Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V hájence na samotě žijí na hromádce už čtyři generace rodiny Hanákových. Babička překypuje životním elánem a její vášní je psaní detektivek. Její dcera, paní Hanáková, rázná žena s velkým srdcem, miluje zpěv, ale protože nemá talent, celý život dělala kuchařku. Pan Hanák je výpravčí, jeho celoživotními láskami jsou zvířata všech druhů a velikostí, která pěstuje v domě i okolí. Starší dcera Pavla má s mužem Petrem, příležitostným kutilem, který většinou spí nebo jí, dva hyperaktivní syny, jimž nikdo neřekne jinak než Raubíři. Neformálním členem rodiny je pak pan Poštolka, který v domě za městečkem tráví podezřele mnoho času! Jedno úplně běžné rodinné odpoledne oznámí mladší dcera Káča rodině, že čeká dítě. Zdeněk, se chce zachovat jako čestný muž a s Kateřinou se oženit. Jeho matka však pro toto řešení nemá pochopení, a tak se Zdeněk stává dalším obyvatelem rodinného domu Hanákových. Ti si hodlají nového člena pečlivě prověřit. Zdeňka čeká řada nástrah a zkoušek. Projde šťastně až k svatbě a nebo bude soužití s takovou normální rodinkou nad jeho síly? Brzy však do láskyplného, byť potrhlého prostředí zasáhnou další události. Pan Hanák se projeví nejen jako milovník zvířat a Zdeňkova maminka se rozhodne, že překová odpor a seznámí se s novými příbuznými!

Celovečerní film Taková normální rodinka vznikl na motivy jednoho z nejoblíbenějších českých televizních seriálů a knihy Fan Vavřincové. Naváže na to nejlepší z televizního zpracování a zároveň obohatí děj o nové situace a zvraty. Vznikla komedie schopná oslovit diváky napříč generacemi – ty, kteří legendární televizní „Rodinku“ milovali, tak ty, kteří ji nikdy neviděli. Taková normální rodinka chce navázat na půvab a oblibu tradičních českých veseloher. Je to příběh o směšných lidských slabůstkách, komických i absurdních situacích, které nutně musí potkat soužití několika generací, ale především o sounáležitosti, toleranci a lásce, která drží rodinu pohromadě i v těch nejtěžších situacích. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (441)

KarelR 

všechny recenze uživatele

A jsme zpátky tam, kde jsme byli v listopadu. I kdybych odhlédnul od faktu, že má tenhle film něco společného s geniálním černobílým seriálem (= uzmul mu jméno a postavy), stále mi vychází devadesátiminutová nuda, která postrádá byť jediný povedený vtip a měl by se jí tudíž vyhnout každý divák, toužící po filmové zábavě. Navýsost nezajímavý děj se neuvěřitelně vleče, Hartl zabíjí potenciálně humorné situace unylou režií a chudáci herci se předhánějí v tom, kdo z nich ty vyloženě blbé dialogy ustojí lépe. Jaká je funkce postavy Mariána Labudy a k čemu měl sloužit závěrečný "zvrat", je snad lepší neřešit vůbec. 20% P.S. Hartl na tiskovce prohlásil něco ve smyslu, že se chtěl s Rodinkou "vydat jinou cestou a nelze ji tudíž srovnávat se seriálem." No to sakra... to bych musel s hodnocením klesat do záporných hodnot. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Všední rodinné výjevy plné nevtipné vaty, nicméně si držící na nedávnou tuzemskou produkci nějakou tu úroveň. Takže další Troška, krokodýlí Poledňáková nebo prázdný svět Bestiáře se nekoná. A i přesto, že kvalita si v řadě rozehraných témat šla na hodně dlouhý výlet, svou atmosféru to má. A za to může celovečerně debutující Patrik Hartl děkovat především hercům. Vyjma těch je to celé trošku dieta, ale oproti jiným českým přírůstkům se tam nějaké to tučné vyskytne!! ()

Reklama

duklak2 

všechny recenze uživatele

To jsem zase jednou šlápl vedle. A já, že se pobavím. Je páteční večer, těsně před půlnocí a tak mě napadlo, že si pustím nějaký film. Nejlépe něco z našich luhů a hájů. Po dlouhém vybírání mezi českými filmy v mé filmotéce, mi do oka padla Taková normální rodinka. Název velmi zajímavý. Původní seriál jsem nesledoval. Dějová linie je docela dobrá. Takové jedno normální rodinné odpoledne, oznámí dcera rodině, že je těhotná. Její rodiče jsou touto informací velmi zaskočeni a pobouřeni. Hlavně otec dcery. Ten se hned ptá, kdo je otcem dítěte. Dcera se přizná a říká, že je to jakýsi Zdeněk. Hraje ho Mádl. Zanedlouho je Zdeněk vyhozen matkou z bytu a nastěhuje se ke své přítelkyni. Tam ho všichni začnou zpovídat a zjišťovat, jestli má nějaký majetek. Jelikož je ale Zdeněk věčným studentem, tak nic, kromě svých sešitů a učebnic nevlastní. Totˇ vše k příběhu. Nechci zde spoilerovat. Výkony hlavních protagonistů mě přišly takové jalové, nemastné a neslané. Nepochopil jsem funkci postavy pana Labudy. Vždyť zde nemusel ani hrát. Mádl se zde tváří jako totální blb a neustále se něčemu směje. Babka Malkina, kterou jsem poprvé viděl v seriálu Dobrá čtvrť, mě zde moc nepobavila. I když ten její hlas je nezapomenutelný. Celkově tento film kazí pověst původnímu seriálu, jelikož z toho místo komedie vyznělo rodinné drama. A to tvůrci slibovali, že chtějí navázat na půvab a oblibu českých veseloher. Nepovedlo se jim to ani náhodou. Nad mým hodnocením jsem chvíli váhal. Nakonec dávám pouhopouhé dvě hvězdy. ()

depony 

všechny recenze uživatele

Babička "Malkina" byla vtipná jen chvilku, maminka Holubová byla fajn, postava Labudy mi připadla naprosto zbytečná, strejda Kostelný bude asi nafurt Rebelem ... i když byl vtipnej a kupodivu Mádl, kterej se svýma ďolíčkama při tom šklebení byl celkem sladkej :) ale tak moc se přemáhat pro pár vtípků, které stejně nezůstanou v povědomí diváka ... to bylo vážně zbytečný. Zase nějakou chvilku nemusím na český film ... ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Vanda Hybnerová, výborný Jaromír Dulava a pošťačka. To jsou tři věci, které mi z filmu utkvěly v paměti. Srovnávat s původním výborným a na rozdíl od tohoto filmu humorným (dobře, dvě tři humorné scény to obsahuje) seriálem hraničí s drzostí a nelze na to ani pomyslet. Zoubková je naprosto tragická herečka, Mádlovi zřejmě dochází dech... Slabota. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Film se natáčel nedaleko obce Dolní Bousov, lokalizované mezi Jičínem a Mladou Boleslaví. Ostatně tomu naznačuje i pohled na zříceninu Trosky. Co zde však maličko nesedí, je autobus s cedulí Trutnov - Adršpach, což je, znázorněno vzdušnou čarou, 70 km daleko. (Musak)

Reklama

Reklama