Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když tři vojáci (V. Dyk, A. Háma a K. Hádek) zběhnou a ukryjí se ve zřícenině starého hradu, ani jeden z nich netuší, co je čeká. Vejdou dovnitř a vida: uprostřed největšího sálu stojí dlouhý stůl a na něm spousta vybraných pokrmů. Hladoví vojáci nejdřív strnou, ale potom se rozzáří a vrhnou se na ně. To už ale vcházejí tři dívky (L. Černíková, T. Pauhofová a I. Frühlingová), které mají zakryté tváře a nabízejí jim, že mohou na hradě v pohodlí a bezpečí zůstat, ovšem pouze pod jednou podmínkou – musí s nimi strávit jednu jedinou noc a během ní nesmí jejich závoj ani o kousíček poodhalit. Noc uplyne a ráno stojí dva z vojáků na nádvoří. Jsou z kamene – takový byl trest za nesplnění podmínky. Zadaný úkol splnil pouze Jakub (V. Dyk). Od jedné z dívek, nyní už vysvobozené princezny, za to dostane sokolí pírko. Pírko to není samozřejmě obyčejné, ukrývá v sobě tři životy. Inu, mít k tomu svému ještě tři životy navíc, kdo z nás by něčím takovým dokázal pohrdnout? (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (219)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Souhlasím, že scénář není nic moc a někteří herci také nebyli zrovna vhodně zvolení. Ale já bych radši vyzdvihla to, co bylo dobré. Jde o televizní film s ne zrovna velkým rozpočtem a s tímto problémem si tvůrci poradili bravurně. Nepustili se do žádných trikových scén (nad bleskem na konci přivírám oko) ani do stavby laciných kulis, ale použili krásnou českou přírodu (ta Šumava pohádkám prostě sluší) i hrady. Proto vypadá výprava skvěle. A to, co chybí ve scénáři je dohnáno jistou odvahou a inovací ve zpracování. Tři zakleté sexy slečny, nahá Anička v Čertově jezeře nebo třeba scéna, kdy se Anna probudí spokojená v košilce vedle svého Jakuba (co se stalo předtím si můžeme jen domýšlet...) - to je pěkně odvážné a vnáší to svěží vánek do českých pohádek. Nové "Tři oříšky pro Popelku" už nikdo nenatočí, tak proč se snažit za každou cenu natáčet nové pohádky klasicky? To už prostě nejde. Nová pohádka musí přinést něco nového a Tři životy podle mě vykročily správným směrem. 4* dávám jako takovou kompenzaci za ty odpady a 1*, na které to opravdu není. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že některé scény mě od silně katolicky zaměřeného režiséra, jakým je Strach, překvapily.. nebo naopak bych je měl čekat? Teď nevím, psychoanalýza není má silná stránka. Nicméně od žánru pohádky nikdy nic moc neočekávám, proto mě stačí relativně málo k uspokojení, a tady toho bylo víc než málo.. Přirozené, nehloupé dialogy, zajímavý děj, pěkné prostředí, byť asi plné klíšťat. Na rozdíl od jiných mně ta dějová linka s vojáky proměněnými ve psy přijde celkem hezky uzavřená... neboť co může být lepší, než se volně prohánět po lese a být si vědom, jaký jsem jedinečný originál, neboť další českoslovenští ovčáci budou vyšlechtěni až za cca 150 let? Já bych tedy rozhodně o žádnou zpětnou změnu na člověka nestál. A o ty dvě zakleté princezny taky není třeba mít obavy... Neboť ta jedna vysvobozená může případné další poutníky pobavit a unavit natolik, že v oné zkouškové noci nebudou mít náladu na nic jiného než na pořádný spánek. Jediným stínem na celém příběhu tak zůstává pouze zneužívání Molnárové oním oficírem, které sice ona považuje za zlý sen, zatímco Dyk dělá, že mu to nevadí, ale myslím, že mu to jednou v celé své ošklivosti dojde a pak se přes to nepřenese, neboť jak zpívá Fiala, jsou okovy vzpomínek, přes které duše dál klopýtat nemůže. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Pohádky Stracha z poslední doby, to je taková polévka ze sáčku. Jsou celkem chutné, ale přesto na jedno brdo, takové až sterilní, nicméně hlad zaženou a sem tam se najde i nějaký ten knedlíček. O nějaký extra gurmánský zážitek se ale nejedná. S touhle pohádkou je to stejné. Potěšil mně Dvořák v roli důstojníka i přítomnost Molnárové, kterou jsem doposud neznal a která mi ještě před kouzlem velmi připomínala profilem obličeje i copem moji oblíbenou zpěvačku Agnes Obel... Strach si umí vybrat místa pro natáčení a tak co záběr to až kýč. Tu koukáme přes rákosí rybníka, tu na cimbuří zříceniny tu na nastrojené sklepení věznice... Sice tento TV film smrdí korunou, ale zas tak hrozné to nebylo. Už jsme tu měli horší kusy pro naše nejmenší. Takže průměr. Dávám tři životy. * * * ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nejdřív sexuální zdrženlivost nad sůl a pak s nezištností nejdál dojdeš.. Není důvod bečet se stádem, já si to užil i díky drobnostem jako jsou spisovná čeština, využití půvabů exteriérů či takový ten Erben-Panklová nádech živočišnosti. A věřte mi, raději se budu o Vánocích dívat na tisíc nahých sexy prdelí než žvatlavého čertíčka Mádla.. ()

