Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V ulicích New Yorku začíná řádit sériový vrah, který u obětí zanechává básně popisující jeho hrůzné činy. Případ dostávají na starost dva ostřílení detektivové (Robert De Niro a Al Pacino), přičemž se ukazuje, že hříšník se může skrývat i v řadách policie. (Satan)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (302)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Dexter se svědomím a setkání starých pardálů po letech mohli vydat na další významný zápis do filmové historie, ale Gewirtzův scénář bez jediného zvratu a pevnější logiky završila neskutečně rutinérská Avnetova režie. Ten chlap chvilku vypráví v klasickém francouzském stylu, po chvíli jde do kamerových zrychlovaček a celek zaštiťuje vykrádáním Mannova opusu. Levná béčková kriminálka, která by měla dostat doživotí natvrdo v nejzapadlejší poličce videopůjčovny. ()

HOCKEYKA 

všechny recenze uživatele

Tento film je možno dobrý pre Donnieho Wahlberga,ale ako si vysvetliť účasť De Nira a Pacina,keď im po prečítaní scenára muselo byť obom naprosto jasné,že to bude prepadák?Postavy im charakterovo nesadli,navyše boli neuveriteľne slabo zahrané,akoby sa človek díval na béčkový film s druhotriednymi hercami.Slabučký scenár,ktorého jedinou zvláštnosťou je jeho absurdná nelogickosť a dhé-predlhé pasáže plné zívajúcej nudy si zalúži vypískať,rovnako, ako jeho autor.Najradšej by som to šupla do odpadu,ale to by som asi musela zmeniť aj moju hereckú Top-10tku.Radšej si urýchlene pozriem Neľútostný súboj a pokúsim sa čo najskôr zabudnúť na tento frustujúci zážitok.Dúfam,že sa tak skoro nezopakuje, ()

Reklama

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Po přečtení místních komentů jsem se celkem bál, co z toho vyleze... poprvé jsem viděl tuhle hvězdnou dvojici v Heatu, kde stáli proti sobě a okamžitě jsem si jej zamiloval. Pravda, srovnávat se to spolu nedá, ale že by si Oprávněná Vražda zasloužila takové podhodnocení ? Možná jsem v tomhle případě ignorant, kterej přes svý fanouškovský oči nevidí chyby filmu a len tupě mlsá průměrné scény se svými oblíbenci, ale víte co ? Vůbec mi to nevadí a hrdě se k tomu kdykoli zahlásim ;-) .. u mě výborná podívaná za 90%. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Jsem si naprosto jistý tím, že se mi tvůrci snažili tímto filmem sdělit něco opravdu důležitého. Dělali to ale tak těžkopádným způsobem, že mě podivně kaleidoskopický děj přestal v podstatě zajímat, a z celé záležitosti si odnáším jediný silný a emocemi nabitý dojem- Carla Gugino tady vypadala naprosto kouzelně. Zážitek to byl v tomto ohledu sice silný, zároveň si ale myslím, že původním cílem snímku bylo něco úplně jiného, jenže já nevím co, nehodlám po tom ani pátrat, a trochu mě děsí, kolik kvalitních herců je zapotřebí k natočení něčeho tak chabého. / Poučení: Pro krásu se vyplatí necelých sto minut trpět. (Určeno obdivovatelům Carly Gugino) ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Po dlouhých 13 letech od "Nelítostného souboje" se opět setkávají jedni z nějvětších hereckých hvězd a zachraňují jinak průměrnou detektivku. Tentokrát jsou narozdíl od svého předchozího filmu oba detektivové a pátrají po záhadném zabijákovi, který zabíjí ne zrovna nevinné spoluobčany a podezření brzy padá i na jednoho z detektivů. Film celkem dobře šlape a má minimum hluchých míst ale celou dobu to je jen o pozorování hereckých výkonů De Nira a Pacina než o napínavém ději a nemohl jsem se zbavit pocitu, že kromě těchto dvou hlavních hvězd nemá film co nabídnout. Naštěstí nemám těmto dvou starým pardálům co vytknout a závěrečný zvrat se také docela povedl, ikdyž vnímavému divákovi dojde dříve než hercům. Slušný průměr. ()

Galerie (140)

Zajímavosti (13)

  • Rooster (Al Pacino) na začátku filmu zmíní amerického šachistu Roberta "Bobbyho" Fischera, který se v roce 1972 stal mistrem světa, když porazil Borise Spaského z SSSR. O životním příběhu Bobbyho Fischera byl natočen film Tah pěšcem (2014). (Matej.Mirejo)

Související novinky

Robert De Niro ve Varech

Robert De Niro ve Varech

11.06.2008

Samozřejmě ne na koupelní léčbě, ale na letošním 43. Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary. Herec, režisér, producent a dvojnásobný držitel Oscara převezme na slavnostním zahájení festivalu… (více)

Reklama

Reklama