Reklama

Reklama

Epizody(4)

Obsahy(1)

Velkolepý epos lásky a prokletí, který se odehrává během druhé světové války a v období na ni navazujícím. Vypráví dramatický příběh matky a dcery a jejich zápasu o základní lidské právo - žít svůj život. (oficiální text distributora)

Diskuze

 (hodnocení, recenze)

V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ BY SE NEMĚLO ZAPOMÍNAT JAKÉ agresívní zrůdy BYLI SUDETŠTÍ NĚMCI , NACISTÉ A FAŠISTÉ A JAKÁ ZVĚRSTVA TU MNOHO LET PÁCHALI !!!  V tomto zasraném státě se čím dál víc obhajují tito  bestiální masoví vrazi na úkor těch, kteří byli skutečnými obětmi!!!

Uživatel smazal svůj příspěvek.

Jinny

Jinny (hodnocení, recenze)

OK, v tomhle smyslu ten termín středoevropský člověk chápu. Byla by z toho dlouhá historická debata, kdybych psala něco o habsburské monarchii, řeknu ale jenom tolik, že ve mě nikdy příliš sympatií nevzbuzovala. Oni si ale Češi za svoje tehdejší - co si budeme nalhávat - dost pitomé postavení mohli sami. Poláci měli v histoii taky spoustu problémů, ale vesměs si na rozdíl od nás dokázali líp bránit svoje národní zájmy. Ovšem historik nejsem, takže o tomhle už mlčím... Krev zmizelého na mě působila tak nějak divně chladně a vážně není "user friendly". Navíc je vypravěčsky vážně hodně nevyvážená. Kéž by ale podle mého soudu daleko přístupnější seriál, Zdivočelá země, mohl pochlubit takovýmhle technickým zpracováním. Škoda.

Radek99

Radek99 (hodnocení, recenze)

JinnyPojem středoevropský člověk nezavádím já, takhle jsme svoji příslušnost cítili až do rozkvětu národního obrození všichni, v monarchii se mluvilo povětšinou německy a hranice byly spíše formální... Češi chodili na zkušenou do Vídně, elity dělali vychovatele v Haliči, v Uhrách...ten prostor tady byl a zmizel s nástupem moderních národních států... Pak se začalo hrát na národních dvorečcích a dnes už lidé dokonce pojem Středoevropan ani neznají? Takový Gunter Grass o tom ale píše často... K genialitě - kdybych si to myslel, patrně bych použil ve svém textu slovo geniální... Add odsun... Na téma německá bestialita už bylo natočeno mnohé...reflexe toho, jak jsme se chovali my tady dosud silně chybí...Tohle je jedna z prvních vlaštovek... Já jsem neměl dojem, že by tvůrci něco vytrhávali z kontextu... Kruté chování není pochopitelné nikdy. Někdo prostě hajzl je a někdo není, přesně jak to bylo v tomhle seriálu...

Související novinky

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama