Reklama

Reklama

VOD (1)

Život novináře Stevea Lopeze se ocitl ve slepé uličce. Novinový průmysl je vzhůru nohama a jeho manželství je v troskách. Nedokáže si vybavit, co že to vlastně miloval na své práci. Jednoho dne se prochází po losangeleských ulicích, když vtom spatří muže, který podmanivě hraje na housle. Muž se jmenuje Nathaniel Ayers a je evidentní, že trpí psychickou poruchou. Během rozhovoru se Lopez od něj dozvídá, že studoval na slavné hudební škole Juilliard. Stevea zajímá, proč student prestižní školy skončil na ulici. Zjistí, že Ayers po dvou letech studia zanechal, protože u něj v raném věku propukla schizofrenie a sen o velkých koncertních síních se brzy rozplynul. Další den Steve Ayerse vyhledá a znovu mu řekne, že by o něm chtěl napsat sérii článků. Rozhodne se, že se pokusí změnit hudebníkův život, a vydává se do boje s větrnými mlýny. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (250)

Macejko 

všechny recenze uživatele

Výborný film, ktorý stavia predovšetkým na geniálnom hereckom koncerte Jamieho Foxxa a Roberta Downeyho Jr.. Nie je to film, ktorý by nejako brutálne útočil na vaše city, ale po jeho skončení si uvedomíte, že dať mu 4 hviezdičky by bol hriech. UPDATE: Po čase zážitok bohužiaľ dosť matnie a vyprcháva, takže to hodnotenie predsa len musím znížiť. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Příběh z takového okraje L.A., až mi to připadalo jako peklo na Zemi. Vše bylo špinavé, záměrně nehezké, kamera chaotická. Příběh bez naděje, i když tam byla snaha nějakou násilně naroubovat. A už vůbec nesouhlasím s tím, že psychicky nemocní by se měli nechat bez léčení, protože jim stejně nepomůže. ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

Čo ja viem... neprišlo mi to síce obzvlášť úžasne, ale nemôžem povedať, že by ma tento príbeh nudil... Sólista je priemerná výpoveď akých je možnosť vidieť mnoho, len v inom novšom podaní, kde herecké obsadenie stojí za zmienku a svojími výkonmi pritlačí na pílu. Vážna hudba mi imponuje, potešila, ale myslím, že na Wrighta v tomto prípade slabé 6/10 ()

erased 

všechny recenze uživatele

Symfonie velkoměsta Ludviga van a Daria Merianelliho. I přes sympatickou ústřední dvojici a tradičně bezchybný vizuál v rukou Wrigtha se nakonec celý film opírá právě a jen o tu hudbu. Tu, která mi tak připomněla symfonii sedmi milionů se všemi barvami svých obyvatel a harmonií tisíce nesvárů. Na pozadí toho se navíc odehrává skutečný příběh, který nemá happyend, vlastně žádný end. Pouze proletí kolem, jako nekonečný zvuk sirény sanitky projíždějící ulicemi, který je dramatický právě pod mými okny, když jej slyším tak jasně jako vidím setkání a spřátelení L-O-P-E-Ze a A-Y-E-R-Se, ale přitom je to jenom krátká cesta přes obrovskou metropoli; taková, kterou podstoupí do konce šichty ještě stokrát. A stejně rychle a nečekaně, jako mě vyrušila na ni znovu v každodenním spěchu zapomenu. Nebo ne a možná si zrovna tento zvuk budu pamatovat. Doufám že se bude celému světu spát dobře. ()

prkalil 

všechny recenze uživatele

Ta hudba, ta božská hudba! Tak by se mi chtělo komentovat většinu mých nejoblíbenějších filmů (v čele s Amadeem, samozřejmě). Ale tady už ten začátek, jak jede Lopez/Downey na kole. Pak jak nejede na kole - a už ho vezou. Pak to vyšetření, jak zaklepe nohama (v ponožkách, bačkorama naštěstí ne). A všechny ty dojemně směšný momentky i z dalšího děje. Chlapče, Downey Jr., ty jsi nám ale vyrostl. Ta nádherná skladba na konci filmu, podbarvující pak i závěrečné titulky. A ten motivek, tu obtížnou houslovou figuru, kterou Ayers/Foxx donekonečna fidlá na svoje skřipky - si pak broukám několik dní, v duchu i nahlas. A ani na vteřinu mi nejde na nervy. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (9)

  • Skutočný Nathaniel Ayers je vo filme na konci filmu v scéne s koncertom. (Skleni)
  • Natáčelo se hlavně v Los Angeles a v Clevelandu. (SONY_)

Související novinky

Režisér Pokání a indická móda

Režisér Pokání a indická móda

15.03.2009

Indie je v kurzu. Kdo by se tomu po diváckém i oscarovém úspěchu Milionáře z chatrče divil, že? V šlépějích Dannyho Boylea se vydá Joe Wright, který se po „současněji laděném“ Sólistovi vrátí ke svým… (více)

Reklama

Reklama