Rousse 

všechny recenze uživatele

No páni - jsem v šoku! Z čeho? Z toho, co nám naše veřejnoprávní ČT1 naservírovala jako štědrovečerní gurmánskou premiérovou specialitku. Hned v úvodu mě odzbrojily 3 polonahé svůdnice s rafinovaným, typicky ženským, úkolem... obstojí pouze Jakub, který je hlavním hrdinou. Za půl hodiny mě opět dostane scéna nahé Anny - v pohádce pro děti....no - odvážný to kousek, při kterém se brácha zvedl pro panáka Baileys se slovy "tak to je hardcore". Děj pokračuje, dozvíme se, že Jakub je ješitný chlap a kvůli medailónku se dostane do pěkného průseru.... efektní shození ze skály, za které by se ani Sedmero krkavců stydět nemuselo a v závěru rozkošný detail na dekolt a následně hodně komický konec - ten blesk byl "luxusní":-) Čekala jsem alespoň z části něco ve stylu Anděla páně... bohužel jsem se nedočkala. Jediné, co tenhle film spojuje s bezchybnou pohádkou Anděl páně je režisér (bohužel - být Jirkou Strachem, tak se k téhle hrůze neznám) a hudba, která je psaná skoro jak přes kopírák. No nic - musím si jít cvaknout nějakého toho protijedu:-) ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Při pádu Aničky do Čímického jezírka je vidět odtržená ruka, která padá za ní. (Allster)
  • Aničku před proměnou a po proměně hrají dvě osoby - sestry Lucie a Petra Molnárovy. Zajímavého napětí, které mezi oběma dvojčaty vzniká díky jejich částečné stejnosti a částečné rozdílnosti, využil režisér Strach také ve filmu Santiniho jazyk (2011). Tam Lucie a Petra naopak ztvárňují sestry, které jsou zpočátku považovány za jednu osobu. (Ak.žena)
  • Točilo se ve skanzenu Veselí kopec, na hradě Helfenburg, v Českém Krumlově, Lipnici nad Sázavou, Mochově u Klatov, Čimicích, skanzenu Veselý kopec, Rejštejn - Huťská hora, Čertovo jezerno na Šumavě, Prášily a Anníně. Sídlo zlého poručíka bylo na vodním hradě Švihov. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama