Reklama

Reklama

Vlkodav z kmene Šedých psů

  • Česko Vlkodav z rodu Šedých psů (více)
všechny plakáty
Trailer 2

VOD (1)

Vesnice Šedých psů byla pobita temným přisluhovačem Zhadobou, jenž se snažil vzkřísit bohyni Morannu. Ten den měli všichni Šedí psi zemřít, jeden však přežil - syn statného kováře Mezhamira. Ten je prodán do otroctví, aby nadosmrti pracoval v diamantových dolech. Osudem otroka je v dolech zemřít. Chlapec vyroste, přijme jméno Vlkodav a vymaní se z područí otrokářů vybojováním své svobody. Vlkodav započne svou pouť, při které jako první otrok hodlá změnit svůj osud a pomstít vyhlazení své rodiny. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (284)

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Zajímavá syntéza, čerpající z literatury (Červeňák / Žamboch), PC her (Gothic / Arena) a Barbara Conana, rozšířená o ve východní mytologii nepostradatelnou úlohu Bohů. Tvůrci si zkrátka předeslali poctivě naplnit schéma fantasy žánru swords & sorcery a po celý čas filmu tak pilně činí. Bohužel. Problém je totiž následující: Každý takový příběh o pomstě začíná iniciační událostí (zde smrt rodičů) a končí jakýmsi finále (konfrontace s hlavním zlem). Ovšem to, co produkuje film mezi, je jen jakási výplň, naprosto pochybně přišitá k hlavní linii. ____ Model „zero to hero“ zde neplatí, protože Vlkodav, nereálná postava v nereálném prostředí, je hero už od začátku, a lze tudíž vychutnávat jeho kousky (sic bitvy jsou hrozný) a představovat si sama sebe v jeho pozici. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Rusové mají svého Batmana a konečně ten film má smysl. Nedávno mi bylo vysvětleno, proč je princezna při závěrečném boji hrdiny připoutaná řetězem ke kůlu či skále, je to proto, aby se mu nemotala do cesty. Dává to smysl, takže dámy, chcete-li být hrdinným hrdinou zachráněny, připoutejte se prosím. Pokud kdo chce, nechť si klidně odečte hvězdu za netopýra, ale v daném případě nelze jinak. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Čistokrvná fantasy, ktorá ma v sebe tú správnu pohanskú surovosť. Scenár je možno len zlepenec niekoľkých epizód, ale vizuálne sa je na čo pozerať. Vlkodav je jeden z najsympatickejších týpkov s mečom (prípadne, na čo sa pri "našich" predkoch často zabúda s kopijou). Film má bližšie ku CONANOVI ako k LOTRovi, ale aj tak má pôsobivú Jacksonovskú výpravu. Dobrodružná romantika ma aj napriek chybám filmu dostala, podobne ako pri menej vydarenej CESTE BOJOVNÍKA. Fantasy žije... ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

V Rusku sa filmu dari, aj v roku 2006 pojde o jednu z mala kinodistriucne zarabajucich zemi na svete. takmer 500 mil. dolarov, to je do top tenu naj filmovych krajin,a to pred desiatimi rokmi bolo rusko uplne na spodku. A v rusku sa dari aj lokalnym filmom, druhy diel nocnej hliadky zarobil vyse 30 mil. dolarov, cim drzi momentalne rekord. Wolfhound je dlho odkladany prvy slovansky fantasy blockbuster. Rozpoctom 10 mil. dolarov (niektore zdroje uvadzaju az 20. mil) je najdrahsim ruskym filmom vobec (doteraz najdrahsi je minulorocna deviata rota, stala cca 6 mil.) Film je nasadeny do kin podobne ako denna hliadka v ruskom novom roku. Uvidime co divaci zaplatia, pretoze kvalitou ide o velkorozpoctove fantasy b-cko ako napr. eragon. Obsahom a spracovanim mu asi najviac padne prirovnanie Barbar Conan VS Mrazik. Je to skoda, ze aj Rusi idu americkym chodnikcom, cim viac penazi vo filme, tym viac rozhoduju producenti a tym vacsia kravina. Skoda, ze si neberu priklad z Ciny, ktora je v obodbnej filmovej situacii, dokaze vyprodukovat kopu lacneho shitu, ale ked ide o velke peniaze, akosi nie je problem najat majstra rezisera a celkovo sa dohodnut a natocit nieco zmysluplne. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Přeefektované, neuspokojivé a téměř až nechtěně směšné finále sráží Vlkodava do zbytečně průměrných vod. Tedy do vod kam jeho ušpiněná východní nátura ani náhodou nepatří. On totiž chasník co si svou cestu ke slávě krvavě prosekává zapařenými lesy skrze tucty protivníků v době, kdy přes všechny ty rodinné fantasy není pomalu ani kam šlápnout, vyloženě potěší. Zvlášť, když ho zuby nechty podporuje Rybnikovova hudba, která i z tak odpadových scén jako je ta flashbacková z dolů dokáže vymlátit první poslední. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (4)

  • Exteriéry byly kompletně natáčeny na Slovensku. (Arakasi)
  • Vlkodav z kmene šedých psů je uváděn jako druhý nejdražší post-sovětský ruský film. Oficiálně se mluví o rozpočtu 10 milionů dolarů, některé zdroje však tvrdí, že uvedená částka je pouze polovinou skutečného rozpočtu. (Rodriguez)
  • K tomuto filmu existuje i PC hra, jmenuje se „Requital“. (jackie7)

Reklama

Reklama