhorsim sposobom. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Katolickou církev beru v součtu za vůbec největší zlořádstvo v dějinách a tady případ O’Gradyho je jen jeden malý současný příklad za všechno. Nic není černobilý a neříkám, že ta instituce nemá na triku i hodně dobrýho, nicméně... m*dat tu bandu dědků s pánbíčkářskou imunitou. A velkou devizou snímku je, že se v něm zpovídá sám obžalovaný. Dobré v kombinaci se SPOTLIGHT. ()

KrestanFilms 

všechny recenze uživatele

Dokument zpovědi jednoho katolického faráře zneužívajícího děti. Mám k tomu hodně co říct, ale omezím se... V prvé řadě, jak bylo zmíněno i v dokumentu - celibát je výmysl lidí, ne Pána. A protože sexualita patří k lidské přirozenosti, přirovnal bych toto nařízení k nastavené noze - přímo vybízí ke klopýtnutí... V druhé řadě - člověk nebyl stvořen dokonalý, k tomu se z Boží milosti propracováváme. Tudíž bych to nenazval ani tak selháním církve, jako spíš selhání jednotlivců (k čemuž ale nastavenou nohou v mnoha směrech napomáhájí lidské doktríny v dané církvi) Jeden má problém s pudy (sex) druhý s egem (kariéra) třetí s chamtivostí (majetek, peníze) atd. Bůh není násilník, takže dokud si to samí oni jedinci nepřiznají a nepoprosí Pána o pomoc, nechá jim to... V třetí řadě - k filmu - je sice pěkné, že se poškození snaží bojovat za (světskou) spravedlnost. Ale tím, že svou negativní zkušeností zavrhli nejen církev ale i Boha (viz jejich slova) tak neví, že jejich boj je předem prohraný. Protože: Nevedeme svůj boj proti lidským nepřátelům, ale proti mocnostem, silám a všemu, co ovládá tento věk tmy. (Efezským 6:12) Zbytek si ponechám pro sebe... Jen ještě podotknu, že nejsem katolik a nechci se tím zastávat tohoto "náboženství" , psal jsem o problému obecně... ()

Galerie (4)

Související novinky

OSCARS - výsledky

OSCARS - výsledky

26.02.2007

Rozdáno. Až na pár výjimek (jako například kategorii Nejlepší zahraniční film) se moc překvapení v letošních Oscarech neudálo. Nejvíce Oscarů, konkrétně v těch nejsilnějších filmařských kategoriích -… (více)

Oscary již po devětasedmdesáté

Oscary již po devětasedmdesáté

24.01.2007

Rok se s rokem sešel a opět se budou vyhlašovat prestižní každoroční akademická ocenění - Oscary. Nejvíce nominací mají: Babel (7), Dreamgirls (8), El Laberinto del Fauno (6), Královna (6), Krvavý… (více)

Reklama

Reklama