Reklama

Reklama

Fantastický pan Lišák

  • USA Fantastic Mr. Fox (více)
Trailer 2

George Clooney a Meryl Streep propůjčili své hlasy hlavním postavám zábavného a dojemného animovaného dobrodružství od vizionářského režiséra Wese Andersona. Pan a paní Foxovi (George Clooney a Meryl Streep) žijí ve šťastné a poklidné domácnosti společně se svým výstředním synem Ashem (Jason Schwartzman) a synovcem Kristoffersonem, jenž je u nich na návštěvě. Pak si ale pan Fox vzpomene na staré dobré loupežnické časy a zosnuje největší kuřecí loupež, jakou kdy svět zvířat zažil. Film Fantastický pan Lišák, který vznikl na motivy oblíbeného bestselleru Roalda Dahla (Karlík a továrna na čokoládu), nabízí rodinnou zábavu v té nejlepší podobě. (Magic Box)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (665)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že tenhle loutkový animák mě do extáze nepřivedl. Srovnám-li to se "Slepičím úletem" či "Wallacem a Gromittem", dostává "Fantastický pan Lišák" pořádný slepičí klovanec a psí kousanec do své anorektické bezocasé prdélky. Na loutkovou animaci jsem si zvykla snadno, ikdyž nechápu, proč byla krysa větší než liška...? Horší je to se zábavností: nějak mě ta podobenství nedokázala rozesmát, pár úsměvů, ba i nějaké to kratičké uchechtnutí, plus pochopení, co nám chce tvůrce filmu říci a to je tak vše. Zvláštní atmosféra podtržená fajnovou hudbou rozhodně stojí za zmínku, na 4* to imho nestačí. Celkem milé, koukatelné, leč neuchvátilo mne to - podruhé nemusím. 66,6% ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Opravdu jsem se těšil na další skvělou animovanou podívanou, ale čekalo na mne jen jedno obrovské ambiciózní zklamání. Příběh celkově je jistě zajímavý a originální, ale režisér to dle mého moc nezvládl. Postrádá to jakékoli vyšší tempo, zvláštně pojatá animace se mi vůbec nelíbila a protahované dialogy, kdy hlavní hrdinové někdy řeší problémy snažící se co nejvíce přiblížit těm lidským a skutečným, mi přišli zoufale úzkostné a nevtipné. Opravdu strašně nerad pomlouvám tyto druhy filmů, ale zde bohužel po prvním shlédnutí jinou možnost nemám. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Vkusné, hravé, vtipné a nápadité. Zkrátka klasická vydařená Andersonovka, která přidává navrch ještě nesmírně poutavý příběh, který chytne za koule. Docela mě fascinuje, že Wes dokáže svůj velice jemný humor vsunout i na místa, kde by ho člověk vůbec nečekal, například do samotných gest zvířátek. Film se mi líbil nad očekávání. Slabší 4 kousky. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

„Dřív jsem kradl slepice, ale teď jsem novinář.“ Heist Movie. Western. Bondovka. Sociální drama. Film o krizi (manželské a středního věku). Existenciální komedie. Nemá význam snažit se pana Lišáka někam zařadit: A) je to nemožné, B) v nezařaditelnosti tkví jeho fantastičnost (i pointa). Těžko sepsat, čím konkrétně je Andersonův první (a naštěstí ne poslední) animovaný film tak jedinečný, neboť jsem ani napodruhé nebyl schopen potlačit okouzlení z rozhýbaných zvířátek ve prospěch střízlivé analýzy. Navíc tam je těch božích věcí tolik… Vypiplaná mizanscéna, která napovídá, jak na tom hrdinové emocionálně jsou (hotový Antonioni), choreografie postav před kamerou umístěné na ideálním místě (což ušetří stovky zbytečných střihů), v celku pohádkové, v detailech realistické vizuální ztvárnění. Andersonův nepohádkově komplexní příběh o boji s vlastní přirozeností ohromuje velkými scénami, vzbuzujícími úžas (TA scéna s vlkem), stejně jako drobnostmi pro pozornější, kdy oněmělost střídá výkřik radosti (vnitřní rozpolcenost civilizovaných divokých zvířat reflektují idylické krajinky paní Lišákové, vždy s nějakým nezkrotitelným bleskem nebo tornádem v pozadí). Z nemnoha filmů, které budu raději milovat, než chápat, dozajista ten nejbarevnější. A největší divočina! 95% Zajímavé komentáře: Bluntman, Eddard, FlyBoy ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

I přes originální nápady a námět jsem nepocítil ten správný pocit, který bych měl u správného animovaného snímku mít. Originalita je jedna věc, ale spojit to dějem a příběhem už není ono. Při nejmenším je velmi krátký a uteče jak voda, což je obrovský problém. Často si stěžuji na délky, ale naopak, že film přestane bavit. U Fantastic Mr. Fox je největší problém krátká délka, protože profrčí rychle a vše je hrozně hr. Nakonec se divíte konci a tomu, že režisér nepřidal daleko víc scén (například krádeže). Párkrát jsem se i zasmál, což je také dobré, tento animovaný film není nejhorší, ale už jsem viděl daleko lepší... 6/10 = 60% ()

Galerie (110)

Zajímavosti (35)

  • Novinový článek, v němž Mr. Foxe mimo jiné zaujala nabídka banditských klobouků, obsahuje skutečný výňatek z knihy autora knižní předlohy Roalda Dahla. (Conspi)
  • Herci spolu s režisérom bývali počas nahrávania na farme. Bol to nápad Wesa Andersona, ktorý tak chcel vytvoriť dobrú atmosféru pri dabovaní postavičiek. (Darth Maul)
  • Meryl Streep prozradila, že když byla v Londýně na natáčení filmu Mamma Mia! (2008)v létě roku 2007, zůstala v apartmánu v centru Londýna a jednu noc si všimla lišky z okna její koupelny. Obě, Meryl Streep i liška, zkaměněle stály a zíraly na sebe ještě dalších 12 minut. Meryl, fascinovaná touto zkušeností, použila tuto scénku jako inspiraci pro svůj výkon ve filmu. (jezurka42)

Související novinky

George Clooney spojí síly s Adamem Sandlerem

George Clooney spojí síly s Adamem Sandlerem

15.12.2023

Čeká nás dosud nevídané spojení. Oblíbení herci George Clooney a Adam Sandler se vůbec poprvé společně objeví na velkém plátně díky novému filmu vznikajícímu pod hlavičkou streamovací služby Netflix.… (více)

Wes Anderson chystá film pro Netflix

Wes Anderson chystá film pro Netflix

07.01.2022

Režisér Wes Anderson (Život pod vodou, Grandhotel Budapešť) rozhodně nezahálí. Je to teprv pár týdnů, co do našich kin dorazil jeho nejnovější snímek Francouzská depeše Liberty, Kansas Evening Sun, a… (více)

Bill Murray znovu u Wese Andersona

Bill Murray znovu u Wese Andersona

17.07.2021

Po předchozích spolupracích na filmech Jak jsem balil učitelku, Taková zvláštní rodinka, Život pod vodou, Darjeeling s ručením omezeným, Fantastický pan Lišák, Až vyjde měsíc, Grandhotel Budapešť,… (více)

Wes Anderson točí další animák

Wes Anderson točí další animák

26.12.2016

Jen málokterý režisér má tak výrazný rukopis jako Wes Anderson. Jeho filmy s veselými barvičkami a vycentrovanou kamerou jsou nezaměnitelné, a pokud patříte mezi Wesovy fanoušky, můžete se začít… (více)

Reklama

Reklama