Reklama

Reklama

Wholetrain

Trailer

Obsahy(1)

Nezávislý německý film vám představí partičku chuligánů, kteří chodí "zdobit" berlínské metro. David už měl problémy s policií, uvažuje o konci. Tino je prudká povaha, hodně riskuje. Naopak Elias je opatrný, někdy až paranoidní. Achim, začátečník, jsou to pro něj jedny z jeho prvních akcí na metru. Jde o prestyž, styl, respekt, adrenalin. Ovšem konkurenční crew jim dává na frak. Souboj se vyhrocuje, při neuvážené akci je třeba vzít nohy na ramena a nenechat doklady na místě činu. Tino má smůlu a při útěku pře policií skončí pod autobusem. Soundtrack má silné obsazení jako např. KRS-One, Afu-Ra, Planet Asia a další. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (44)

tom88 

všechny recenze uživatele

Trocha podceňovaný nemecký film, myslím, že si zaslúži väčšiu pozornosť. Dej nie je až taký premakaný, ale obsah je dobrý, má aj hĺbku a myšlienku. Je to dobre natočený film o sprejeroch, je to dramatické, žiaden vtip ( pre mňa veľké plus ), atmosféra funguje, hudba sa celkom hodí. Herci určite neboli podpriemerní, na moje prekvapenie sa celkom snažili. Myslím, že tento 80 minútový film stojí za to. 100x lepšie ako dementný Gympel. S prižmúrením jedného očka môžem dať za 4*. 70% ()

kluk z Na 

všechny recenze uživatele

Vynikající snímek, určitě nejenom pro člověka, kterého přitahuje čmárání po zdech. Film je dramatem, tudíš vděčným žánrem filmových fajnšmekrů a jako u správného dramatu i zde hraje velkou roli emoční náboj. Mladí herci se se svými replikami poprali víc než solidně a samotný příběh vás vnese přímo do života několika kamarádů, kteří kreslí po zdech a vlacích. Budete moct sledovat jejich denní starosti života, jejich noční akce, problémy s policajtama a hlavně jejich přátelské či nepřátelská vztahy. Co mě se týče, ani chvilku jsem se nenudil. ()

Reklama

Smok 

všechny recenze uživatele

Elias, David, Tino a nováčik Achim malujú za KSB. Chlapci z konkurenčnej ATL (Above The Law) Crew majú krajšie a štýlovejšie veci a to partičku nasiera tak, že sa rozhodnú spraviť wholetrain. Ten komu tieto vety nehovoria nič, asi nebude cieľová skupina pre tento film, ale tí, čo sa niekedy v noci prechádzali yardom a vedia ako vonia aerosól, tí si prídu na svoje. A pri záverečných scénach si budú zatláčať oči naspäť do jamôk. ()

Pacek 

všechny recenze uživatele

Pro milovníky dělání omalovánek na zdi určitě lahodná pecička. Ze všech těch rovných kšiltů, kapucí, sprejů a drsné mluvě si musí stříknout nejeden puberťáček, co právě opustil kozičky svojí mamičky a mlíko si utírá do rukávů značky "nejdrnější gangstapodsluncemcotvrděhejtujevšechny". Ale ne, milé překvapení od jinak tupého nevýrazného filmu. ()

Pitrsss 

všechny recenze uživatele

Do street artu zas tak moc nevidím (obě ruce mám levý), ale na hezkej piece na zdi, nebo panel se vždycky rád podívám. Berlín je mekka evropského graffiti, o tom žádná. Byl sem v Paříži, Vídni, Zurichu, ale Berlín na mě v tomhle směru dejchnul nejvíc. Dost tamních lidí tím doslova žije a přesně tak na mě zapůsobil i tenhle film. Totiž, že tvůrci dobře rozuměli tomu, o čem chtějí točit. Takže to na rozdíl od jiných podobných filmů nevyznívá trapně, ale naopak přirozeně a uvěřitelně. Když ve Wholetrain někdo kouří trávu, vypadá to jako, jako když vážně kouří jointa a né puškvorec. Když někdo dělá metro, vypadá to, jako když vážně dělá metro, atd. Super (ne)herecké výkony, jak bývá u podobných filmů zvykem. Krásně syrová kamera. Výborný soundtrack. Optimální délka. 80% ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Film získal na Mezinarodním filmovém festivalu v Berlíně zvláštní uznání poroty. (morgos)
  • Na nátačené spolupracovali řada nejlepší německých sprejerů, kteří vystupují pod nicky Cemnoz, Neon, Won a Ciel. (morgos)
  • Natáčení probíhalo po nocích ve varšavském metru, během kterého štáb narazil i na skutečné sprejery. (morgos)

Reklama

Reklama