Reklama

Reklama

Terkel má problém

Trailer 2

Obsahy(1)

Pozor – tento film není pro děti!!! Bláznivá komedie o tajné lásce, ”psychovrahovi”, železných tyčích, kanapi a přátelství na zkoušku. Terkel je žákem základní školy. Trochu slaboch, ale jinak ok. Terkel nemá snadný život. Jeho psychopatický strýc Stewart právě napadl dva ostré hochy z Terkelovy třídy, Nigela a Saki. A co uděláte, abyste odvedli jejich pozornost z myšlenek na pomstu? Začnete si dobírat ošklivé děvče z vaší třídy, Tlustou Doris.... Ale kdo by si pomyslel, že ona vyskočí z okna? Že začnete dostávat smrtelné výhrůžky, že nový učitel a milovník zvířat, Justin, nemá tak úplně čisté svědomí, jak by se čekalo, a že vlastně nic není, jak se zdá? Alespoň ne pro Terkela... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (352)

Nach 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoci, ale příšerná animace. Po Kozím příběhu jsem myslel, že neuvidím blběji nakreslené hrdiny, ale uteklo pár hodin a laťka byla překonána. Co se příběhu týče, opět nemá cenu cokoli psát. Je jednoduchý, sprostý, nevhodný pro mladší patnácti let. První polovina filmu se strašně táhla do doby, než jedna z postav spáchá sebevraždu. Pak příběh nabere trochu tempa i něco málo z originality, ale ani to nestačí na výsledné průměrné hodnocení. Za začátek a první půlku bych dal jednu hvězdu. Za druhou polovinu hvězdy dvě. A samotný závěr balancuje na samotném pomezí tří až čtyř hvězdiček. Takže pokud chcete vidět nějaký kvalitní animák pro dospělé, raději sáhněte po South Park: Peklo na zemi, protože Terkel má problém ten, že je i přes svou délku 77 minut pořád zdlouhavý. 55% ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

animace je příšerná, ale ne tolik aby mi to mohlo vadit. Samotný děj je až nechutně jednoduchý a předvídatelný, některé vtípky se nepovedli a ani hudební čísla se ve směs nepovedla (jinými slovy, vše důležité je hrozně pičoidní). Zdaleka nejhorší byla postava průvodce filmem, zbytečnější věc jsem už dlouho neviděl. Ovšem další řada věcí je naprosto božská, například každý vtípek s trubkou, ovšem jedna věc byla na hranici dokonalosti, a to geniální obsazení Marka Ebena do českého dabingu, protože jednak si dokážu jím zpívanou písničku představit na albu Bratří Ebenů, druhak je každá jeho replika úchvatně namluvena a treťjak (ne ten sovětskej brankář) jsem díky němu závěr užil jako dlouho nic. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Ano, Terkel má problém a vlastně hned dva. Prvním je globalizace a tím druhým technologická revoluce, které spolu zapříčinily, že filmovému fanouškovi se bez námahy dostávají v nejkratším možném čase filmové i televizní novinky z celého světa, takže divák je zmlsaný a je těžké ho něčím překvapit. Terkel totiž nepředstavuje v žádném ohledu světovou špičku. Není tak prošpikovaný hláškami jako Simpsonovi, není tak odvázaný jako South Park, nemá tak promakaný scénář a špičkovou animaci jako velkolepé animované blockbustery od Pixaru nebo Disneye a nemá ani takový artový vizuál a imaginaci jako např. Bartův snímek Na půdě. Přesto není špatný a v podstatě představuje lehký nadprůměr v kategorii animovaných filmů. Určitou potíž představuje cílové publikum, protože tématicky by měl oslovovat starší děti, jenže pro dětské publikum je příliš cynický a krvavý, své dvě děti bych zkrátka na Terkela nepustil, no a pro dospělé je trošku infantilní. Celkový dojem: 60 %. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Od filmu s ratingem od 15 let čekám víc než sled nadávek, kterých je za 1) málo, za 2) se opakují a za 3) nejsou vtipné. K tomu připočítám mizerný scénář, který by vystačil na jednu A5, zbytečně naaranžovaného vypravěče, neustále narušujícího strukturu filmu, a až na jedno sprosté, leč zábavné číslo, naprosto zoufale uloudanou režii, která délku prodlužuje na dvojnásobek. Dabing je sice vydařený, ale tohle vážně nezachrání ani Marek Eben se svým uhlazeným hlasem. ()

packa 

všechny recenze uživatele

Marek Eben nemá chybu! Jsem v šoku, že tu práci vzal (vzhledem k obsahu snímku), ale odvedl ji dobře. Jinak je film spíš průměrnej, scénárista se pokusil vytvořit něco na způsob South Parku, nicméně se spíše rozpačitým výsledkem. Animace je sice hrozná, vzhledem k zaměření snímku však nikterak neruší (a neměli bychom dánské tvůrce kritizovat, kdo ví, co přinese ryze český Kozí příběh) ()

Galerie (14)

Zajímavosti (15)

  • V textu písničky „Politicky nekorektní píča“ od českého horrorcorového rappera Řezníka se objeví narážka na písničku „Vopíchat se di“ z filmu. (Matej.Mirejo)
  • Terkelův otec Leon na všechno odpovídá slovem "ne" - k tomu navíc pokaždé čte to samé vydání novin. (HappySmile)
  • Herečka v hororu, na který se koukají Terkel s Jasonem v 17. minutě filmu, je ta samá, kterou lze vidět na zadní straně novin, které čte Terkelův otec v 15. minutě. (kukkik)

Reklama

Reklama