Reklama

Reklama

Rodina Freelingových má nový dům i nový život, ale jejich pohoda netrvá příliš dlouho, duchové si je opět najdou... Diane, Steve, Carol Anne a Robbie už měli tu čest potkat zlé duchy, kteří jim zničili dům. Rodina nyní žije u matky Diane, která okamžitě poznala, že Carol Anne má zvláštní dar. Babička se pokouší od svojí dcery zjistit, co se tehdy ve starém domě vlastně stalo, ale Diane o tom nechce příliš mluvit. Toho večera babička umírá, a Carol Anne to dopředu věděla. Carol Anne se v nákupním centru setká s mužem, který ji velmi děsí. V tu dobu se opět začnou v jejich domě odehrávat zvláštní věci, které je děsí... Na pomoc přijede indiánský krotitel duchů Taylor. Steve Taylorovi nejprve nevěří, ale jeho postoj se postupně změní. U jejich dveří se také objeví Kane, což je právě ten muž, který vyděsil Carol Anne v nákupním centru. Kane se chce dostat do domu a do Steveovy přízně, ale on mu odolá. Podle Taylora to byla první vyhraná bitva, ze Stevea je teď bojovník. Taylora jim řekne, že síla jejich rodiny je v lásce, a proto jim radí, aby se nehádali, ale aby se milovali. Taylor také tvrdí, že Kaneovi jde o Carol Anne, ona je nejohroženější. Pak vezme Stevea do pouště, kde s ním provede rituál, aby mohl bojovat se zlem. Podle Taylora se rodina má vrátit na místo, kde stál jejich první dům, a tam musí s duchem bojovat... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (99)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Druhý díl nic moc. Zbytečně jsou přidána všelijaká roztodivná monstra a je to na úkor atmosféry. I postavy se často chovají docela zvláštně. Přemýšlím jestli má cenu koukat na závěrečný díl. Snad najdu v sobě dostatek odvahy. Ve filmu je jasná narážka na Sampsonův pobyt v psychiatrické léčebně. Zkuste hádat o jaký film se jednalo:) ()

nemorino 

všechny recenze uživatele

Chcel by som tomu filmu dať aspoň 4* no kvôli slabo zahraným hereckým výkonom Craiga T. Nelsona a Zeldy Rubinstein, ktorý v prvom Poltergeistovi boli vynikajúci, to jednoducho nejde. Dej bol na pokračovanie výborný, napätie sa nevytrácalo no chýbalo mi v tom viac premakaných špeciálnych efektov (scéna presunu do druhého sveta bola amatérska a práve na tej si mali dať najviac záležať!). Starý Kane v podobe zla bol tou silnou stránkou celého filmu a dokonca aj jeho zohyzdenú podobu vykreslili bravúrne. ()

Reklama

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Důstojné druhé pokračování této hororové trilogie si stále drží velice vysokou úroven (což se o pokračováních dá říct jen málokdy). Tento díl je celkově vyváženější a obsahuje hodně duchařských mýtů a tradičních hororových hodnot a netrpí vůbec žádným zbytečným natahováním scén. Přesto mě příběh nezaujal tak, jako v prvním dílu. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Poltergeist 2 pokračuje přesně tam kde skončil první díl. Rodina mínus jeden člen (představitelka nejstarší dcery byla zavražděna) pokračuje jinde, ale duchové nedají Carol Anne pokoj a znovu se objevuje nějaký, který se chce vyhřívat v jejím světle. Reverend Kane je opravdu děsivý děda a je zdaleka to nejlepší na celém filmu. Rodinky se tentokrát kromě malé Tangerine ujímá obrovitý indián v podání Willia Sampsona a filmu místo Hoopera neznámý Brian Gibson. Díky němu jede všechno tak trochu napůl - kde Hooper kouzlil a vytvářel efektní scény, Gibson si půjčuje - z Osvícení (šílený otec) z Noční můry (rovnátka), přidává trošku monster, nějakou tu indiánskou mystiku a rodinnou krizi. Finální scéna z druhé strany mě v dětství posadila na zadek, ale dneska už to zdaleka tak nefunguje. Dvojka je stále výborný film, ale první díl byl o něco lepší. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Asi nejpodařenější díl z celé původní trilogie. Je teda pravda, že po tom co tomu někteří moji kámoši dělali obrovskou reklamu jsem čekal, že to bude ještě krapet lepší, ale ok v rámci možností z toho vycucli maximum i když je to trochu kopie jedničky. Čtvrtá hvězda jde nakonec za toho hnusnýho dědka.70% ()

Galerie (139)

Zajímavosti (7)

  • V izbe malej Carol Anne Freelingovej (Heather O'Rourke) možno vidieť plagát snímky E.T. - Mimozemšťan (1982). Zaujímavé je, že hlavná predstaviteľka tohto filmu, Drew Barrymore, mala pôvodne hrať rolu malej Carol Anne. (8HitBoy)

Reklama

Reklama