Reklama

Reklama

Kurz negativního myšlení

  • Norsko Kunsten å tenke negativt (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Geirr má tridsaťtri rokov. Pred dvoma rokmi mal autonehodu a od tej doby nemôže chodiť a je impotentný. Jeho žena Ingvild v snahe zachrániť manželstvo pozve na návštevu svojpomocnú skupinu telesne postihnutých, ktorých vedie agilná psychologička Tori. Doposiaľ samodeštruktívny milovník Johnnyho Casha a vojnových filmov sa vzbúri proti nevítanej invázii "pozitívnej" energie a za pomoci miestami až brutálnej úprimnosti sa pokúsi ovládnuť situáciu. V priebehu jednej noci tak prichádza k zúčtovaniu s falošnou úprimnosťou, dusivým súcitom, i zdanlivo osvedčenými metódami liečby duše...Debutujúci režisér spojil známu formulu škandinávskej psychologickej drámy so sarkastickou čiernou komédiou. Originálnemu výsledku pridáva na atraktívnosti hudobný sprievod pre rockových fajnšmekrov (Steppenwolf, Johnny Cash, Nina Simone...). (RTVS)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (435)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Hraje tam supr hudba, ale jinak mě to zas tak nevzalo. Uznávám, že to není nějakej prvoplánovej doják a má to, alespoň pro mě, docela nečekaný vývoj postav. Jenže mi to přišlo moc divadelní. Moc věcí se stalo v podstatě za chvilku v jedný lokaci, to mi přišlo divný. Ale hlavně mi tam vůbec neseděl ten happyend. A nejlepší moment byla rozhodně pěsťovka tý terapeutce. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

82% Humor drsnější a černější než nejostřejší špeky z České sody. chvíli mi trvalo než jsem si uvědomil, že je to fakt sranda a můžu si dovolit se smát (obzvlášť když bylo v kině několik vozíčkářů). Ta chvilka je ale dost zásadní moment, protože film má bez titulků jen lehce přes 70 minut a než se mi povedlo se dokonale naladit na strunu filmu a vychutnávat si každý vtípek byl už skoro v půlce. To je asi hlavní důvod, proč nedám pátou hvězdičku. Jinak je to skvělý film, dokonale cynický, který se v dneší době politické korektnosti nebojí poslat nikoho do prdele a to je jen a jen dobře;) ()

Reklama

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Tohle komedie??? Každému, kdo má nějaké psychické problémy (ať už je na vozíku či nikoli) bych přála, aby se nechal inspirovat tímto alespoň filmovým kurzem, který začíná nevinně jako běžný kurz pozitivního myšlení, bleskově se díky novému členu zvrhne na kurz negativního myšlení o pojmenovávání tvrdé reality, někdy za použití i tvrdé pěsti, marihuany a alkoholu. Nicméně terapeutický účinek této tvrdé metody zafunguje nejen na všechny "léčené" ale i na oba zainteresované zdravé partnery postižených, ale především na "vlezlou přechytralou terapeutku". ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dokonalý mix povzbudivej drámy a depresívnej komédie, tak ako to dokážu natočiť len v severskej kinematografii. Postavy ma zaujali hneď od prvých minút. Sú perfektne zahrané a skvele napísané. Každá z nich si prejde zmysluplnou a silnou katarziou, keď vyplávajú na povrch ich skutočné pocity ohľadom ich skurveného života. Vidieť pohár rozjebaný na franforce poloplný, je holt ťažké. Skoro až nemožné. Ale keď sa človek prestane snažiť, tak je v piči nadobro. Teda aspoň ja som si z toho zobral také posolstvo. Ale čo ja môžem vedieť. Ja si to na vozíku nepádím rýchlosťou 10km za hodinu s vejúcimi vlasmi a mariánkou v hube. Ale bavil som sa dobre a stojí to aj za opakované zhliadnutie. 8/10. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Společně s lehčími drogami, alkoholem a posezením v přátelském kruhu nejlepší lék na blbou náladu. V žádném případě nejde o dotěrné poukazování na to, jak se mi všichni zdraví, plně mobilní máme vlastně dobře (což film zároveň nepopírá). Každý ať si klidně řekne „srát na ně“, ale měl by počítat s následky. Univerzálních pravd se tento karlovarský divácký hit dobírá přes vydatnou porci zlého i smířlivého cynismu a třeba v citaci Lovce jelenů se snoubí veškerá krutost i dojemnost celého Kurzu, který nakonec nikomu nevnucuje myšlení ani pozitivní, ani negativní. 80% Zajímavé komentáře: petaspur, Morien ()

Galerie (25)

Zajímavosti (7)

  • V okamžiku, kdy přijde Tori za Geirrem sledujícím film, ukazuje DVD nad obrazovkou čas 1:17:09. Po 70 vteřinách je na dalším záběru opět DVD, ale se špatným časem 1:21:27. Další záběr na DVD po 45 vteřinách již odpovídá. (hippyman)
  • Po uvedení do norských kin se film nesetkal s velkou chválou. Navštívilo ho pouhých 35 000 lidí. Ale v roce 2008 se stal nejoblíbenějším severským filmem v Německu se skoro 70 000 návštěvami. (Cheeker)

Reklama

Reklama