Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý pár je během své romantické cesty motorovou loďkou zaskočen bouří. A ke všemu se jim pokazil motor. Jsou tedy nuceni strávit noc na odlehlém bezlidném nemile vypadajícím místě. Když najdou opuštěný dům, ve kterém se můžou schovat před deštěm, zjistí že přece jen tu nejsou sami. Skupina brutálních vrahů se rozhodla pobavit na jejich účet. Ale mladý pár se nehodlá vzdát bez boje. (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (296)

misterz 

všechny recenze uživatele

Začiatok je pomerne obohraný. Párik postarších zaľúbencov sa vyberie na výlet, pokazí sa im čln a tak sú nútení hľadať útočisko na neďalekej nevábne vyzerajúcej farme. O chvíľu nastúpia na scénu burani a môže začať hixplo. A to teda vynikajúce. Nemyslím tým len krvavé scény, oveľa viac ma bavil psychologický tlak, tá dusnota, ktorá srší z danej nepríjemnej situácie, keď burani postupne začínajú nahlodávať svoje obete. Išlo to tak ďaleko, až ma prepadla nepríjemná myšlienka, že ako dobre, že sedím doma v obývačke a nemusím dýchať ten smrad čo tí nešťastníci. Potom sa to trocha zvrtne, keď žienka-umelkyňa zrazu nadobudne zabijácke inštinkty a prerobí stodolu na štýl Sám doma, ale všetko je odpustené perfektným záverom, kde došlo aj na slušný masakrík. Môžem len odporučiť. 80/100 ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nemám rád exploitationy. Storm Warning síce nie je v prvej polovičke taký krvavý kúpeľ, aký som čakal, ale v druhej to bohužiaľ dobehol. Keďže počet hrdinov a zlosynov je rovnako malý (2 + 2 a neskôr do deja zasiahne „tatíčko“ s imidžom Davida Thewlisa, ale nie je to David Thewlis), nejde o slasher, ale režisér sa pokúša budovať atmosféru. No je ním Jamie Blanks (Temná legenda, Valentín s Denise Richards), takže mu to bohvieako nejde. Napriek tomu to spočiatku nie je úplne zlé. Noc, ostrov, búrka, nebezpečenstvo. Postupne sa ale začína hrať s čoraz otvorenejšími kartami a v druhej polovici dochádza k bitúnku a odrezaným penisom. Na nič z toho sa mi samozrejme nepozeralo dobre (čo je asi pochvala?), ale ani ma to nešokovalo. Skôr ma to nudilo a hovoril som si, že by som ocenil skôr prácu s postavami a hercami. Avšak hneď som si spomenul, že žiadne dobré postavy ani herci tu nie sú (Nadia Fares z Purpurových riek a Long Weekendu by bola dobrá maximálne v MILF porne), tak som to vzdal. Prostredie „francúzskeho ostrova“ na papieri znie super, ale pre dej z toho nič nevyplýva (90% sa odohráva na nočnej farme). Samozrejmosťou sú logické kraviny (neukrytie mŕtvoly, rafinovaný nápad uväzniť obete do stodoly plnej potenciálnych smrteľne nebezpečných zbraní). ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Intro ocelově šedých kamerových filtrů, jenž zbytečně neplýtvá dialogy, klasický submisivní střed opírající se o herecké výkony (vadil jen přehrávající D.Lyons v roli „chytřejšího“ syna, ale třeba taťka obdivující kinematografii s lipicány, ten válel) a konečně závěrečné zúčtování, které ukáže, že koule mohou být i abstraktní (obzvláště pokud máte vražedný trénink z Purpurových řek), či že improvizovaný pesar z víčka od nádrže dokáže zabránit nejednomu početí a dokonce přesvědčí i psíka Honkyho, že nastal čas přejít z Chappi na něco jiného.. Svižné ozploitation, co se drží pravidel žánru i osvědčených schémat, ale přitom nabízí víc, než jen standard uniformních kusů o rudokrkém teroru. Po Storm Warning a Wolf Creek už vím, že strejdu Dundeeho pojedu navštívit leda prstem po mapě.. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo dobrý horor režiséra Jamieho Blanksa (URBAN LEGEND, VALENTINE), od ktorého by ste zrejme opäť čakali lacnú teenagerskú vyvražďovačku... No, originálnym nápadom teda STORM WARNING taktiež neoplýva, ale film to je hodne napínavý, solídne spracovaný a aj samotní herci, hoci je ich počet vskutku nízky, sú o poznanie lepší. Milovníci "filmovej krvi" si prídu na svoje minimálne po tom, ako sa Nadia Farès rozhodne, surovo & brutálne, zakročiť, na druhú stranu sa príliš neuspokoja tí, čo čakajú hustú atmosféru. Ja však tvrdím, že s tým, čo mal Jamie Blanks k dispozícii, sa s tým vysporiadal veľmi dobre, predovšetkým je fajn, že nepoužil žiadne prvoplánové ľakačky á la VALENTINE. Podľa môjho (skromného) názoru vysoký nadpriemer v rámci dnešnej horrorovej tvorby. A krátka stopáž tiež nie je na škodu... Môžem povedať, že na nasledujúci režisérov film Long Weekend som hodne zvedavý. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nijak objevný buranský horror z australských vod jdoucí ve stopách Texaského masakru a jemu podobných. Muž a žena z města se vydají na romantické rybaření, aby si užili krásný sluneční den. Co čert nechtěl, po obloze se začnou honit mraky - mimochodem příchod bouře, tedy postupné přibývání oblačnosti a stavba hradů, je neuvěřitelně lyrický - a náš pár se rohodne vrátit domů oklikou! Je jen otázkou času, kdy zabloudí a padnou do rukou trojice neotesanců, kteří nejdou pro ránu daleko. Velmi dobrá hudba (Jamie Blanks) je z větší části elektronická, děj však posouvá kupředu mílovými kroky. Atmosféra houstne, situace se zdá bezvýchodná a nastupuje brutální gore. Mučení, zlý pejsek a vrtulka nejsou vše. Za výbornou trikovou stránku, napínavou atmosféru, skvělou kameru a obstojné herecké výkony je to za 4*. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (12)

  • Mláďa kengury bola len bábka, ktorá bola vylepšené cez CGI. (Arsenal83)
  • Úvodná sekvencia s titulkami bola jednou z posledných vecí nakrútených pre film. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno