Reklama

Reklama

Slunovrat

  • USA Solstice
Trailer

Obsahy(1)

Po několika málo měsících od sebevraždy své sestry Sofie, odjíždí teenagerka Megan na letní prázdniny se svými nejlepšími přáteli. Na místě se brzy začínají dít zvláštní věci, které, jak Megan věří, připomínají přítomnost její sestry. Pokusí se s jejím duchem navázat kontakt. (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (104)

Wally 

všechny recenze uživatele

Tohle zase nebylo tak špatný. Někdy když člověk od filmu nečeká zázraky, tak překvapý. Sice to nebylo nic originálního s převratnými vizuálními efekty, ale párkrát jsem se lekl (což od hororu očekávám). Trošku mne mrzí, že hned od začátku jsem tušil, kdo je ten špatnej a opětovně špatný výkon S. Ashmora. Možná jsem zaujatý, ale tenhle 'týpek' je mi strašně nesympatický a nenapadá mne film, kde by slušně zahrál. I tak ale dávám 3*. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Ne a ne a ne. I když Myrick pracuje prakticky se všemi klasickými proprietami duchařin, ani jednou se mu nepodaří diváka postrašit. A to je u horroru poměrně zásadní problém. Sice to vypadá celkem dobře, teenagerské hvězdičky se taky snaží, ale atmosféra jakoby nadobro zůstala uvězněná hluboko v bažině. Alespoň, že je hlavní hrdinka takova kočinka. ()

Reklama

Dannysek4U 

všechny recenze uživatele

i když se Slunovrat zprvu tváří jako obyčejná studentská vymlacovačka, další vývoj vás pravděpodobně překvapí. A to v nejlepším slova smyslu. Daniel Myrick, jeden z rejžů Záhady Blair Witch, si totiž zjevně potrpí na asijské pojetí hrůzy. Megan je jednou z dvojčat, přičemž její sestra před nedávnem zemřela nepřirozenou smrtí. A zbylá sourozenkyně je od té doby mírně nanicovatá. Pomoci by mohl již zmíněný výlet, ale kupodivu se tak nestane, protože hned od příjezdu se kolem Megan začnou dít podivuhodné zmatenosti. Neustále ji stíhají nejen výčitky, ale také nehmotný stín, halucinace a noční můry, nedaleko bydlí poděs vesničan, auto si dělá, co se mu zachce, stejně tak nezničitelná samovykopávací tajemná klíčenka, a čím víc se příběh odvíjí, tím méně je vám jasné, jak to celé skončí. A co je nejlepší, i přes menší ušlápnutí všechno logicky navazuje a drží pohromadě, což v kombinaci s relativně sympatickými postavami, jednou báječnou lekačkou a vlastně dost milým rozuzlením není poslední dobou v hororech zas tak snadno k mání. Na konci se sice nebudete vrtět nadšením z objevení Ameriky, příjemný dojem ale rozhodně nějakou tu hodinu přetrvá. Přinejmenším z radosti, že klasický americký horor a japonskou duchařinu stále ještě lze zkombinovat se ctí. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Sledovatelná dvd záležitost od jednoho z tvůrců legendární Záhady Blair Witch, která mě zaujala mnohem víc než Sánchezova debilita uneseni.Myrick není vůbec špatný režisér, obsazení je sympatické, prostředí amerického jihu ucházející.Mohlo být víc lekaček a co se atmosféry týče, tak s tou je to taky poměrně na štíru, ale občas sem sebou pěkně cuknul a např. scéna v koupelně byla téměř legendární.Byl jsem spíš na lepších 2*, ale finální pointa byla velice dobrá a hodně zvedla filmu ratting.Na nudný večer s mladou po lahvince vína ideální oddychovka.55%. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Chata u jezera, tajemnej děda odvedle a parta teenagerů. Ano, ani Slunovrat si nepohrává s žádnou originální myšlenkou, naopak. To, co jsme viděli už stokrát, uvidíme postoprvní, nedotažený scénář je jedna velká předvídatelná hra s nudícím se divákem a herci v podstatě nemají co hrát. O divném konci, resp. pointě ani nemluvě. 35% ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama