Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sódóma je název klubu v Reykjavíku, kde se schází převážně punkeři, a také se zde prodává pajcovaný alkohol. Ale ne vždy jde o kvalitní pití. Hrdinou filmu je spořádaný mladík Axel, který musí sehnat své matce dálkové ovládání k televizi. Jeho punková sestra mu poradí, že by mu ho mohl sehnat Moli, tajný výrobce alkoholu. Ten má ale nyní problémy s majiteli klubu kvůli nekvalitnímu pití. Axel se tak dostává nechtěně do víru událostí, kde je na jedné straně Moli a jeho parta, a na druhé majitelé klubu, což je Aggi Flinki (Eggert Þorleifsson) a jeho "mafie". No, rádi by nazývali "islandskou mafií", ale spíše jsou pro smích. Moli má své způsoby, jak nad nimi vyzrát. A Axel je součástí toho všeho. Kvůli obyčejnému dálkovému ovládání tak zažije dost neobyčejné věci. (Zmiu)

(více)

Recenze (29)

Matty 

všechny recenze uživatele

Kdo by čekal, že bude s islandskými rádoby-mafiány tolik srandy. Není podstatné, o co komu jde, ale jak mu to nejde. Někdo nezvládá roli zachránce, někdo jiný roli drsňáka. Týká se to zejména nevyzrálých mužských hrdinů - deus ex machina na sebe příznačně bere podobu matky jednoho z nich. Jsou nezodpovědní, neví, jak se realizovat, neví, kde se octli a kam míří. Že to vinou ne úplně doladěné režie občas neví ani divák, není podstatné. Během těch svižných osmdesáti minut na otázky nezbývá čas. Kultovní na Islandu, ale plně kompatibilní i se středoevropským smyslem pro absurdno. 80% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nepopírám, že tenhle islandskej blázinec má v sobě hodně humorných prvků, ale současně jsou některý scény zbytečně natahovaný a tím ztrací na údernosti. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Je to odpálený jako sviňa, ale to byl taky účel. Brutálně střelenej film se vším všudy, kterej v jednoduchosti hledá sílu. Chvílemi jsem si říkal, jestli tam je vůbec někdo normální, ale nakonec jsem usoudil, že nejspíš asi ne. No a proto tady tenhle film tak boduje. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

I hle, buvolovina (to jest krávovina na na druhou), ale veskrze příjemným způsobem, plno hovadících postav (včetně dvojníka Tomáše Rosického!), ze začátku má tah na branku bez zbytečných kliček (Film, ne Rosa), ale postupem času se kadence pravověrných černohumorných hovadin poněkud umírňuje a děj samotný je bez nich lehce bezzubým, naštěstí se ale závěr povedl vrátit do kolejí, které dříve vyjela vana plná rybiček a hledání jednoho ovladače (byť mě nebavil tak jako začátek). Trošku to vypadá, že Sodoma během let zestárla a rozhodně nepůsobí tak, jak nejspíš působila v době premiéry, ale s přimhouřením obludného oploutveného oka to pořád na čtyři hvězdičky stačí, svou zásluhu na tom má i nepřepálená délka. ()

Bigrambo 

všechny recenze uživatele

Tato islandská komedie je jako sněhová koule padající ze svahu. Po pozvolném začátku film postupně přidává na obrátkách a graduje šíleným závěrem, při kterém jsem dostával záchvaty smíchu - prostě a jednoduše komedie, jak má být! Islanďané zkrátka umí a dokazují to každým dalším snímkem. [Dubnová Challenge Tour 2015 - 30 dní, 30 filmů, 30 zemí] ()

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je naprostá šílenost, hlavní hrdina hledá ovladač od televize, aby mu matka nevypustila z vany rybičky a zaplítá se do milionů komplikací. Pokud se ale tomuto způsobu humoru přizpůsobíte, čeká vás něco přes hodinu opravdové zábavy. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

(Polo)amatérská srandička z Islandu vypadala a zněla jako kopie staré videokazety překopírovaná na dévédéčko, ze kterého putovala do promítačky. Tohle je titul spíš na nějakou domácí (after)párty, ale v kinosále se čtyřmi diváky ztratila své kouzlo. Jinak je to správně švihlé, díky nízké inteligenci většiny postav těžko předvídatelné a má to rozumnou stopáž. ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

V popředí děti svázané izolepou, Tomáš Rosický s cementovými botami, římský voják, popálený psychopat, rybář a mafián, v pozadí protržená přehrada a peřejemi se valící postel na lodi se spící matkou Rosického. A to je prosím jeden záběr :) Nesmírně pobavilo, navíc v roce 1992 měly všechny tyhle překombinované crazy krimi teprve přijít. A black metal v klubu byl fakt hutnej. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

K dobru této islandské krimi komedie můžu připsat snad jen krátkou stopáž, ale i tak jsem měla co dělat abych ji dokoukala. S ohledem na poměrně vysoké zdejší hodnocení mám pocit, že jsem asi viděla úplně jiný film, protože mi to přišlo nudné, nezáživné, nevtipné a o ničem, nemluvě o mdlém hlavním hrdinovi a nesmyslné zápletce. Herci hráli nehráli, všechno to působilo strašně zastarale a postavy se chovali dost dementně, zkrátka a dobře, ne vše co pochází z Islandu musí být zajímavé a kvalitní. A nebo je možné, že jen prostě nechápu jejich pojetí humoru. ()

Zmiu 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmů, který mi byl doporučen Islanďany, že ho opravdu musím vidět. Pro ně je toto opravdu kultovka. A některými hláškami se lidé baví dodnes. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Chch, takhle dobře pohodovej film už jsem dlouho neviděl. A největší pohodář je hlavní hrdina Axel, kterej věci bere tak, jak přijdou a nijak se nenechá něčím rozhodit. Hlavní cíl mise zní: získat ovladač, aby přežily rybičky. Takovej banální úkol se ale může poměrně zkomplikovat a budete se divit, co všechno náš hrdina zažije. Většinou je to nějaká ujetost a mírně černohumorná sranda. Znalci poznají v závěrečném songu hlas Björk, v titulcích ještě pod svým oficiálním jménem Björk Guðmundsdóttir. ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Filmů o dementních punkerech jsem viděl dost, vlastně všechny stály za vyliž prdel. Tohle jsem si stáhl pouze proto, že je to islandská produkce. Vydržel jsem 14 minut. Humor není k smíchu a nudy habaděj. Herci (jsou-li to oni) přehrávají o sto šest. ()

rudeboy 

všechny recenze uživatele

Islandská crazy komédia s neuveriteľne rýchlym spádom, nepredvídateľným dejom, parodicky vykreslenými charaktermi a skvelými gagmi stupňujúcimi sa v závere. ()

pabulator 

všechny recenze uživatele

Příšerné hovada,dacani,zfetovaná zběř! Nevím jak jinak ještě počastovat tu bandu šílených figurek ve víru demolice na jedné straně a EM Í (Mafie, Island) trio vyjímečně tupých gaunerů na straně druhé.Místy srovnatelné snad jen s mladí v partě každopádně postupem času to dostane ty správné grády a je to jízda jaxviňa.Taky určitě stojí za zmínku ten všudy přítomný bordel myslel sem ,že mám doma chlív,ale tady si dal někdo na kulisách pěkně záležet.Co dodat závěrem?Snad jen zvolání :Po nás potopa!!! ()

Rousse 

všechny recenze uživatele

Z tohoto filmu pro mě vyplynulo jedno velmi důležité ponaučení - když budete kupovat televizi, tak jedině BEZ DÁLKOVÉHO OVLÁDÁNÍ!:-) Naprostá ulítlost, ztřeštěnost a ujetost, ale přesto všechno je to vážně pecka! Nedozvíte se ale bohužel, za jak dlouho utuhne cement. ()

Ondracius 

všechny recenze uživatele

Velmi povedená a téměř až k absurdu dovedená isladnská komedie. Osobitý styl humor, který nemusí padnout každému, takže chápu, že někdo z vás ho může považovat za stupidní. ()

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem dát odpad, protože to je ODPAD! Ale ten brejlatej týpek mě docela dobře pobavil :-) Takže jsem se trošku slitoval a uděluji tomu jednu, i když ne moc zaslouženou, hvězdičku. Ještě, že je to tak krátký... ()

NJD 

všechny recenze uživatele

Hledal jsem něco nekonvenčního a islandská VHSková komedie ze začátku 90. let se zdála být jako správná volba. No a po víc jak půl roce úmornýho stahování průměrnou rychlostí 1 kb/s se ukázalo, že to aspoň co se týče tý punkovosti za to stálo. Stačí říct, že hlavní zápletka filmu je v tom, že chlápek shání pro svojí mámu novej ovladač na televizi, aby mu z vany nevypustila rybičky. A přesto, že to bylo chvílema až přehnaně střelený a divný, tak se mi to zároveň svým způsobem líbilo. Z velký části i proto, že mám pro Island prostě slabost. ()

Reklama

Reklama