Reklama

Reklama

Lovec pokladů Ben Finnegan touží najít poklad zvaný Královnino věno, který se potopil společně se španělskou lodí Aurelia. Zatím se však potýká s finanční tísní, která je stále horší. Dluží peníze gangsterovi přezdívanému Velký Králík. Navíc nestihne rozvodové stání a přijde nejen o manželku Tess, ale také o zbytek skromného majetku. Finn využije náhody, která mu do cesty přivedla milionáře Nigela Honeycutta, pro něhož pracuje Tess jako stevardka. Díky záchraně klobouku jeho dcery se dostane na jeho jachtu a milionáře natolik zaujme, že získá jeho pomoc při hledání pokladu. Ukáže se však, že není jediný, kdo po něm pátrá. Při honbě za pokladem jde o život a Finn se musí rozhodnout, jestli je pro něj přednější poklad, nebo Tess. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (283)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vzala sis chlapa kvůli sexu a pak jsi doufala, že bude chytrej." Ano, tak to ve světě chodí. Tess však prozřela, rozvedla se s dobrodruhem Finnem, ale při následném hledání pokladu zase společně přišli na to, že ony směšné kopulační pohyby byly vždycky pevným základem jejich vztahu. Tomu taky rozumím, leč romance je to tak nějak průměrná, dobrodružství poměrně okoukané, pár fórků lehce přehnaných, ale nemohu opomenout jistou chemii mezi hlavními představiteli a skvěle tupoučkou milionářskou dcerku, což mi k průměrnému hodnocení bohatě stačí. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

"Vaše dobrá pohoda je naší srdeční záležitostí." pravila Nova a usekla titulky. Ona už to ale nevychytala samotnou volbou filmu pro páteční večer, protože tohle nic neříkající lečo může chutnat leda tak gayům nebo truhlářům. Vzhledem k tomu, že mě nevzrušujou ani nabušení blonďáci ani plochá prkna, můžou bejt všichni rádi za dvě bambule. No a naše milovaná Nova? Ta by měla pojít na infarkt. (Filmfest Théoule 2013, 11/11) ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zřejmě jsem měl jen lepší náladu, zřejmě jsem se potřeboval vzpamatovat z té nevtipné komedie Morganovi, kterou jsem včera viděl, ale tohle mi celkem káplo do noty. Teda, napíšu to takhle - Bláznovo zlato není nějaká extra komedie, kde byste se váleli smíchy po zemi, to ne. Také se ukazuje, že Tennant zůstane, zřejmě navždy, režisérem jen jedné opravdu nadprůměrné komedie. Ale jak říkám, pokud to srovnám s včerejšími Morganovými, kde jsem se zasmál jednou za půlhodinu, tak tohle je mnohem příjemnější a mnohem snesitelnější. Hlavně proto, že na Kate Hudson se pěkně dívá (a co teprve na Alexis!) A ani Matthew "na co potřebuju tričko, když mám tak pěkné břicho" McConaughey mi nevadil. Kdyby se film vyhnul některým opravdu WTF momentům (chycení klobouku) a přidal více odhalené Kate nebo Alexis (klidně obě najednou, to bych fakt snesl :-)) šel bych i výš, než na mých 60 %. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Naprosto nechápu to nízké hodnocení tady. Asi je od lidí, co nejsou odkojeni dobrodružnými filmy 70. a 80. let :-) Soubojem o poklad Yankee Zephyru a Alainem Quatermainem. Tohle je v podobném stylu, akce jako šafránu (dobrým kořením se má šetřit), docela slušný humor, nějaké ty náznaky vážna, samotná zápletka čekaná, ale chytře napsaná. Ono to vypadá hrozně jednoduše, když vznikne skutečně podařený žánrový film, ale věřte mi, je fuška něco takového sepsat a rozumně natočit. Tohle má všechny potřebné ingredience, a na první pohled možná ta preciznost práce ani není vidět. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Bláznovo zlato se spolehlivě nezařadí k filmům, ke kterým bych se v budoucnu rád vracel. Důvod je jednoduchý. Tahle bláznivá honba za bájným pokladem na dně oceánu jede až v moc prošlapaných kolejích a vedle dobrodruha Matthewa McConaugheyho, zapáleného do hledání pokladu, chce vyniknout i jeho filmová manželka Kate Hudson, ale tentokrát kromě ukázkově plochého hrudníku a dokonalého účesu, moc ze svého hereckého rejstříku nenabídne. Pak tu máme dobrotivého milionáře Donalda Sutherlanda a jeho sličnou a hodnou, leč však natvrdlou dceru Alexis Dziena a bandu trapných záporáků vedenou černošským rádoby gangsta raperem. Měla to být romantická a dobrodružná komedie, ale takových už bylo. Scenáristé dvojici McConaughey a Hudsonová nechají hned zkraje příběhu rozvést, aby pak po zbytek zcela zbytečně až násilně "zamilovanou" dvojku zase dávali dohromady. Romantika se nějak vytratila a akce se smrskla jen na pár efektních záběrů a rádoby akční finále, které ovšem ničím neoslní a vlastně každý divák ví, jak to celé dopadne už hodně dlouho dopředu. Výsledkem je vesměs průměrná dobrodružná komedie s malebným tichomořským oceánem a ošlehaným McConaugheym, která dohromady, ale poněkud hůře, semlela všechny motivy ze všech dobrodružných komediích o honbách za bájnými poklady. 60% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (9)

  • Scéna, kdy Tess udeří Bena po odchodu ze soudní budovy, byla natočena před Vice-Chancellor's Building na Queensland University of Technology. (Pethushka)
  • Přestože film vydělal celosvětově slušnou sumu dolarů, do mnoha států se dostal bez kinodistribuce. (Rodriguez)
  • Postava "Moe Fitche" byla inspirována hledačem pokladů Melem Fisherem. (Pethushka)

Reklama

Reklama