Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V ulicích New Yorku začíná řádit sériový vrah, který u obětí zanechává básně popisující jeho hrůzné činy. Případ dostávají na starost dva ostřílení detektivové (Robert De Niro a Al Pacino), přičemž se ukazuje, že hříšník se může skrývat i v řadách policie. (Satan)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (302)

tron 

všechny recenze uživatele

„Áno. Narafičil som to naňho. A urobil by som to znova. Ten hajzel si nič lepšie nezaslúžil. Toto mi spánok určite neruší.“ Jon Avnet a Al Pacino po otrasnom trileri 88 MINÚT zasa spolu a tentoraz do party pribrali aj Roberta De Nira, ktorému to s Pacinom v Mannovej HORÚČAVE tak pristalo. OPRÁVNENÉ VRAŽDY sú bohužiaľ katastrofa. Sám som neveril, že tak dobre obsadený film (okrem oboch pánov ešte Gugino, Dennehy, Taktarov, Leguizamo a Donnie Wahlberg) môže byť taký zlý. A je. Vyzerá ako hnusný, lacný, nevábny a neatraktívny televízny triler. Pokusy o napätie sú miestami až smiešne, dialógy a hlášky sa mi protivili silenosťou, postavy také zlé, že ich nezachránili ani dobrí herci (osobne mi dvojka Wahlberg/Leguizamo pripadala zaujímavejšia, ako dvojka De Niro/Pacino). Vrcholom je scenár, ktorý nedáva zmysel. A povedal by som, že básničky sú trápne, až detinské. Viac v mojej recenzii na Recenzie.org. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Velmi rozporuplné pocity mi přichystal pro mne jeden z nejočekávanějších snímku, protože v něm hrají pohromadě moji dva nejoblíbenější herci. I když už nejsou nejmladší, tak jim to pořád klape na jedničku, v nich problém opravdu nevidím. Hlavní problém tkví samozřejmě ve scénáři, který se nepovedl. Počátečních 20 minut je slušných a závěrečný "šok" je překvapující (alespoň pro mě byl), bohužel ta hodina co je mezi tím mě nějak neoslovila a přišla mi nudná. A navíc Jon Avnet už u předchozích 88 minut přesvědčil, že to není zrovna zručný režisér a dost se divím, že se podařio na tenhle scénář nalákat takové dvě legendy. Tři hvězdičky, ale ta třetí je hlavně za Pacina s De Nirem...... ()

Reklama

Satan 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách chudý průměr, který je sice o půl fousu lepší než tragicky vygradovaných 88 minut, ale pořád je do dobré kriminálky vzdálené na míle daleko. Righteous Kill je, respektive se snaží být temným thrillerem, promyšlenou kriminálkou a peprnými dialogy evokující sarkastickou old-school podívanou. Bohužel ani v jediné oblasti nevyčnívá natolik, aby upoutalo mou pozornost. Párkrát se možná koutky posunou do stran a pokývete hlavou nad dobře natočeným stínem na dveřích a skrývání identity vraha, ale na co to je, když stejně nakonec nad závěrem obrátíte oči v sloup a jen se budete pod tou hromádkou klišé solidně dusit. Tohle sice je vražda, ale neoprávěná. Na divácích. [Přesná stopáž: 97 min] ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Když mi pár přátel tvrdilo, že Righteous Kill není moc dobrý film, nechtěla jsem jim věřit. V dalekém zákoutí své duše jsem doufala, že nemají pravdu. A neměli. Righteous Kill totiž není "jen" špatný film, je to hybridní sračka, jejíhož scénáristu i režiséra bych poslala bez zpáteční letenky do amazonských pralesů, aby už nikoho jako je Pacino nebo De Niro nemohli nikdy do svého filmu naverbovat. Problém je v tom, že si tenhle film hraje na hrozně drsnou a tajemnou kriminálku, kde se vám má všechno spojit až v posledních deseti minutách, jenže scénář je zjevně napsanej pro lidi, jejichž IQ se pohybuje v záporných hodnotách. Jinak si totiž nedovedu vysvětlit, že jsem tuhle úžasnou geniální pointu prokoukla v prvních 15 minutách. To mi skutečně nemá přijít divné, že De Nira nikdy nevidíme během vraždy, že se ruka vraha vůbec nepodobá té jeho a že ve filmu Avnet "mistrně" skrývá fotku se skutečným vrahem, když ho svědek identifikuje? A jako by tahle dechberoucí pointa nestačila, musí nám scénář ještě podstrčit závěr, který až nápadně připomíná podání rukou v Nelítostném souboji, jenže tady - bez atmosféry, bez vyvrcholení, se sešlým Pacinem a De Nirem v šedivé teplákové soupravě, která podezřele ladí s jeho vlasy - vyznívá jako slušná parodie. Ještě se mi nestalo, že bych v některém Pacinově filmu přeskakovala kupředu, abych se ušetřila sentimentálních výlevů. Ale jeden asi první být musel. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Základní dějová kostra není tak špatná - ze začátku skutečně není jasné kdo že je vlastně vrah. Nicméně sled nešikovných střihů a kiksů ve scénáři dost hatí zbytek filmu. A jestli měla být spolupráce De Nira s Pacinem pocta Heatu a návrat slavných drsňáků, nepovedlo se ani jedno. Závěrečná scéna je jako přes kopírák (nasvícení, zvuk) akorát místo přistávajících letadel tu máme projíždějící vlaky. Asi ne největší chyba, ovšem zdaleka největší nedostatek v mých očích. Navíc na Pacinovi je vidět už příliš mnoho vrásek a De Niro to sám "neufuckuje" ani náhodou. Jeho detektiv je dost nezajímavá a plochá postava. Righteous Kill se tak zařazuje přesně tam kam se čekalo. Na pulty videopůjčoven. Béčko jak hrom a renesance žádná. ()

Galerie (140)

Zajímavosti (13)

Související novinky

Robert De Niro ve Varech

Robert De Niro ve Varech

11.06.2008

Samozřejmě ne na koupelní léčbě, ale na letošním 43. Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary. Herec, režisér, producent a dvojnásobný držitel Oscara převezme na slavnostním zahájení festivalu… (více)

Reklama

Reklama