Reklama

Reklama

Rozvod ve čtyřicátých letech 20. století? Nemožné! A tak se Harry (Chris Cooper) rozhodne, že svůj manželský trojúhelník vyřeší jinak - aby manželku nezostudil, prokáže jí laskavost a zabije ji. Jenže je tu ještě jeho šarmantní kamarád Richard (Pierce Brosnan)…  Ve čtyřicátých letech minulého století byl rozvod společensky nepřijatelný. Proto Harry Allen (Chris Cooper) vede dvojí život - po boku své ženy Pat (Patricia Clarksonová) a zároveň žije s další, podstatně mladší Kay (Rachel McAdamsová). Dlouhodobě neperspektivní manželství je však přeci jen nutné nějak ukončit. A protože Harry je charakter a nechce manželku zostudit, rozhodne se, že jí prokáže laskavost - zabije ji. Do milostného trojúhelníku ovšem vstupuje Harryho dlouholetý přítel, pohledný gentleman ve středních letech Richard (Pierce Brosnan), který osudovými kartami výrazně zamíchá... Romantické komediální drama o neodolatelné moci a šílenství lásky režíroval Ira Sachs. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

Matty 

všechny recenze uživatele

Až příliš neokázale zrežírované retro drama, které chvíli inklinuje k filmu-noir, chvíli k hitchcockovskému „manželskému thrilleru“ a končí buď jako zlomyslná komedie, anebo hloupá moralita (těžko určit). Vývoj událostí je poměrně nečekaný a velmi mne překvapila například náhlá zmínka o vraždě po nějakých třiceti minutách ležérního konverzování. Takových odhalení obsahuje Married Life více, jak naznačují už úvodní titulky, nahlížející pod pozlátko spokojeného soužití dvou lidí s větší odvahou než samotný film. Jistí si koneckonců můžeme být jenom tím, že manželská nevěra bude vždy potrestána a že Chris Cooper je skvělý herec. 70% ()

noctambule 

všechny recenze uživatele

Šťastný konec si představuji jinak než, že chlap je odkopnut milenkou, tak se vrátí k manželce, protože není schopný samostatné existence. Pierce se celou dobu choval jako neskutečná svině, ale co na tom, lásku si přeci zaslouží každý i člověk, který se chová všelijak jen ne jako nejlepší kámoš. Herecky to bylo slušné, byl by to příjemný retro průměr, kdyby to nemělo tak debilní vyznění. Married life si zasloužil jít hned na DVD. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jako starého kozla by mne občas měly přepadat myšlenky, že bych mohl vyměnit manželku za novější model, ale kupodivu mne nepřepadají. Asi proto, že jsem podobný charakter jako Harry, ale s tím rozdílem, že se mi vražda nejeví jako úplně nejčestnější způsob ukončení manželství. Nicméně sledovat Harryho při přípravě činu, a Richarda při jeho nechtěném maření, bylo zábavné, ale přesto jsem se nemohl zbavit pocitu, že mi tvůrci upřeli nemalé množství zábavy, které jsem z námětu intuitivně vycítil. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

NOVA CINEMA HD - To jsem takhle jednou ve 3 hodiny ráno už chtěl vypnout TV a jít spát, ale bohužel (pro můj organismus) začali dávat tuto záležitost a já tak šel spát až za dalších 80 minut. V prvé řadě mě oslovil výběr herců, od začátku vtahující vyprávění Brosnana, český dabing a v neposlední řadě fakt, že po půlnoci si na českých televizích můžete dopřát film zpravidla bez jediné reklamy. A tak bylo rozhodnuto a já byl upřímně spokojen a celkem se podivuji nad aktuálním hodnocením - 56%. Jelikož to bylo příjemné drama s komediálními a krimi prvky. 72% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Od neznámé tvůrkyně přichází atraktivně obsazené partnerské drama, ve kterém se prohospodařilo ledasco. Portrétování manželských svazků tu bylo nesčetněkrát, tady scházel hořce cynický nadhled, nějaká pekelně dravá scéna, myšlenka, pointa. Na seriálovou epizodu možná, nicméně celovečerní podobě chyběla ona jiskra, celé to pak vyznívá jako zdrcnutá bábovka, která by ale zřejmě stejně líp nechutnala. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama