Reklama

Reklama

Dylan Dog je jediný soukromý detektiv na světě, který se specializuje na nemrtvé. Jak stojí na jeho vizitce, pracuje jako „vyšetřovatel paranormálních jevů: žádný puls, žádný problém“. Dylan zná všechna jejich tajemství z podsvětí i bratrovražedné spory a jako každý normální člověk je i on stále více přesvědčený o tom, že čím méně se s nemrtvými a jejich nesčetnými problémy zaplete, tím lépe. Zmizelý artefakt, krásná dědička a brutální vražda jej však stáhnou zpět do temného světa nemrtvých. „Dead of Night“ je gotický thriller podle jedné z nejprodávanějších komiksových sérií na světě, „Dylan Dog“. Odehrává se v téměř evropské atmosféře zapadlých uliček města New Orleans, které se pyšní dlouhou a legendami opředenou historií spojenou s nadpřirozenem. (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (89)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Kdysi v dobách mého dospívání existovala počítačová hra Dylan Dog na počítač Commodore Amiga. A byla to dobrá, zajímavá hororová chodička, s dobrou temnou atmosférou ... No mluví ze mě vyloženě nostalgie, byla to krásná léta a začínaly se vyrábět první temné, hororové hry. A tak mám pocit, že tento film vychází z této předlohy. Je to v podstatě taky "chodička", nevýrazný hrdina chodí pořád sem a tam, vždycky někde něco vyřeší, dozví se nějaké informace, popere se s nějakými příšerami (jsou zde upíři, vlkodlaci, zombie, ghoulové atd. ...) a furt tak dokola. Byl by to docela ok film, nebýt ovšem zbytečně přemrštěné stopáže, kdy na konci jsou opravdu strašné trapné masky a efekty. Tam film již dosahuje trapnosti a z kvalitních 3* spadá ihned na 2*... Ale je to dobrý film,takový nenáročný... oddechovka... ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Nie príliš vydarená komiksová adaptácia, ktorá sa snaží zmiešať dokopy všetky hororové monštrá. Nápad nie je až tak zlý, len to spracovanie a celková atmosféra je zlá. Je to bez nejakej väčšej a hlbšej štylizácie, ktorú by si tento kúsok zaslúžil. Taktiež i niektoré prestrihy a okukané striedanie dňa a noci ma vyložene iritovali. Dylan Dog je takým spojením Bladea a Amerického vlkolaka v Paríži v mládeži prístupnom šate. ()

Reklama

berusche 

všechny recenze uživatele

Tak koukám, že jsem zase jednou narazila na snímek, jehož hodnocení mě vskutku překvapuje. Ale pokud mi někdo chce říct, že se nebavil, když je to kurňa vtipná snaha, je to dle mého mdlého zvláštní. Tohle je totiž taková vtipná mysteriózní komedie, která mě teda rozhodně neurážela. Naopak, ona mě nejen pobavila, ale ještě mě dojal ten zvrat, páč to byla jedna z věcí, která nebyla až zas tak předvídatelná (no, to je proto, že je vidět, že tohle vás nenutí dávat pozor a chopit se indícií). Pokud mám ale porovnat snahu o devadesátky se snahou o osmdesátky, jasně vítězí tohle. Neříkám, že jsem bála, neříkám, že to má napětí, ale říkám, že je to vtipné. Aspoň to neaspirovala na něco jinýho, to pak bývá smutné, když se nezadaří. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Přesně to, co jsem od toho čekala. Old school film o ochránci přišer, protože přece i ty mají svá práva. Efekty a masky připomínaly Buffy, což celkem bez problémů zapadalo do celkového looku filmu. Nejvíce mě bavila zápletka se zombie parťákem a jeho slovní přestřelky s Dylanem. Celkový děj je ale opravdu dobrý akorát tak do průměrného 40-minutového seriálu, tady žádné body film nesbírá. Stravitelná záležitost na víkendové odpoledne, nic víc, nic míň. ()

fmash 

všechny recenze uživatele

New Orleans, město woodoo, přímo vybízí k temným myšlenkám, a umístit tam komunitu nemrtvých není nijak originální, zato celkem přirozený a dobrý nápad. Bohužel špatně zužitkovaný, protože silně poničený titulní postavou Dylana. Chápal bych, že se v nadsázce svou „drsnoškolností“ snaží přiblížit Francescovi Dellamorte, ale nemá na to ani v jednom ohledu. Ani náznakem se neblíží Francescově hloubce, jeho rádobyhumor nemá úroveň, postrádá vtip, a co je nejhorší, Brandon Routh ho hraje opravdu jako voskový panák. Jinak by to byla fajn oddychovka. Váhám mezi dvojkou a čtyřkou, tak to zatím musí spravit jedna rozpačitá trojka. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (2)

  • Jeden z upírů se jmenuje Sclavi. Tiziano Sclavi je autorem komiksu Dylan Dog, podle kterého je film natočen. (Kroup4)

Související novinky

Superman jako epická trilogie?

Superman jako epická trilogie?

01.11.2008

Díky úspěchu komiksové adaptace Wanted je autor předlohy Mark Millar mimořádně při chuti. Už před několika měsíci prozradil, že ve spolupráci s nejmenovaným „áčkovým akčním režisérem“ připravuje… (více)

Superman versus zombíci

Superman versus zombíci

16.10.2007

Pokračování Singerova Superman se vrací se odkládá na neurčito. Bylo to víceméně zřejmé už ve chvíli, kdy Bryan odešel do Německa natáčet válečný thriller Valkyrie a Warneři se naplno vrhli do… (více)

Reklama

Reklama