Reklama

Reklama

VOD (1)

Seriál nás zavede do zákulisí firmy Orange County Choppers, kterou vlastní rodina Teutelových, otec Paul Sr. a synové Michael a Paul Jr. Na zakázku vyrábí exkluzivní motorky na míru pro bohaté zákazníky. Mezi ně patří kupříkladu Russell Crowe nebo Bill Murray. (oficiální text distributora)

Recenze (146)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Svérázná rodinka, která vám postaví unikátní a hodně specifický kousek na zakázku. Některé mašiny jsou skutečně parádní. Koukám na ně jako na svaté obrázky. Bála bych se na nich jen projet. Baví mě sledovat jak z jednotlivých dílů dokáží něco podobné vyrobit a složit, aby to bylo vůbec pojizdné. Hoši vědí, co dělají. Občas se spolu poperou, něco rozmlátí a pak je zase klid. ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Úžasný pořad o rodinné firmě Orange CC, která staví na zakázku exkluzivní tematické choppery. V každém dílu postaví zhruba jeden. ____ Za pozitivum pořadu vnímám hlavně to, že ti kluci nejsou žádní frajírci, co dělají motorkama ramena na holky, ale hrozně šikovný konstruktéři. Pro ty, kteří ve filmech ujíždějí na scénách, kde pracovití workoholici jako Tony Stark nebo Bruce Wayne ve svých skrýších dávají dohromady různá udělátka, navozuje Americký Chopper svou koncentrací na designéry, lakýrníky či obráběče velmi intenzivní okamžiky. Klidně by mohl sloužit jako nějaký rámcový program pro konkurenceschopnost a inovace zaměřený na malé a střední podniky. ____ Zmínil bych ale i jedno negativum: pořad je hrozně moc orientovaný na design a celkovou konstrukci, a motory nebo elektronika jde dost stranou. Daný je to jednak asi tlakem na zábavnost, druhak tím, že mozek celého teamu Paul Jr. je designér, takže se všechno točí kolem řídítek, blatníků a nádrží, a za třetí třeba motory nebo karburátory řeší firma subdodávkou. Jako to, že se nedá protáhnout výfuk dole rámem kvůli spojce, je jistě zajímavý konstrukční problém, jenže jenom o tomhle sestavování motorek není. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Nemělo by mě překvapit, že v dnešní době vznikl ke všemu již vytvořenému seriál o chlápcích, kteří dávají dohromady motorky. No a vida, stejně plně nerozumím tomu, že někdo vleze s kamerou do garáže, poskakuje kolem antiasertivního otce se synem, a posléze na tom postaví kariéru. Není však potřeba chápat všechno. Když pominu prvotní pohnutku nebo záměr, musím uznat, že své obecenstvo si tato odrůda reality show patrně najde. Vlastně už našla, podle zdejšího hodnocení. ()

Týnkaa 

všechny recenze uživatele

Čí je ta motorka? To není motorka lásko, to je chopper... :D :D Jinak taky vám přijde, že Paul Jr. většinou na té motorce nic většího nemontuje, jen se tak poflakuje? Celkem vzato se na to dá koukat, jenom je škoda, že ty choppery jsou tak škaredý a všechny na jedno brdo... P.S. Vinnie je nejlepší ;) ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Na čas mě tenhle seriál naprosto uhranul. Láska, s jakou se o svou firmu stará táta, a taky nervy, které někdy má, někdy je hysterický, jindy pláče. Vede sebe má často syna, nebo jen tak sám mluví ke kameře, uvažuje nahlas na různá témata... Nad problémy ale u táty vítězí láska k montování chopperů, a jak ho pak radostně testuje, než ho předá zákazníkovi....Táta zajde do dílny, kde syn montuje choppera a krev v něm vzkypí: "Vypadá to tady, jako kdyby zde dělalo dvacet lidí, a přitom tady děláte jen vy dva! (synovi pomáhá jeden hoch, táta se chce upozadit, předat firmu synkovi). Nejdříve udělejte pořádek a potom montujte! To vám ten chlívek nevadí? Tak takhle hoši ne..." ()

Galerie (11)

Zajímavosti (12)

  • Paul Teutul Sr. pôvodne podnikal v oblasti výroby ocele a stavbu motoriek na zakázky mal iba ako hobby. Oficiálne sa začal venovať výrobe chopperov v roku 1999, kedy založil dnes už známu firmu Orange County Choppers. (m.a.t.o.)
  • Spoločnosť zamestnáva 26 pracovníkov (stav ku koncu roka 2011) a vyrába približne 150 motocyklov ročne. (m.a.t.o.)
  • V začiatkoch firma sídlila v Orange County (odtiaľ pochádza názov spoločnosti), no neskôr sa presunula do mesta Rock Tavern vzdialeného asi 130 km od New Yorku. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno