Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Atlantic City se schyluje k boxerskému utkání v těžké váze. Místní detektiv Rick Santoro (Nicolas Cage) nemůže mezi rozvášněnými fanoušky chybět. Rád sází a rád použije svou policejní placku, aby profláknutého bookmakera suše obral o pár stovek dolarů. Detektiv Santoro totiž není žádný svatoušek. To jeho přítel z dětství Kevin Dunne (Gary Sinise) je vzorem všech ctností. Dotáhl to až na pravou ruku ministra obrany, který se cestou z raketové střelnice zastavil na boxerském utkání roku. Gong. První kolo. Čtrnáct tisíc fanoušků šílí v dunivém rytmu levých háků černých šampiónů. Mezi nimi se skrývá jeden ledově klidný atentátník s prstem na spoušti. Ministr obrany je zavražděn několika výstřely. Dívka, která se k němu na poslední chvíli připletla, mizí s prostřeleným ramenem v davu, zachváceném hysterií. Detektiv Rick Santoro instinktivně tasí revolver, ale marně hledá cíl. Sportovní aréna je neprodyšně uzavřena. Všichni jsou podezřelí. Santoro a Dunne se okamžitě pouštějí do vyšetřování plného dramatických zvratů a nečekaných překvapení. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (229)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Začátek je hektický ale i přesto zajímavý. Střed nečekaný a konec je neobvykle rychlý a klasicky americky ucajdaný. Tohle všechno se rovná ne příliš zajímavému thrilleru, kterého značně povyšuje rozhodně zajímavá kamera, která se snaží snímat film očima jednotlivých rolí. --- Začneš mě kouřit a pak přestaneš, kde myslíš že seš? v čekárně? ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Já jsem v televizi? Já jsem v televizi!.......... Nicolas Cage je ukecaný detektiv, ale ví po čem jde. Někdy je trochu trapný, ale časem si na to divák zvykne. CITÁT - ....a podepiš se, kurva, mému synovi!!!!......... V 50 minutě si kameraman Stephen H. Burum pěkně hraje. Kamera letící při stropě krásně míjí vnitřek několika hotelových pokojů a zachycuje aktuální děj vně těchto obydlí. Velmi zajímavé, leč, jak to tak někdy je, velmi krátké a už nezopakované. Na příběhu se mi líbí zpracovaní dramatizace, povedené jsou flashbacky, zatejené záběry, které jsou posléze ukazovány z pohledu jiné kamery nebo jiné postavy a celkově je to zvládnutá zápletka. A ikdyž se to zpočátku zdá nepřehledné, vše je brzo vysvětlené. Dokonce dojde i na "komiksově" rozdělenou obrazovku, kdy divák sleduje v jedné chvilce dvě události. CITÁT - Nechte mě to dopovědět!!......... Ke konci to ztratilo tu povedenou dynamiku a divák si musí zvykat na záběru jen jedné kamery, více dialogů a naprosto jednoduchý konec. Příběhu došel dech asi tak patnáct minut před koncem. Ale i tak je to velmi koukatelná a povedená detektivka. CITÁT - No a co, alespoň jsem byl v televizi.................. ()

Reklama

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Ani De Palmova režie tentokrát nezachrání slabý scénář, kde dialogy ke konci už hodně hodně skřípou. Spousta De Palmových filmů jsou hovadiny ( nejlepší příklad je asi Kainova výchova, kde také známe vraha hned od počátku ), ale jsou to zábavné hovadiny, tenhle aspekt mi u Hadích očích chyběl. A další věc - Hadí oči se většinu stopáže berou až nepříjemně vážně. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Začalo to opravdu dobře, jenže s přibývající stopáží tomu docházel dech. Čekal jsem aspoń solidní finále, jenže tady se pro jistotu žádné opravdové finále ani nekonalo. Nicolas Cage zahrál prostě "po Cageovsku," Gary Sinise dobrý a Carla Gugino mě zaujala asi nejvíc. Slušný thriller, ale De Palma má lepší věci. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Dramatický oblouk naruby. Jeden z filmařsky nejvýživnějších openingů v historii kinematografie, čirá cinefilní euforie ze souhry kamery, zvuku a střihu. A i po něm nám De Palma ještě dlouhou dobu připomíná, jak moc miluje FILM a Hitchcocka. Ale potenciál parádně rozehrané zápletky je později silně utlumený. Scénář se přespříliš soustředí pouze na detaily, v hlavní dějové lince ztratí drive a z hravého a chytrého módu přeladí do módu scénáristické bezmoci a frašky. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (13)

  • Gary Sinise hrající námořního velitele jménem Kevin Dunne se pokouší pro námořnictvo prosadit nové zbraňové systémy. Herec Kevin Dunn hrající reportéra byl ve Žhavých výstřelech námořní velitel, který se pokoušel do námořnictva vybrat nového bojovníka. (Satan)
  • Úvodní sekvence obsahuje 8 střihů:
    První záběr - 2'19" 0'18" televizní obrazovka 2'37" Rick Santoro u monitorů
    Druhý záběr - 2'41" 2'37" Rick jde - 4'18" - Rick sleduje Cyruse
    Třetí záběr - 1'43" 4'18" Rick na schodech - 6'01" - Rick křičí "Jeď Tylere! Jeď Tylere!"
    Čtvrtý záběr - 1'02" 6'01" Rick vstupuje de arény - 7'03" - Rick potkává Kevina
    Pátý záběr - 2'47" 7'03" Rick začne mluvit s Kevinem - 9'49" Kevin se otočí po rusovlasé ženě
    Šestý záběr - 2'22" 9'49" zrzka v aréně - 12'11" blondýna se začne bavit s Kirklandem
    Sedmý záběr - 0'18" 12'11" Rick sleduje souboj - 12'29" "Teď tě to bude bolet!!"
    Osmý záběr - 0'21" 12'29" Rick sleduje souboj - 12'50" Rick odpoví na hovor dívce s číslem "7". (3DD!3)
  • Ve scéně, kdy Rick (Nicolas Cage) dostane zkrvavenou 100dolarovou bankovku, dá si jí do vnitřní kapsy saka. Poté ji však vytáhne z levé vnější kapsy saka. (Caaslav)

Reklama

Reklama