Reklama

Reklama

Nemilosrdný střelec

  • Japonsko Sukijaki Western Džango (více)
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Snímek se odehrává v dobách válek Genpei v Japonsku konce 12. století. Mocné klany Minamoto a Taira se utkávají v městě Yuda. Obyvatelům přichází na pomoc tajemný ozbrojený muž. (Canal+ Action)

Videa (1)

Trailer

Recenze (170)

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Akce 8/10/// PLUS: pro mě jeden z nejočekávanějších filmů, který jsem si dlouho šetřil, originální a neokoukaný přístup, prostě japonský western se nevidí každý den, stylová akce, soundtrack, závěrečná pointa MÍNUS: občas méně přehledná akce i netypická motivace postav/// Shrnutí: Takašiho Miike zatím nemám moc nakoukaného a jeho Ichi The Killer se u mě tak trochu minul účinkem, nicméně tuším že se jedná o svérázného tvůrce a na jeho další filmy se rád podívám. Nemilosrdný střelec se tak trochu bere jako prequel k Džangovi, no budiž, vymyslet se dá cokoliv, podstatné je, že to má svůj styl a atmosféru a asi čím více máte nakoukáno, tím víc si tento kousek užijete./// Celkem 79%/// ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Asi začnu tam, kde začal samotný film. Quentin Tarantino a jeho rolička. Ten chlápek je vážně magor. Samozřejmě to myslím v dobrým slova smyslu. Ať je to jakákoliv role, vždy potěší. Když pak do městečka přijel záhadný pistolník, uplně jsem v něm viděl Bruce Willise ve filmu Poslední zůstává, jak tam tak stojí a obě strany ho chtějí. A to jsem si říkal, že začátek je teda hodně dobrej. Pak jsem se ale začal docela nudit a dokonce několikrát si udělat pauzičku. Někomu se právě takový styl může líbit, mě to ale nesedlo. A jak se blížil konec, bylo to čím dál horší. Pak ale přišlo posledních asi dvacet minut a já se najednou přistihl, jak jsem se zakoukal. Především ta scéna s tím rotačákem a vůbec celý souboj v zasněžené krajině. Bohužel už ale bylo pozdě. Nicméně musím dát pouze dvě hvězdy, třeba že nemají daleko ke třem. ()

Reklama

strougy 

všechny recenze uživatele

Bizardní variace na Pro hrst dolarů či Yojimba, jak je komu libo, která tradiční zápletku obohacuje o nadsazenou komisovou estetiku, Shakespeara, Válku růží a určité prvky z Kill Billa (origin Krvavé Benten). Působí to sice mnohdy jako dort ukuchtěný pejskem a kočičkou, ale úroveň zábavy se naštěstí po většinu času drží na velmi vysoké úrovni. Jen škoda, že jako tradičně nejsympatičtejší a zároveň nejvíc cool postava musí bohužel nakonec zemřít. Silné 3*. ()

headcrab 

všechny recenze uživatele

Western po Mikeeovsku :). Trošku jsem se bál, aby to nebyla blbost, ale naštěstí je to veliká zábava, a to hned od první scény s mým oblíbencem Tarantinem. Po audiovizuální stránce je to naprosto stylová šílenost. Nebyl by to Miike, aby se neobešel bez krve, jejíž stříkání do všech stran je krásně efektní (samozřejmě tak "over the top" jako v "Ichi The Killer" to není :) ). Příběh už je klasickej, čili nic originálního, ale ani nudnýho. Film má pěknej spád, nenudí, pořád se děje něco, co drží vaši pozornost - když ne super efektní akce, tak vyprávění story, krásnej vizuál, kompozice scén, prostě kamera celkově. Takže spokojenost, 80%. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Už úvod s Tarantinom napovie akým smerom sa bude film uberať. Celý umelý ateliér okolo neho je neprirodzený a nesedeli mi ani tie reči a prestrelky, na ktoré sa musíte istým spôsobom naladiť. Najlepšie sa je naladiť vopred a tak trochu tú divočinu očakávať. Ja som ju očakával, no napriek tomu mi to príliš nesadlo. Divné a divoké je to asi tak akoby to točil sfetovaný R. Rodriguez. Akčný a krvavý balet si užijete, ale postavy a ich konanie je dosť nerealistické, až komiksové a tak nejak mi bolo jedno ako to skončí. Bez účasti Tarantina by film právom ostal bez povšimnutia. 40%. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (9)

  • Mechanické kolečkové křeslo Quentina Tarantina obsahuje stejný ornament jako auto kaskadéra Mikea v Tarantinově filmu Grindhouse: Death Proof. (liquido26)

Související novinky

Tarantino: Kill Bill 3 nebo western?

Tarantino: Kill Bill 3 nebo western?

16.02.2010

Už jsme si zvykli, že když se Quentin rozhoduje, do čeho se pustí příště, má... hm, jak říct slušně „plnou hubu keců“? Asi takhle: „mluví o mnoha různých projektech, které by rád natočil“. V… (více)

Miikeho samurajská jatka

Miikeho samurajská jatka

13.05.2009

To zas půjdeme do kina v igelitových pláštěnkách a pod DVD přehrávače budeme strkat vědra, aby nám všechno nezacákala krev. Japonský úchyl/génius Takashi Miike po spaghetti-westerny inspirovaném… (více)

Reklama

Reklama