Reklama

Reklama

Seriál nás zavede do zákulisí firmy Orange County Choppers, kterou vlastní rodina Teutelových, otec Paul Sr. a synové Michael a Paul Jr. Na zakázku vyrábí exkluzivní motorky na míru pro bohaté zákazníky. Mezi ně patří kupříkladu Russell Crowe nebo Bill Murray. (oficiální text distributora)

Recenze (146)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jak staví pravý Američané pravé americké choppery? Jednoduše, zavolají Teutelovi :-). Ne tohle není vtip, tohle je "reality-show"(?), v které sledujeme členy motorkářské dílny, jak zvládají chvílemi trochu umělé situace s jejich nádhernými motorkami podle přání zákazníka. Někdy je výsledkem nádherná motorka a zábavný díl, jindy jenom nádherná motorka. Neustálé hádky a "psychologická hra" zaměstnanců s velkým Paulem Teutelem osobně po delší době ztrácí na zajímavosti a je stereotypní, přesto ty motorky a jejich stavba hodně diváků dokáže zaujmout (i mě a to motorky nijak extra nezbožňuji:). ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Esence amerického buranství a oddaného patriotismu. Teutelovi jsou výtečné trio – nabručený motorkářský mrož Paul, sebevědomý syn-zmetek Paul Jr. a flákačský klaun Mike v zásadě pořád točí o tom samém prdu, fuckuje se kvůli každé pitomosti, ničí se kde co a hádky vznikají kvůli naprostým kravinám. Svým zvláštním způsobem tahle trojice rednecků ale neztrácí na zajímavosti ani po x-tém dílu. Prostě v sobě mají něco, co vás nutí pořád dokola smát se jejich pitomosti, malichernosti a zabedněnosti. Jo a taky staví opravdu boží choppery. ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele

podívaná okolo OCC má celkem 6 řad (165 epizod). Prvních 5 (cca 140 epizod) je prakticky jedno a to samé. OCC staví motorku. Během stavby se Paul Sr. rozčilje (neskutečnej rapl), Paul Jr. se chová jako fracek (všechno vím nejlíp, chodím si do práce kdy chci) a retard Mikey (ten prakticky ve svém věku 30let nepracuje... jen tak se fláká a vymýšlí jak dělat cokoliv jiného než makat). Stavění motorky má ale vždy prim. Eskapády ústřední trojice jsou spíš jen tak na oživení. Poslední řada je ale zlom. Paul Sr. dojde trpělivost a oba lemply vyrazí... dozvíme se, že je vyléčený alkoholik, podíváme se na jeho druhou svatbu, atd... Jr. si uraženě založí vlastní firmu (protože ví vše nejlíp) a plácá se se svou ženou od butiku s oblečením, re-designu grillu až po "vlastní firmu na motorky" (do které přetáhne bývalé zaměstnance OCC mimochodem) a Mikey (krom toho že skončí v léčebně) se stále jen tak poflakuje a hraje si na cokoliv jiného než pracujícího člověka (hraje na klavír, maluje - no... čmárá jako dítě, dělá charitu). Stavby motorek jdou krutě do pozadí a centrum dění berou vztahy a životy všech tří. Někomu to může přijít jako "ta pravá zábava"se někomu vrtat v životech, nicméně u pořadu o motorkách to spíš otravuje. Původní série tedy šla do kytek a po roce vzniklo "pokračování" Americký chopper: Senior versus Junior (4 řady, 70 epizod), které se snaží vrátit tam kde byly původní epizody. ()

hiroito 

všechny recenze uživatele

V dnešní době je velký trend nekonečného studia, kde náš národ začíná být sice vzdělaný, ale také nešikovný. Jen si vemte, jak je složité sehnat instalatéra, schopného zedníka nebo kohokoliv co něco umí udělat rukama. Takže moje hodnocení je založeno na velkém respektu k těm, co něco umí vytvořit rukama. Sice nejsem žádný automechanik ani ortodoxní nadšenec motorek, ale musím říct, že jejich projekty mají vkus. Takže všem co mají rádi nejen motorky doporučuji:-) ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Vynikající polo dokument a polo reality show o stavění klasických amerických motocyklů z produkce Discovery Channel. Nechybí vtip a občasné šarvátky mezi členy týmu (většina členů je jedna rodina), který je seskládán z perfektních typů lidí (otec jako stará škola je nejsympatičtějším a nejlepším členem týmu). Jejich motorky jsou originální stroje, které nikde jinde neuvidíte. Prakticky celý motocykl sestaví vlastníma rukama, součástku po součástce. Je to nádhera je pozorovat při jakékoli činnosti (i stavba houpačky pro dítě jednoho z nich je zážitek). Jde o jednu z reality show, které stojí za to sledovat pokaždé, když běží v tv. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (12)

  • Paul Teutul Sr. pôvodne podnikal v oblasti výroby ocele a stavbu motoriek na zakázky mal iba ako hobby. Oficiálne sa začal venovať výrobe chopperov v roku 1999, kedy založil dnes už známu firmu Orange County Choppers. (m.a.t.o.)
  • V roce 2008 vzrostly neshody mezi otcem Paul Sr. a synem Paul Jr. natolik, že byl Paul Jr. propuštěn z firmy Orange County Choppers. Paul Sr. pak dokonce svého syna zažaloval, aby ho donutil prodat akcie OCC. Soud však nevyhrál. V roce 2010 si Paul Jr. založil vlastní firmu na výrobu motorek pod názvem Paul Jr. Design. (NiaWolf)

Reklama

Reklama