Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ihned po japonském útoku na Pearl Harbor se seržant námořní pěchoty John Basilone připravuje na to, že bude povolán do boje proti nepříteli kdesi v Pacifiku, zatímco nadějný novinář Robert Leckie se k námořní pěchotě přihlásí sám. Eugene Sledge, jenž kvůli šelestu na srdci nemůže narukovat, se loučí se svým nejlepším kamarádem Sidem Phillipsem, který se chystá na odjezd do výcvikového tábora. Osm měsíců po přepadení Pearl Harboru se 1. divize námořní pěchoty, k níž patří i Leckie i Phillips, vylodí na Quadalcanalu, aby obsadila strategicky důležité letiště a připravila se na nevyhnutelný protiútok. (HBO Europe)

(více)

Recenze (12)

cyphercz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně zvláštní první epizoda a velký rozdíl oproti Band of Brothers. V Pacifiku už nemáme krátké zpovědi přeživších vojáků, zejména asi proto, že byla většina z nich už v době natáčení seriálu pod drnem, co ale tvůrci ovlivnit mohli je nějaké shrnutí nebo pointa příběhu před závěrečnými titulkami. Takhle je to jen nahečmaný příběh pár hlavních hrdinů s jednou zajímavou přestřelkou ke konci epizody. Také mi přijde že je tu zbytečně dlouhý úvod z USA na úkor velmi známé a masivní bitvy o Guadalcanal, která by si zasloužila více stopáže (vím, že pokračuje v druhé epizodě, ale i tak). ()

drackula 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá epizóda na to ide úplne inak ako BoB. Nesledujeme žiadny výcvik, nebudujú sa väzby medzi vojakmi a veliteľmi, ale skôr sledujeme lúčenie s domovinou a zoznamujeme sa s jednotlivcami. Dôležitým aspektom je aj podceňovanie súpera a záverečné vytriezvenie. Japonci sú zatiaľ zahalení rúškom tajomstva a veľa o nich nevedia ani vojaci a ani diváci. 80% HBO Max ()

Reklama

FiRST 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Super úvodní díl, který ukázal, jak moc byli mladíci překvapení, když vlezli na ostrov a nikdy nic podobného předtím nezažili. Líbí se mi u každého dílů úvod, kdy popisují veteráni, kteří nebo aspoň většina je jich bohužel už po smrti, co se v Pacifiku stalo atd atd, takový dokument a film v jednom. Taky oceňuji, že se někdo konečně rozhodl zpracovat i válku v Pacifiku a ne jen v Evropě. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sice polovina epizody je o “loučení s rodinami” (takže žvanivá nuda), nicméně druhá se věnuje začátku bitvy o Guadalcanal. Tedy doufám, že jen začátku, protože trvala celkem 1/2 roku (a jedné chvíli Japonsko USA dost válcovalo), což se v této epizodě nestalo ani omylem. To co jsme viděli byly tak první dva týdny. Nicméně první útok natočený skvěle. Vyvážil tu první nudnou polovinu. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pacifik na to jde hned od začátku jinak než Bratrstvo neohrožených. Nevidíme tu žádný tréninkový kemp, ani seznamování postav a budování vzájemných vazeb. První díl je spíše o rodině a i o určitém psychickém tlaku, který si nese okolí vojáka. Nakonec se dostáváme i do bitevní vřavy, ačkoliv to ještě není ten pravý boj v Pacifiku, za krutých dešťů, nesnesitelného vlhka, komárů a dalších věcí, které tam vojákům ztrpčovali život, pokud nepočítáme samotné japonce. Také to hned od prvního dílu vypadá, že oproti Bratrstvu se budeme více zaměřovat na jednotlivce, a nikoliv na jednotku jako takovou. Máme tu jasně dané hlavní postavy (opět hrají herci, kteří se následně dost proslavili, takže se dají identifikovat). ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama