Reklama

Reklama

Snímek zasazený do kulis 1. světové války sleduje Michaela Dunneho (Paul Gross), který se s těžkým zraněním vrací z Francie domů do Calgary. V místní vojenské nemocnici pozná citově i fyzicky zubožený Michael krásnou a tajemnou ošetřovatelku Sarah (Caroline Dhavernas). Láska na sebe nenechá dlouho čekat. Krátce na to vstupuje mladší bratr jeho milenky David (Joe Dinicol) nečekaně do armády a odjíždí bojovat do Evropy. Michael cítí jako svoji povinnost vydat se za ním a chránit ho. Oba muži se tak spolu s mnohatisícovým zástupem svých krajanů ocitají na válečném poli u Ypres v bitvě známé jako bitva u Passchendaele. Filmový příběh vypráví o vášni, odvaze, odhodlání a hrdinství těch, kdo v ní tehdy bojovali, i těch, kdo milovali. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Elleanor

Elleanor (hodnocení, recenze)

Jak se stane, že talentovanému režiséru alespoň jednou v kariéře pěkně smeknou kecky a natočí naprostý brak (příklad: Stanley Kubrick a jeho Eyes Wide Shut), tak se stane, že člověk, který jako režisér tak tak dosahuje na průměrný výkon, znenadání natočí jakž takž slušný snímek. Příklad: Paul Gross a jeho Passchendaele. Ano, je to koktejl namíchaný z love story, válečných scén které jako jediné vypadaly jak měly, dloubavých pocitů vlastenectví a celé je to poněkud přitažené za vlasy, ale podívejte se na jiné počiny tohoto autora a pochopíte, že mohlo být o dost hůř. Paul má vytříbený smysl pro cynický humor a měl by ho končně začít pašovat do svých filmů (scéna, kterou všichni odsuzují mě mimořádně pobavila právě tou surovou absurditou a mozek ihned začal rozvíjet scénář “co kdyby vybuchl támhleten sklad…”).

MartinezZ

MartinezZ (hodnocení, recenze)

Kdyby se místo unylého Pacifiku raději Spielberg s Hanksem postili do první světové a vypadalo to alespoň trochu jako tady, hmmm... (mlask).

Petike

Petike (hodnocení, recenze)

Zámer dobrý, ale tá realizácia a obsah... :-/ Podľa mňa premárnená príležitosť...

Dief

Dief (hodnocení, recenze)

teda mám rád Paula Grosse a na jeho duhrj film pod režijní aktovkou jsem hodně zvědavej. Vůbec mě překvapilo že se pustil do režírování. Evidentně bude tento film citovou zálěžitostí samotného režiséra, tak snad do toho dá vše a jeho film se dostane i k nám do kin ..

berg.12

berg.12 (hodnocení, recenze)

Také bych to velmi rád viděl, ale dosavadní režisérova filmografie nevyznívá zrovna přesvědčivě a milostný motiv dává tušit, že Ryan první světové se pravděpodobně opět nekoná.

Brusinka

Brusinka (hodnocení, recenze)

Myslíte, že se tento film dostane i do našich kin? Nejsem moc optimistická, ale... myslím, že to spadá do kategorie filmů, co u nás docela bodují...

Reklama

Reklama