Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když tři vojáci (V. Dyk, A. Háma a K. Hádek) zběhnou a ukryjí se ve zřícenině starého hradu, ani jeden z nich netuší, co je čeká. Vejdou dovnitř a vida: uprostřed největšího sálu stojí dlouhý stůl a na něm spousta vybraných pokrmů. Hladoví vojáci nejdřív strnou, ale potom se rozzáří a vrhnou se na ně. To už ale vcházejí tři dívky (L. Černíková, T. Pauhofová a I. Frühlingová), které mají zakryté tváře a nabízejí jim, že mohou na hradě v pohodlí a bezpečí zůstat, ovšem pouze pod jednou podmínkou – musí s nimi strávit jednu jedinou noc a během ní nesmí jejich závoj ani o kousíček poodhalit. Noc uplyne a ráno stojí dva z vojáků na nádvoří. Jsou z kamene – takový byl trest za nesplnění podmínky. Zadaný úkol splnil pouze Jakub (V. Dyk). Od jedné z dívek, nyní už vysvobozené princezny, za to dostane sokolí pírko. Pírko to není samozřejmě obyčejné, ukrývá v sobě tři životy. Inu, mít k tomu svému ještě tři životy navíc, kdo z nás by něčím takovým dokázal pohrdnout? (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (219)

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele

Už to tady všichni psali, ale i já zopakuji, že od Jiřího Stracha bych čekala přece jen o něco více. Třetí hvězdička je za Krumlov a vůbec historické interiéry a exteriéry jinak nevýrazné pohádky s sice pěkným, leč naprosto nevýrazným Dykem v hlavní roli (nač tam vlastně byly ty tři kočky princezny v čele s Pauhofovou na úvod?), kterou moc nevylepšil ani polootevřený konec (Vítek). ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Pohádky jsou ve své podstatě většinou morbidní příběhy plné násilí a krutosti, ale nahotu, chlast a sex bych tam teda nečekal. Jak je u Stracha obvyklé, hemží se to tu hereckými rutinéry i skvělými mladými herci, ale tady je příběh jaksi moc navážno - kdyby to bylo pojato méně jako pohádka (jakože prvoplánově), tak se bych to bral vážněji, takhle je to slabé... ()

Reklama

Historik 

všechny recenze uživatele

Myslím, že to nebyla plnohodnotná, plnokrevná pohádka. Spíše takový slepenec známých pohádkových motivů, který držel pohromadě jen taktak. Tím to ale nechci úplně odsoudit, jen se domnívám, že tento kousek nebude patřit do zlatého fondu. Dá se to vidět, ale stačí jednou. Ještě bych mohl dodat, že forma byla lepší než obsah. Tři životy - tři hvězdičky. ()

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele

Jiří Strach má zkrátka talent a dovede bravurně vyvést televizní pohádku z její často tak tragické papundeklovitosti. Václav a Věra Šaškovi se s tím rozhodně nepárali - poručík chce přefiknout pěknou dívčinu? Obludí ji lektvarem báby kořenářky. Dívčina už mu není po vůli? Šup s ní ze skály a obludíme další... Vedle skvělých záporáků Jiřího Dvořáka a jeho pobočníka Marka Taclíka však vypadá hlavní milenecká dvojice Vojtěcha Dyka a Lucie Molnárové poněkud unyle. Škoda. Ale i tak na televizní poměry velmi podařený a neobvykle výpravný počin... ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Skřípu zubama, nejdříve slušný začátek, pak pomalý rozjezd a pak už jen dojezd. Pominu spoustu faktických hrubých chyb (Kovář s takovou vilou? , ...). Suché dialogy a scénář, vyloženě hloupá hlavní zápletka s brutální proměnou charakteru Molnárové. I když mi to přišlo lépe zpracované, než pohádky Trošky, stejně to nestálo za moc. Popravdě nevím proč jsem to dokoukal do konce. Dávám 40% = 2-/5 ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Film byl natočen nejen podle odkazu Boženy Němcové, ale i na motivy moderních fantasy námětů. (Lynette)
  • Slovenské herečky Lucia a Petra Molnárové neovládají češtinu, a proto jsou v českých filmech při postsynchronech vždy předabovány. Tentokrát jejich postavě Anny (Petra Molnárová) propůjčila svůj hlas Andrea Elsnerová. Černou princeznu, kterou ztvárnila zpěvačka Iva Frühlingová, nadabovala Zuzana Stivínová ml. (funhouse)
  • Točilo se ve skanzenu Veselí kopec, na hradě Helfenburg, v Českém Krumlově, Lipnici nad Sázavou, Mochově u Klatov, Čimicích, skanzenu Veselý kopec, Rejštejn - Huťská hora, Čertovo jezerno na Šumavě, Prášily a Anníně. Sídlo zlého poručíka bylo na vodním hradě Švihov. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama