Reklama

Reklama

Nemilosrdný střelec

  • Japonsko Sukijaki Western Džango (více)
všechny plakáty
Trailer

Snímek se odehrává v dobách válek Genpei v Japonsku konce 12. století. Mocné klany Minamoto a Taira se utkávají v městě Yuda. Obyvatelům přichází na pomoc tajemný ozbrojený muž. (Canal+ Action)

Videa (1)

Trailer

Recenze (170)

liquido26 

všechny recenze uživatele

"Jmenuju se Jindřich." Tento naprosto originální úlet je remakem částečně Yojimba, částečně Yojimbova remaku Pro pár dolarů a taky jak napovídá originální název Djanga. Film je skvělou poctou spaghetti westernům (i když místy může působit jako parodie - k tomu dost výrazně napomáhal český dabing, což samozřejmě není chyba filmu samotného), místy to působí trochu komiksově, ale hlavně je to stylový. Přenést všechny typické prvky divokého západu do Japonska, s tím jsem se ještě doopravdy nesetkal. No ale funguje to dost dobře a proto dávám plný počet bodů. ()

cubajz 

všechny recenze uživatele

další úchylárna od Miikeho, tentokráte jako ultra stylizovaný westernový remake Yojimba. Filmu by slušela trošku kratší stopáž, ale i tak mě nenudil a to hlavně díky šíleným (originálním) nápadům pana režiséra - naprosto dokonalé papírové pozadí ve scénách s Quentinem, finální duel ve sněhu, narození z růže, rudé peří... ()

Reklama

Sawy 

všechny recenze uživatele

Strašně divný,totálně ujetý,šílený a úchylný.Ale taky zatraceně stylový a zábavný.Tarantino je boží,závěrečná přestřelka v sobě nese genialitu a duel dvou hrdinů ve sněhu je prostě úchvatný.Ovšem člověk,který nemá nakoukané (nejen) spaghetti westerny,se může dost nudit.Film,který rozhodně nesedne každému,ale za zhlédnutí každopádně stojí. 75 % ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Snad i bez poslední věty...odstěhoval se do Itálie...lze poznat, že režisér vzdává holt italským a španělským (které jsou poněkud krvavější, než italské, ale často s Italy či Němci v koprodukci) spaghetti westernům. Záhadný pistolník připomíná více Clinta Eastwooda, než Charlese Bronsona, přejímá však jejich gesta, mimiku i neupovídanost. Přestřelky jsou nádherně krvavé, rudá a bílá jsou nejen barvy dvou znepřátelených gangů. Především v pasážích, kdy se jakoby zastavil čas, je citován S.Leone. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Neskutečně zajímavá podívaná! Kombinace westernu, thrilleru, komedie, dramatu, komixu, samurajských filmů... Kombinace divadelní hry od Shakespeara, typického italského spaghetty westernu, japonské vytříbenosti, tarantinovi dokonalosti či suverenity Takahashi Miikeho. Nádherná hudba, luxuní scény, famózní scénář. Spousta krve a akce, spousta papundeklu, hezké dámy... Prostě paráda! Čeho jediného lze litovat? Asi toho, že se podobné filmy nedostanou povětšinou do naší distribuce... ()

Galerie (17)

Zajímavosti (9)

  • Úvod do příběhu vyprávěný Quentinem Tarantinem je převzat téměř doslova úvodní pasáže knihy Tale of the Heike. (liquido26)
  • Postavy jsou pojmenovány po skutečných historických postavách z knihy Tale of the Heike. (liquido26)

Související novinky

Tarantino: Kill Bill 3 nebo western?

Tarantino: Kill Bill 3 nebo western?

16.02.2010

Už jsme si zvykli, že když se Quentin rozhoduje, do čeho se pustí příště, má... hm, jak říct slušně „plnou hubu keců“? Asi takhle: „mluví o mnoha různých projektech, které by rád natočil“. V… (více)

Miikeho samurajská jatka

Miikeho samurajská jatka

13.05.2009

To zas půjdeme do kina v igelitových pláštěnkách a pod DVD přehrávače budeme strkat vědra, aby nám všechno nezacákala krev. Japonský úchyl/génius Takashi Miike po spaghetti-westerny inspirovaném… (více)

Reklama

Reklama