Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Staňte se svědky příběhu z fiktivní země Monsterland - dobrodružství El Superbeasta, vyvrženého mexického zápasníka a jeho sestry a žhavé družky Suzi-X, jak se spolu postaví ďábelskému zlosynu Dr. Satanovi! Jedná se o adaptaci komiksu z mozku Roba Zombie, ten se navíc ujmul i produkce a celý projekt se odehrává pod jeho křídly. (ČSFD.cz)

(více)

Recenze (216)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Kdo si myslí, že Rob Zombie je magor bez smyslu pro humor zahleděný sám do sebe, očividně neví o existenci téhle magořiny. Ne že bych já o ní ještě týden zpět věděl. No každopádně tahle animovaná hodina a čtvrt nekorektního vulgárního humoru a popkulturních odkazů, jež mě po dlouhé době nepřišly jako z nouze ctnost, ale funkční prvek, má velký drive. Možná to nemuselo být nataženo na celovečerní stopáž, jinak ok. "Zombie nazis fucking with my day now. Since this movie started this part is most retarded." Co chtít víc. ()

HareS 

všechny recenze uživatele

S nepoznaním a neoboznámením pozadia parodujúcich sekvencií (čiže celý film) by to bol sotva polovičný zážitok. Odskúšané na sebe samom (po prvej projekcii som bol na vážkach s hodnotením tohto, vtedy všelijakého paškvilu - z plátna som extrahoval ledva polovicu zamýšlaného, po druhej projekcii ultimátna, štýlová, ezoterická, neslýchane zábavná spleť tých najvulgárnejších a najextrémnejších narážok a alúzií - a utvrdenie sa v starom známom "do momentálnej nálady sa vám nemusí trafiť každý film"). Rob Zombie sa pomaly ale isto prepracúva k takým popkultúrnym tvorcom a režisérskym ikonám, ako povedzme sám veľký Q. T. Tu máme očividný dôkaz o jeho sčítanosti vo filmovom fikčnom svete preukázateľný aj implementovaním najrozličnejších inside joke pre zasvätených a taktiež sčítaných a poučených divákov ako Rob samotný. Zakázané premietať puritánom bez zmyslu pre vo veľkých porciách dávkovaný drzý humor - napokon, upozornením o neprístupnosti Superbeastovho metasveta niektorej časti obecenstva vás varuje samotný Zombie hneď v úvode. Či to vo vás niečo invokuje alebo nie, je len a len na vás. 75% ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Rob Zombie natočil snímek „The Haunted World of El Superbeasto“ jako takovou úlitbu sám sobě, svým světům, svým představám. A vyšlo mu to skvěle. Zvolená animace funguje, do toho je skutečně parádní hudba a dostatečně ujetý příběh, který vás nejspíš bude bavit až do konce. Rozhodně netradiční film. Sice není hororový, ale dostanete zážitek, který bude jedinečný. ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Laškovní animák pro dospělé! Spousta koz, krve, akce, zombie nácků, fantasmagorických postaviček, bizárků a takhle by ten seznam pokračoval až do hloubky obrovského análu! Rob Zombie servíruje svoji humornou poetiku s vymazlenou animací a obrovskou nadsázkou. To vše zní takhle dobře, ale je to spíš o tom, jak vám to osobně sedne. Pár momentů se jeví úsměvně a pobaví, ale pro mě se ve většině případech jednalo o křečovitý kolotoč, který si velmi dobře potyká s neuvěřitelnou trapností. Ve výsledku nic moc a navíc s nudnou příchutí. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Zombieho klasický eintopf nahotinek, krve, střívek, prdění a plytkých odkazů na americkou popkulturu. Mám rád divoké směsice a absurdní humor, Rob se opravdu snaží, ale - jak říká polské přísloví - "z prázdného nenaliješ". Takže zůstávaji "kdyby" ... Kdyby Rob uměl psát roztomilé pitomé parodické písničky jako Flight of the Conchords, kdyby byl bystrý jako Eddie Izzard, kdyby byl sečtělý jako Pythoni ... Naštěstí je to vcelku krátké a většinu času se koukáte na prsíčka, takže to jde. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (6)

  • Jméno hlavní postavy El Superbeasta je odkazem na jeden z nejúspěšnějších songů Roba Zombieho s názvem „Superbeast“. (Mefistofelle)
  • Sheri Moon Zombie, která dabuje postavu Susie X, je režisérovou manželkou a můžeme ji spatřit v nejen v dalších Zombieho režisérských počinech, ale i v klipech jeho kapely. (Mefistofelle)

Reklama

Reklama