Reklama

Reklama

Vlkodav z kmene Šedých psů

  • Česko Vlkodav z rodu Šedých psů (více)
všechny plakáty
Trailer 2

VOD (1)

Vesnice Šedých psů byla pobita temným přisluhovačem Zhadobou, jenž se snažil vzkřísit bohyni Morannu. Ten den měli všichni Šedí psi zemřít, jeden však přežil - syn statného kováře Mezhamira. Ten je prodán do otroctví, aby nadosmrti pracoval v diamantových dolech. Osudem otroka je v dolech zemřít. Chlapec vyroste, přijme jméno Vlkodav a vymaní se z područí otrokářů vybojováním své svobody. Vlkodav započne svou pouť, při které jako první otrok hodlá změnit svůj osud a pomstít vyhlazení své rodiny. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (284)

Marqta 

všechny recenze uživatele

Moc brutální s aložité pro děti a moc zdlouhavé a pohádkové pro dospělé. Nicméně všem fantasy fanouškům tenhle film vřele doporučuji :). To co se mi líbilo byla správná "fantasy" atmosféra - plná mlhy a takové té až vikingské surovosti a syrovosti. Další velké plus je určitě hudba. To co mi ale moc nesedlo byla rozvleklost, sice ne v pravém slova smyslu, protože se tam "něco" dělo téměř pořád, ale ne všechny vedlejší děje byly dotažené do konce- takže tam byly dá se říct zbytečně a film jenom prodlužovaly- takže to už ke konci bylo na mě trochu moc dlouhé. Potom akční scény- naprosto nepřehledné, takže člověk může jen odhadovat- co se tam vlastně děje. Ale jinak celkem dobrý koukatelný film i když si ho asi znovu nepustím. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Conan ani Lotr to neni, i když hodně motivů z filmu, potažmo trilogie to má, ale i tak se jedná o fakt dobrý nelacině působící fantasy s nádhernejma scenériema jak vystřižených z právě zmiňovaný trilogie, slušnejma trikama, parádní hudbou, i když rozhodně né tak výjimečnou jako měl LOTR a nebo Conan a s dostatečně drsným dějem aby to nepůsobilo jako pohádka a zároveň poutavým a netrapným, aby to dokázalo zaujmout i na ty 2 hodiny. Krom toho herecký zastoupení se víc než povedlo, hlavní postava neni žádnej ruskej Ivánek, ale správnej drsňák a princezna díky Oksaně Akinshina je moc pěkná a příjemná. Jediný co mi tak trošku scházelo byly nějaký velkolepější scény, ale na to že se nejedná o megalomanskou USA produkci je to fakt nádhera. a docela osvěžení na poli fantasy v poslední době. Při druhý projekci sem se bavil snad ještě víc, druhá polovina je přímo skvělá a já musim dát 5* ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

KLADY: 1) kouzelná slovanská mytologie, 2) dokonalý netopýr, 3) pěkná výprava ve spojení s líbeznými kulisami, 4) sympatický hlavní hrdina. ZÁPORY: 1) hlavní hrdina má jediný konstantně pochmurný výraz tváře, 2)+3)+4) scénář je hodný leda počítačové RPG hry - spousta WTF momentů bez špetky logiky, co nevyřeší hyperklaďas svým mečem, řeší nahodile božstva, 5) mizerný střih zvláště při soubojích. Takový "Barbar Conan" (silná inspirace, ne-li přímo vykrádačka) naroubovaný "Mrazíkem", výsledek je rozpačitý. Při svém pozitivním přístupu k fantasy a z vzhledem ke zdejšímu solidnímu hodnocení (to jsem fakt tolik náročná?) jsem prostě čekala něco lepšího, něco dospělejšího - tady se nemůžu zbavit hořkého pocitu, že tvůrci mají ctitele fantasy za mentálně znevýhodněné. Nápodobně, páni filmaři, nápodobně! Díky tomu netradičnímu slovanskému náboji hodnotím nadprůměrem, ale stejně je k pláči, jak skvělý film to mohl být. Připouštím, není mnoho lepších heroic fantasy (další smutný důkaz diletantství filmařů). 59% ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Kompilát všech možných fantasy filmů, Barbarem Conanem počínaje a Pánem prstenů konče. Naštěstí si z nich bere hlavně to dobré a tak nebýt předigitalizovaného závěru, bylo by tu sice zcela neoriginální, ale přesto asi nejlepší hardcore fantasy za posledních pár let. A ruština tomuhle žánru opravdu sedí. ()

Nautila 

všechny recenze uživatele

Matička Rus to natřela amerikánům pěkně po svém způsobu a dokázala, že Hollywood k dobré fantasy nepotřebujeme. Budu si to ale muset zkouknou ještě jednou, protože jedna dávka na vstřebání nestačí, zvlášť prostředek filmu mi nějak unikal mezi prsty a pozornost s ním. Začátek ovšem předčí Barbara Conana. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (4)

  • Vlkodav z kmene šedých psů je uváděn jako druhý nejdražší post-sovětský ruský film. Oficiálně se mluví o rozpočtu 10 milionů dolarů, některé zdroje však tvrdí, že uvedená částka je pouze polovinou skutečného rozpočtu. (Rodriguez)
  • Exteriéry byly kompletně natáčeny na Slovensku. (Arakasi)
  • K tomuto filmu existuje i PC hra, jmenuje se „Requital“. (jackie7)

Reklama

Reklama