Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vyprávění Ladislava Smoljaka a Zdeňka Svěráka o tom, co se může stát při natáčení. (oficiální text distributora)

Recenze (32)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Geniální. Kleptomanka Šafránková, tyran Bróďa, děsivá pravda o Zdeňku Angreštovi... totiž Srstkovi... to jsou jen některé neuvěřitelné historky, které Svěrák se Smoljakem ušili na své kolegy a které oni s nadšením (tu menším, tu větším) podporovali.. Co se skrývá za Nárožného špulením rtů? Co tajila Iva Janžurová před manželem? A je to opravdu všechno jen vymyšlené? Nejlepší je ale stejně pomsta Nadi Urbánkové na Svěrákovi. A pravda o Srstkovi. Totiž o Angreštovi. 100%. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Josef Kemr jednoznačně rulezzz:-)) Špatné nebylo ani vyprávění o zrovna né moc srandě rozumějícímu Jiřímu Menzelovi a vtipu o ženatých manželkách, nebo vyprávění o scéně s rozkládacím otomanem z filmu Na samotě u lesa. Jó co srandy si užijí filmaři během natáčení (kórt tenkrát), to se mohlo a může obyčejnému člověku tak max.zdát, ale ono ostatně i tenkrát tomu nejposlednějšímu člověku a to v jakémkoliv zaměstaní se jí dostalo:-)) ()

Reklama

Šandík 

všechny recenze uživatele

Mno... Milé, komické, hravé, ale trochu zbytečné. Možná tyhle historky herci opravdu vypráví na besedách, ovšem Smoljak se Svěrákem zkrátka nejsou Kaiser a Lábus, aby dokázali z fleku vyrábět jednu řachtandu za druhou. Mnohem častěji je to spíš jenom trapné. Ale možná jsem něco nepochopil. To, že mi čas od času někdo vypráví zaručeně pravou historku z natáčení, kterou zahlédl v tomhle pořadu je sice dobrá kůlna, takový milý "back efekt", ale na čtyři hvězdičky to vážně nestačí... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já jsem nikdy veřejně netvrdil, že bych byl vnukem velikého básníka Vítězslava Hálka. Na to je mi dědečkova památka příliš drahá." Veselé příhody z natáčení jsem vždycky miloval. Smoljak se Svěrákem, které jsem tehdy nekriticky obdivoval, totiž k mé nesmírné spokojenosti plodili jednu hovadinu za druhou a pomluvení herci to v závěru svou obhajobou vždycky perfektně rozsekli. Nyní jsem si to celé zreprízoval a pro mě to má pořád své kouzlo. ()

mnaucz 

všechny recenze uživatele

Krásný mystifikační pořad, který řada lidí nepochopila a brala ho zcela vážně. To dokazuje fakt, že některé zajímavosti, kterou jsou i na této stránce jsou brány z tohoto pořadu i přesto, že to není pravda. Na druhou stranu... ten fakt, že projev ředitele v Marečku, podejte mi pero! byl delší jest skutečně faktem, a díky tomuto pořadu ten střih v tom filmu pořád vidím. Všechny díly pobaví, nejslabší je asi ten poslední, ale jsem rád, za zapojení herců, kteří neměli problém si ze sebe udělati legraci. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Úspěšnost některých mystifikací je fakt, že některé jsou lidmi uváděny jako seriózní fakta a zajímavosti z natáčení, třebaže nejsou pravdivé. Příkladem je zajímavost z filmu Rozpuštěný a vypuštěný (1984). V ní se uvádí, že Marek Brodský si scénu vymyslel sám, jako pomstu svému otci, přičemž skutečnou inspirací je pasáž ze semináře ke hře „Vražda v salonním coupé“, ze které film vychází. (mnaucz)
  • V místnosti, kde Zdeněk Svěrák a Ladislav Smoljak moderují veselé historky, je za nimi na zdi pověšen obraz malíře Bedřicha Dlouhého „Krajkář“ z roku 1986, inspirovaný obrazem „Krajkářka“ slavného malíře Vermeéra Van Delfta. Dílo se objevilo i na obalu gramofonové desky „V penzionu svět“ Michala Horáčka a Petra Hapky z roku 1995. (sator)
  • Informace o tom, že projev ředitele z filmu Marečku, podejte mi pero! (1976) měl býti delší, ale byl na Barrandově zkrácen není kupodivu mystifikací, ale pravdou. Podíváme-li se do knižního vydání tohoto scénáře vydaném ještě před uvedením tohoto pořadu, vystřiženou pasáž tam skutečně najdeme. (mnaucz)

Reklama

Reklama