Reklama

Reklama

Prosíme přetočte

  • USA Be Kind Rewind (více)
Trailer

Prosíme přetočte je neuvěřitelný příběh o dvou kamarádech (Jack Black, Mos Def), jednom elektromagnetickém poli a všech vašich oblíbených filmech. Zmagnetizovaný mozek jednoho z nich totiž vymaže všechny kazety ve videopůjčovně a jim nezbude nic jiného, než smazané filmy znovu natočit. Vzniknou tak jedinečné verze filmů jako King Kong, Krotitelé duchů nebo Robocop. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (487)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Ááá, máme tu další zmizelý komentář. No nic, k Prosíme, přetočte si ho napíšu znovu a rád. Ten původní zněl ve zkratce nějak takhle: Film mě od samého začátku neskutečně bavil a zhruba v polovině jsem už byl skálopevně přesvědčený o tom, že mu udělím čtyři hvězdy. Ovšem konec, který je doopravdy krásný a dojemný takovým způsobem, jakého je schopný dosáhnout snad jen Gondry, mě přesvědčil o hvězdě páté. Toť vše. A opovažte se mi to zase smazat. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Be Kind Rewind je veskrze skromný snímek - nostalgický příběh o zesnulém jazzmanovi ze zaprášené ulice, plný obyčejných lidí, na rohu s malou videopůjčovnou a všudypřítomnou láskou k filmu... A to je asi jeho největší předností. Michel Gondry pohlíží na všednost z té světlé stránky, usilovně hledá střípky nostalgičnosti a doplňuje o špetku humoru a nadsázky, aby vytvořil jedinečnou atmosféru předměstí. Což se vcelku daří, ale přesto tomu cosi chybí... Zejména na poli humoru film prostě selhává, až na pár trefných parodií se není čemu smát. Také celý nápad se zmagnetizovaným šílencem je značně nevyužitý a jakožto jediný sci-fi prvek v jinak věrohodném filmu až nevhodný (i když ne, že by na tom tak záleželo...). 6/10 ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

ja to tomu veselému francúzskemu kúzelníkovi s klobúkom plným srandičiek, hračičiek a kadejakých ilúzií a optických trikov žeriem už pekných pár rokov - a prechod od kaufmana k vlastným scenárom síce zaznamenal veľkú obsahovú a tematickú zmenu - no vôbec nie k horšiemu (ako mnohí prorokovali) a to, že talentovaný režisér vie aj príbehy vymýšľať a nie ich len pútavo rozprávať potvrdzuje po druhý krát aj v tejto ľahkej a jednoduchej komédii, v ktorej sa, ako to vystihol jeden môj priateľ ("blurec"), "Nič zlé nedeje", no aj tak je to také milé, úprimné, nadšené a miestami aj veľmi vtipné pohladenie pre filmových a jazzových fanúšikov a nielen pre nich; Black s Defom vytvorili prekvapivo fungujúci komediálnu buddy dvojku; dojemné a zároveň zábavné! ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Film Be Kind Rewind, alebo ak chcete Prosíme pretočte je presne taký aký som očakával, že bude. Taký, aký som nechcel aby bol. Z takého námentu aký film má by sa dala natočiť vážne šialená a celostopážovo vtipná komédia. Gondry to poňnal trochu inak a film nie je až taká komedia ako sa z traileru môže zdať. Jack Blak opäť ukázal, ako je geniálny komediant a práve on držal film v nadpriemerných vodách. Inak tomuto dielu udelujem cenu za najnevtipnejší koniec v komédií, ale zato domímavý a milý. 75% ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Při vší snaze si nedokáži vybavit vtipnější filmový útvar, než-li komedii o filmech samotných (popř. jejich natáčení). A copak vůbec mohlo - s kapkou surreálna, pilulkou uvědomělého amatérizmu, láskou za každým záběrem, odkazy na slavné hollywoodské fláky, Gondrym na stoličce nejvyšší a pořádnou dávkou originality - dojít ke katastrofě? Více takových, prosím! (příspěvek byl náležitě ošvédován) ()

Galerie (48)

Zajímavosti (13)

  • Na oficiálnej stránke filmu sa môžu návštevníci zúčastniť v zošvédovaní (spočíva v pridaní vlastnej tváre na obal filmu). (Mihail123)
  • Prosíme přetočte stálo 20 milionů dolarů. Michel Gondry říka, že rád pracuje s malými rozpočty, protože díky nim musí hledat neobvyklá řešení. (Pumiiix)

Reklama

Reklama