Reklama

Reklama

Emma Wilderová a její bratr Noah objeví na pláži záhadnou lesklou krabici. Uvnitř je spousta podivných věcí, mezi nimi i velký plyšový králík. Jmenuje se Mimzy, umí mluvit a dětem radí, jak naložit s ostatními předměty, které mají zvláštní schopnosti. Díky podivné lastuře se například Noah dokáže domluvit s hmyzem, s pomocí krystalu zase přemisťovat předměty. Děti se snaží vše utajit před dospělými, samy se ale po intelektuální stránce začínají měnit, což neunikne jejich rodičům i učitelům. Zvláštní hračky nakonec způsobí výpadek proudu na celém severozápadním pobřeží. Rodina je zadržena FBI. Tehdy vyjde najevo, že zdrojem všech změn je Mimzy, pokročilá forma umělého života. Mimzy byl vyslán do minulosti jako poslední zoufalý pokus zachránit v budoucnu civilizaci ohroženou ekologickou katastrofou, jež trvale poškodila lidskou DNA. Podaří se dětem uprchnout FBI, najít čistou DNA a podle instrukcí hračky vybudovat časoprostorový most, který by ji dopravil zpět do budoucnosti? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Nepodařený pokus o scifi pro děti. 1) Námět není špatný, možná i povídka, ale scénář je příšerný. Dlouhé nudné pasáže o ničem jsou střídány nelogickými skoky._____ 2) Herci nevýrazní (snad jen matka dětí se mi docela zamlouvala) a stejně tak nevýrazné všechno okolo._____ 3) Celé pojetí je podivné. Děti asi těžko pochopí budhistické mandaly a fyzikální výlety, dospělým asi bude vadit prázdnost dialogů a celková nuda. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Mimzy je v porovnání se současnou fantasy tvorbou pro děti sympaticky archaický kousek, který jakoby uvízl někde v 80. letech (Explorers, Goonies) a jen přidává novou dobovou výplň v podobě New Age. Na rozdíl od filmů o dětech (Terabithia) fantazijní film skutečně pro děti, za dlouhou dobu nejlepší, co jsem viděl. ()

Reklama

maverick10 

všechny recenze uživatele

Tak presne takovyhle druh filmu ja miluju.Filmy zabyvajice se vecmi nevsednimy opredenymi tajemstvim s kapkou mysteriozna, sladenymi s nadcasovosti.. Navic kdyz hlavni roli hraje mala roztomila herecka. Proto taky serial Uneseni je muj BEST. Ovsem tady nefunguje vubec nic "krom te male roztomile hrdinky". Pribeh to nebyl spatny, ale spatne poskladany. Jako kdybyste mel puzzle kde by vam spousta dilku chybela a vy si proste zbytek jenom dokreslujete. Navic k tomu hraje beckova hudba, ktera se hodi ledatak do domaciho videa. No hold tenhle kralicek Mimzy Duracel od Intelu mel hodne slabe baterie. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Keby som mal o pár rokov menej, bol by som milo okúzlený, takto som bol len milo znudený. Infantilná fantasy zápletka mi prišla len ako ďalší produkt zo sériovej výroby jej podobných. Záujem mi zotrval len vďaka malej roli môjho obľúbenca Michaela Clarke Duncana a prekvapujúco slušnému vizuálnemu spracovaniu. 40%. ()

korndaddy 

všechny recenze uživatele

Osobně mi nevadí český dabing. Přeci jen sem zaslechl, že je jeden z nejlepších a párkrát se mi to i podtvrdilo. Tanto filmek sem viděl dnes na tuším Nově?? A první věc co mě zaujala, byl právě onen dabing a musím napsat, že větší sračku sem asi neslyšel. Takže už sem měl celkem pokaženej dojem a to je kvůli dabingu. Ale rozhodl sem se pokračovat a to byla chyba. Dabing odpovídal filmu a já se celou dobu filmu divil, jak je možný, že někdo tento film natočí. Příběh geniálních dětí komunikující s nějakou mimozenskou rasou nebo čím a to vše kvůli divnýmu plyšákovi, kterýho nakonec stejně pošlou nadpozemskou dobírkou do háje. Měli ho vyhodit hned na startu do popelnice a já nemusel přijít o hodinu a půl života kvůli Mimzy. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Literární předlohou filmu je sci-fi povídka „Mlmsy Were the Borogoves“ od Lewise Padgetta z roku 1943. (Terva)
  • O špeciálne efekty sa postarala spoločnosť The Orphanage. (Greenpeacak)
  • Titulní píseň pro film - Hello (I Love You) složil bývalý člen Pink Floyd Roger Waters. (frashmaker)

Reklama

Reklama