Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chris Pratt (Joseph Gordon-Levitt) byl hvězdou středoškolského hokejového týmu. Až do oné osudné noci, kdy za volantem přecenil své možnosti. Po tragické nehodě zůstali dva mrtví spolužáci, zmrzačená přítelkyně a on sám s trvalými následky po těžkém zranění hlavy. Dnes pracuje jako noční uklízeč v místní bance, bydlí v podnájmu se slepým přítelem a bývalým kriminálníkem Lewisem (Jeff Daniels) a snaží se překonávat svůj mentální handicap, projevující se neustálými výpadky paměti. Díky svému zaměstnání se stává snadným terčem bandy, jež chce banku vyloupit. (Televize Seznam)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (121)

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že je to z větší části hlavně drama o životě člověka, který má problémy s pamětí. Pokud čekáte nějakou zběsilou akční jízdu, honičky atd., budete zklamáni, protože trochu akce se objevuje jen na konci filmu. Mně absence akce tentokrát nevadila a snímek jsem si docela užil. Zase nějaké veledílo to nebylo, avšak dobře se na to kouká a díky střídmé stopáži děj příjemně rychle utíká. Jde prostě o takovou nízkorozpočtovější podívanou, která člověku nezůstane dlouho po shlédnutí v hlavě, takže je to slušný průměr na tři hvězdy, nic víc, nic míň. ()

sonnak 

všechny recenze uživatele

Na režisérský debut solidně natočené drama, s perfektními herci, neotřelým nápadem a několika silnými pasážemi podbarvenými vynikající muzikou...ovšem nepohltilo mě to tak jak bych si představoval. btw Gordon-Levitt je čím dál tím lepší. EDIT: Jedna geniální scéna mi zůstala v hlavě a musel jsem ji shlídnout několikrát abych se jí nasytil...zase měním hodnocení, 4* EDIT2: Fůj, další 2 dny a zase měním...to bude ta puberta. ()

Reklama

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Myslím, že jeden z nejlepších výkonu Josepha Gordona-Levitta, ale i ostatních herců ve skvěle napínavém thrilleru, který začíná být už od začátku velmi zajímavý. Jediná nevýhoda filmu je taková, že se odehrává pouze v jedné dějové linii, která je sice zajímává, jak už jsem říkal, ale po chvíli začne docela nudit, protože se těšíte už na konec a ten né a né přijít. Jedno skouknutí však ale stačí ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Chriss Pratt (Joseph Gordon-Levitt) při jedné noční jízdě se svými přáteli havaruje, což mu způsobí trvalé poškození mozku, které mu brání zapamatovat si více věcí najednou. Jeho život se změní jen v sadu příkazů (vstaň, vyčisti si zuby, ...), které mu jeden po druhým zprostředkovávají cestu každým dnem. Chriss pracuje v bance, kde vykonává pomocné práce a doufá, že by jednoho dne mohl dělat pokladníka. Když v baru potká partu mladých lidí, se kterými se spřátelí a hlavně se do něj zamiluje jedna z dívek, nemůže být šťastnější. Až později ale zjišťuje, že parta jej využívá kvůli jeho zaměstnání v bance, kterou chtějí vyloupit ... Tak nějak jsem čekal stupidní béčko, ale byl jsem docela rychle vyveden z omylu. Celkový námět je velmi zajímavý, a postupy, které Chriss aplikuje na cvičení paměti jsou vynikající (pohádky si povídá od konce k začátku, což mu napomůže vymyslet geniální plán, jak se zachránit). Hlavního představitele si z žádných předchozích filmů moc nepamatuju (snad jen 10 důvodů proč tě nenávidím), ale tady ukázal, že je opravdu dobrým hercem. V jedné z vedlejších rolí se tu ukáže i Jeff Daniels, i když, přiznám se, ve filmu jsem ho nepoznal. Dávám 4* a řadím do škatulky k Mementu... ()

filip289 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobre napísaný mix drámy a thrilleru o bývalom nádejnom hokejistovi, ktorý si vlastnou vinou pri dopravnej nehode nielen spôsobil poškodenie mozgu, ale vlastne aj zničil život. Film ma síce pomalší nenápadný začiatok ale o to lepší koniec. Skvelo zahrané, či už najmä Gordonom-Levittom (v tomto filme neskutočný look-a-like Heatha Ledgera), záporákom Goodeom ale aj tradične skvelým tentoraz slepým sympaťákom Jeffom Danielson. Veľmi dobre pozerateľný film s dobrou hudbou, vo svojom žánri určite nadpriemer. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (6)

  • Aby byl Jeff Daniels jako slepý muž ještě více přesvědčivý, strávil nějaký čas v Michigan Commission for the Blind Training Center v Kalamazoo. Pozoroval a učil se základní dovednosti od slepých pacientů. (Fugas.cz)
  • Hoci banka vo filme je neďaleko Kansas City v štáte Missouri, v skutočnosti bola natočená v meste Hartney, Manitoba v Kanade a mestské scény boli natočené vo Winnipegu, Manitoba. (Arsenal83)

Související novinky

Další těla pod Neesonovy náhrobky

Další těla pod Neesonovy náhrobky

19.02.2013

Březnový start natáčení se blíží a krimi-thriller A Walk Among the Tombstones rychle nabírá obsazení. Ale nejdříve stručně o projektu: film je adaptací jednoho ze sedmnácti románů, které uznávaný… (více)

Neeson vztyčí pár nových náhrobků

Neeson vztyčí pár nových náhrobků

20.05.2012

Božský Liam momentálně natáčí Taken 2 a má spoustu plánů do budoucnosti. Většinou se počítá s tím, že bude pokračovat v tom, co mu jde nejlépe – být ultimátní bad-ass. Výjimkou není ani thriller A… (více)

Reklama

Reklama