Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Věřte nebo ne, Harry Potter existoval už před příchodem Joanne Rowlingové. Je to obyčejný chlapec z obyčejné rodiny, jenž žije v obyčejném domě s neobyčejným obyvatelem. Ďábelský troll Torok útočí na rodinu Potterových a je to právě dospívající Harry, kdo ho musí ve fantastické rodinné komedii zastavit… (oficiální text distributora)

Recenze (38)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Snímek měl asi v 80. letech vyznívat jako horor, ale zestárnul tak, že dnes už spíše vypadá jako obyčejná strašidelná pohádka ze současnosti. Příběh postrádá logiku, obsahuje mnoho zbytečných scén, značně se přehrává a na konci filmu zůstává spousta nezodpovězených otázek. Technická vizuální stránka je samozřejmě poplatná době, ale když je děravý scénář, bezradnost tvůrců se jenom prohloubí. Určitá zábavnost patrná je i fantasy motiv, ale dnes to už jako celek prostě nevyniká. Jediná věc kde divák zbystří, je jméno otce a syna. Kdo by neznal Harryho Pottera, že? Nic naplat. Po zhlédnutí film vyšumí a upadne v zapomnění. Bohužel nemá čím by nadchl. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Troll je víc než horor spíše dětské fantasy - titulní troll převezme v domě podobu nevinné holčičky a postupně začíná proměňovat lidi a celý dům na pohádkový les plný potvor. Tyhle osmdesátkové pohádky plné potvůrek, kouzel a nadpřirozena mám hodně rád, takže jsem většinu filmu nechápal nízké hodnocení. Jenže ke konci přibývá pitomých dialogů, příběh přestává dávat smysl, až vybředně úplně do ztracena. Škoda, dostat to rukou někdo lepší (Dante, Landis, Zemeckis...) mohla z toho být klasika, takhle je to spíše průměr se sympatickýma postavama a moc pěknýma trikama. ()

Reklama

Caelos 

všechny recenze uživatele

Harry Potter:-) Troll je klasickým dílem osmdesátých let. Komediální horor plný příšerek. Ty jsou udělány dobře, i když Troll samotný působí většinou tak trochu jako dědeček s alzheimerem. A jako většina podobných filmů, v sobě nese takovu pachuť rodinného filmu, který ale i přesto pro děti není. Líbily se mi masky. Jinak film nemá moc co nabídnout. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nepovedal by som, že je to tak zlé, až je to super. Proste je to len zlé. Divný mix temnej rodinnej rozprávky s drsnejším hororom s fantasy prvkami. Horor a fantasy k sebe majú prekvapivo blízko, tu mi ale táto kombinácia pripadala fakt zvláštna a neustále ma vyvádzala z rovnováhy; akonáhle som sa naladil na rodinný film, vyrušil ma drsnejší moment a akonáhle som si povedal, že tak je to teda asi horor, prišlo niečo infantilné. Masky boli každopádne fajn, taká stará "latextová", ručná maskérska škola. Postavy bohužiaľ nula bodov, herci plus mínus takisto. Scenár šialený. Troll zapadá do vtedajšej éry s „malými“ netvormi (Leprechaun, Critters, Ghoulies, Gremlins, Majster bábkar, Detská hra). Zároveň ho radíme medzi činžiakové horory (Kriteri 3, Candyman, Citadel, Gremlins 2). ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

No tak sice tento film nemá z „otravným“ Harry Potterem nic společného, tedy kromě jména hlavního hrdiny, ale jinak taky moc kvality nepobral. Je mi jedno zda tenhle film oslovil Rowlingovou k napsání těch srágor pro děti a našla v něm inspiraci pro svou postavu – její pojmenování. Tenhle kousek mě dokázal oslovit snad jen docela pěknými maskami trollů, které si Buechler dělal sám. Stačilo se jen spřáhnout s rodinou Bandů a světlo světa mohlo spatřit další příšerky. Žádnou pořádnou porci hrůzy a napětí zde nenajdeme, protože celý film byl natočení spíše v „humorném“ pojetí. I tak se však může film opřít o některé herecké výkony, které mu určitě hodně pomohli. Asi nejvíc mě oslovil Phil Fondacaro, jehož finální proměna neměla chybu. 40% ()

Galerie (10)

Zajímavosti (11)

  • Režisér John Carl Buechler plánoval napísať tiež scenár k filmu, avšak pre pracovnú vyťaženosť s výrobou trikov pre iné filmy musel zo svojho zámeru upustiť. (beso74)
  • Postava Malcolma Malloryho bola písaná pre Phila Fondacara, avšak režisér a tvorca špeciálnych efektov v jednej osobe John Carl Buechler bol nútený obsadiť herca menom Billy Barty. Buechler trochu zmenil plán a namiesto zamýšľanej plno animatronickej bábky stvárňujúcej trolla Toroka vyrobil kostým presne na mieru Fondacara. Vedel, že štúdio nebude platiť dvoch rôznych hercov a tak sa mu podarilo presadiť si svojho favorita. (beso74)

Reklama

Reklama