Reklama

Reklama

Vše, co jste kdy chtěli vědět o cestování v čase

  • Velká Británie Frequently Asked Questions About Time Travel
Trailer

VOD (1)

Když si ve sci-fi komedii z produkce HBO tři obyčejní muži dají večer v hospodě pár piv, nic nenapovídá tomu, že by se mělo přihodit cokoliv výjimečného. Přesto však dojde k události, jež uvede do pohybu sérii výletů zpět i kupředu v čase...  Když do místního baru vstoupí tři úplně obyčejní muži, aby si večer dali pár piv, pokecali spolu a na chvíli zapomněli na svůj zcela průměrný život, nic nenapovídá tomu, že by se mělo přihodit cokoli výjimečného. Ray (Chris O'Dowd) je pověstný svou posedlostí, týkající se cestování v čase, ale když se setká s Cassií (Anna Farisová), která prohlašuje, že je z budoucnosti, považuje to samozřejmě za žert. Toby (Marc Wootton) je posedlý filmem, a když uslyší Rayovu historku o ženě putující časem, předpokládá, že kamarád mu přihrál filmovou zápletku. A cynický Pete (Dean Lennox Kelly), který ničemu takovému nevěří, musí změnit názor, když náhodně nahlédne do budoucnosti baru, který je plný mrtvol a on je mezi nimi. Tato událost uvede do pohybu sérii náhodných výletů časem zpět i kupředu, v jejichž průběhu se tři hrdinové snaží najít pravidla pro cestování v čase a odhalit tajemství, kdo se je bude snažit zabít a proč... Sci-fi komedii z původní produkce HBO režíruje Gareth Carrivick. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (458)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky britského humoru dobrá volba. Pro ostatní možná nepochopitelná divočina. Já jsem někde mezi a nedokážu se rozhodnout, jestli jsem nadšená nebo to byl je průměrný film. Každopádně je to tak trošku jiný pohled na sci-fi se zajímavým koncem. Mírně nadprůměrné, možná hodně naprůměrné..to posoudím příště. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Natočit téměř celou časovku v jedné jediné hospodě znamená dvě věci: buď neměli autoři dost peněz, anebo měli dobrý nápad. V tomhle případě je správně nejspíš obojí, ale převažuje za B. Trojice looserovských kámošů od piva potkává sebe sama v různých časových, nikoliv ale prostorových rovinách. Jednoduše: ať se děje, co se děje – i kdyby byla apokalypsa – tihle tři jsou pořád v hospodě. A že se tam dějou věci! Chlapíci se snaží zachránit sami sebe a potom i celý svět – a to vše pořád z jedné hospody. Jak říkám, věrnější štamgasty abys pohledal. Jasně, že snímek neohromuje nějakými rozmáchlými triky, ale má vtipný scénář a ostře nasazené tempo neustálých zvratů v čase udrží až do konce. Je to zábava! ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Ač nejsem fanoušek sci-fi, ač nemám rád filmy o cestování v čase, ač jsem tomuto filmu příliš nevěřil, přesto mi nezbývá nic jiného než říci, že tahle sci-fi komedie rozhodně za podívání stála a docela se u ní dalo i pobavit. Trochu jsem měl s postupujícím dějem obavy, aby se do těch časových smyček a do toho cestování časem scénárista nezamotal, ale nakonec nezbývá než konstatovat, že scénárista se s tím vypořádal naprosto perfektně, takže jsem se v ději neztrácel a s ohromnou zvědavostí jsem čekal, jak celý příběh skončí. Konec nebyl nikterak zlý, já proti němu nic nemám a myslím si, že lépe to snad ani vyřešit nešlo, akorát mě mrzí, že ve filmu nebylo prozrazeno, čím tak geniálním se to hlavní trio hrdinů proslavilo, ale to je jen jedna malá nepodstatná výtka k jinak skoro dokonalému scénáři. Hlavní trojice byla nesmírně sympatická a kvalitně ztvárněná, takže po herecké stránce není co vytknout, a Deana Lennoxe Kellyho zpívajícho na záchodě budu mít v paměti ještě asi hodně dlouho. Tohle je zkrátka od začátku až do úplného konce (teď mám na mysli především tu krátkou vtipnou scénku po skončení závěrečných titulků a hlášku Chrise O´Dowda "to cestování v čase už se nám vážně začíná vymykat z rukou") vynikající a promyšlená sci-fi komedie, které k dokonalosti chybí jen velmi málo. Proto uděluji čtyři hvězdy. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Podobné jednohubky ja teda môžem. Je úžasné ako je z nich cítiť snaha spraviť z ničoho niečo. Snaha dokázať, že aj bez veľkého rozpočtu sa dá natočiť veľký film, že aj bez kvalitných hercov je možné preraziť s filmom, ktorý sa bude divákom páčiť. Tá snaha sa tentokrát sústredila okolo scenára a ten je teda poriadne lišiacky. Podobný feeling som mal naposledy pri sledovaní filmu 'The Man from Earth'. Som rád, že tvorcovia sa nakoniec nezamotali vo vlastnom bludisku a pripravili nám celkom inteligentný a humorom pozitívne naladený film, na ktorý možno za pár dní zabudnete, ale po jeho skončení určite nebudete chcieť vrátiť tú hodinku a pol späť so slovami, že to bol stratený čas. 80%. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Cestování v čase miluju, ale tohle bylo na mě asi až moc ujetý... :) Jinak jde totiž o slušnou parodii na Sci-Fi filmy (pardón, Science Fiction!:)), která je výborně natočená s nějakým tím občasným vtipem navíc. Ale přesto jsem si při závěrečných titulkách řekl: "To byla kravina!". Mohla z toho být totiž mnohem víc vtipná záležitost, takhle film zůstal tak trochu na půl cesty. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • Grafika úvodních titulků je cílenou parafrází na filmového Supermana. (curfew77)
  • Krátce před koncem, kdy se Ray (Chris O'Dowd), Toby (Marc Wootton) a Pete (Dean Lennox Kelly) setkají s Cassie (Anna Faris), která právě vyjde z portálu, použije Cassie citát z filmu Flash Gordon (1980), a to "Miluji tě, ale máme jen 14 hodin na záchranu světa." (mi-ib)

Reklama

Reklama