Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Věřte nebo ne, Harry Potter existoval už před příchodem Joanne Rowlingové. Je to obyčejný chlapec z obyčejné rodiny, jenž žije v obyčejném domě s neobyčejným obyvatelem. Ďábelský troll Torok útočí na rodinu Potterových a je to právě dospívající Harry, kdo ho musí ve fantastické rodinné komedii zastavit… (oficiální text distributora)

Recenze (38)

hladass 

všechny recenze uživatele

Za mě osobně docela zklamání, i když je fakt, že tyhle rodinné fantasy horory moc nemusím... Hercům, hudbě ani maskám, nelze moc co vytýkat, vše jasně směřuje k tomu, aby pobavily i malého (rozuměj malé dítě) diváka... No, ale starší hororový fanda se moc nezasměje a až příliš často se bude nudit a to Troll nemá ani hodinu a půl... A co mi vadilo nejvíce je, že z celého snímku jde cítit silná inspirace Germliny a Nekonečným příběhem... ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Troll je víc než horor spíše dětské fantasy - titulní troll převezme v domě podobu nevinné holčičky a postupně začíná proměňovat lidi a celý dům na pohádkový les plný potvor. Tyhle osmdesátkové pohádky plné potvůrek, kouzel a nadpřirozena mám hodně rád, takže jsem většinu filmu nechápal nízké hodnocení. Jenže ke konci přibývá pitomých dialogů, příběh přestává dávat smysl, až vybředně úplně do ztracena. Škoda, dostat to rukou někdo lepší (Dante, Landis, Zemeckis...) mohla z toho být klasika, takhle je to spíše průměr se sympatickýma postavama a moc pěknýma trikama. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

No tak sice tento film nemá z „otravným“ Harry Potterem nic společného, tedy kromě jména hlavního hrdiny, ale jinak taky moc kvality nepobral. Je mi jedno zda tenhle film oslovil Rowlingovou k napsání těch srágor pro děti a našla v něm inspiraci pro svou postavu – její pojmenování. Tenhle kousek mě dokázal oslovit snad jen docela pěknými maskami trollů, které si Buechler dělal sám. Stačilo se jen spřáhnout s rodinou Bandů a světlo světa mohlo spatřit další příšerky. Žádnou pořádnou porci hrůzy a napětí zde nenajdeme, protože celý film byl natočení spíše v „humorném“ pojetí. I tak se však může film opřít o některé herecké výkony, které mu určitě hodně pomohli. Asi nejvíc mě oslovil Phil Fondacaro, jehož finální proměna neměla chybu. 40% ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

Harry Potter:-) Troll je klasickým dílem osmdesátých let. Komediální horor plný příšerek. Ty jsou udělány dobře, i když Troll samotný působí většinou tak trochu jako dědeček s alzheimerem. A jako většina podobných filmů, v sobě nese takovu pachuť rodinného filmu, který ale i přesto pro děti není. Líbily se mi masky. Jinak film nemá moc co nabídnout. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Do Trolla jsem původně nechtěl jít protože jsem viděl dříve Trolla 2, kterej byl fakt hroznej. Ale nakonec Troll 1 je super béčko na noční promítání Buechlermu chybý režisérkský um ale to si bohatě nahrabe dobrýma efektama který dělá on sám. Film je béčko odehrávající se v jednom baráku, a mě ten film prostě bavil. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (11)

  • Postava Malcolma Malloryho bola písaná pre Phila Fondacara, avšak režisér a tvorca špeciálnych efektov v jednej osobe John Carl Buechler bol nútený obsadiť herca menom Billy Barty. Buechler trochu zmenil plán a namiesto zamýšľanej plno animatronickej bábky stvárňujúcej trolla Toroka vyrobil kostým presne na mieru Fondacara. Vedel, že štúdio nebude platiť dvoch rôznych hercov a tak sa mu podarilo presadiť si svojho favorita. (beso74)
  • Ve filmu se vyskytuje postava Harryho Pottera ve světě kouzel - jedenáct let předtím, než J. K. Rowling vydala první díl knižní série o kouzelnickém učni. Producent Charles Band tvrdí, že se Rowlingová údajně nechala slyšet, že film viděla a ten ji inspiroval. Rowlingová však popírá, že by Trola viděla před rokem 1997, a uvádí, že jméno jejího hrdiny je odvozeno od Iana Pottera, kterého znala jako dítě, a jejího oblíbeného jména Harry. (L_O_U_S)

Reklama

Reklama