Reklama

Reklama

Jeniffer Marshová (Diane Lane) je svobodná matka ale především agentka FBI, která společně se svým kolegou Griffinem Dowdem (Colin Hanks) pátrá ve dne v noci po lidech porušujících zákony prostřednictvím internetu. Jednoho dne dostanou tip na bizarní stránky, na kterých jejich autor zabíjí nejenom zvířata ale také lidi a to v přímé závislosti na jejich návštěvnosti. Úporná snaha okamžitě vypátrat provozovatele se však mění v beznadějné zjištění, že jejich umístění je prakticky nevysledovatelné… Už vůbec však nemají tušení, že hlavním předmětem zájmu „majitele stárnek“ se stávají právě oni sami… Poté, co se do rukou brutálního vraha dostává také agent Dowd je Marshová nucena spojit síly s místním policejním detektivem (Billy Burke) a najít vraha dříve, než její kolega ve vražedné hře podlehne. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (272)

grogodil 

všechny recenze uživatele

Spolu s Primal Fear najlepší Hoblitov film. V podstate tuctová kriminálka liznutá mäsiarinou a'la Saw, ale celý film som si neustále podvedome spytoval svedomie, či by som sa aj ja pridal k tým milionom popravcom, keby sa ku mne takýto link dostal. A trošku sa poznám a myslím, že zvedavosť by bohužiaľ asi zvíťazila. Každopádne zaujimavé, aj ked namiešané podla receptu, ktorý sa asi už každému pomaly prejedá ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

skôr slabší priemer . . . gregory hoblit sa špecializuje na thrillery, a aj keď si v nich vypestoval pomerne istú ruku, svoje najlepšie kúsky má už asi za sebou, untraceable je spojenie už viackrát videného krimithrillerového štandardu - či už si spomenieme na mlčanie jahniatok, sériu saw alebo hoci aj taký nepodarok ako fear.com či iné . . . casting je nevýrazný, no nie nepríjemný, rozuzlenie náhle rovnako ako aj napätie postrádajúci záver, ale inak solídny thrillerový priemer skôr do TV alebo na video; ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Povedený thriller, inspirace u Saw je jasná. A všechno to docela funguje, velice zajímavý nápad smrtí "online", kdy o smrti vlastně rozhodnou lidé na internetu. Zajímavé. Škoda celého toho motivu, který jsem buďto nepochopil nebo to prostě byla slabota. Tenhle thriller patří k tomu lepšímu, chvílemi je to i solidní drama s dobrou atmosférou a cool "vraždami". Rozhodně si zaslouží 3 hvězdy a pochvalu. 60% ()

imf 

všechny recenze uživatele

Velmi primitivní zápletka, spousta předvídatelných mrtvol, ale Hoblit to stejně zvládá zabalit do vysoce stravitelného thrilleru. Ani krátké, ani dlouhé. Ani revoluční, ani totálně blbé. Jen takové klasicky průměrné. V kinech je tenhle film tak trochu nepatřičně, ale pro ty, kterým Diane Lane pořád ještě připadá sexy a s obavami v očích sledují YouTube mánii, má Smrt on-line zvláštní kouzlo. Do technických chybiček ale pro jistotu nerýpejte, tenhle film má k internetu asi tak blízko jako Frekvence k majitelům CB. (50%) ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Docela dobrý thriller bez účasti známější tváře, což však vůbec není na škodu, člověk by pak měl tendenci ho hodnotit v závislosti na známých tvářích. Takhle může ocenit příběh samotný a o to přece jde ne? Hodně zajímavá zápletka o vztahu informačních technologií a lidstva jako takového. Příběh o jistém druhu pomsty, která je postupem odhalování příběhu i částečně pochopitelná. Po filmu se vám v hlavě bude vynořovat spousta myšlenek (samozřejmě nemusí, ale film k tomu trošku svádí) o síle médií, honících se za další a další senzací, aniž by se ohlíželi na dopady a následky, o síle anonymity internetu. Za naprosto geniální považuji udělat spoluviníky zločiny každého/každou, kdo se podívá na určitou internetovou stránku. Pozitiva: I přes místy televizní zpracování, to je docela dobře natočené. Dobrá zápletka. Negativa: Pokud nejste IT maniak, u čtvrtiny filmu vůbec nebudete vědět, o čem tam ti lidi vlastně mluví. Pár kiksů – SPOILER nechápu, jak člověk, který se živí odhalováním internetových zločinů a dennodenně je ve styku s veškerým zlem, co se na internetu nachází, si může hledat známosti přes internet. Je snad blbej? Ženská, který se někdo nabourá do elektroniky jejího auta a v podstatě to auto ovládá, se do něj vrátí a přehlédne člověka ukrytého na zadním sedadle? Notabene agentka FBI? SPOILER Přesto všechno v záplavě podobných thrillerů jde o nadprůměr. Není to totiž jen přehlídka IT technologií, má to myšlenku a poměrně silný příběh. To, před čím varoval Orwell, je totiž dneska běžnou záležitostí a nám to evidentně vůbec nevadí. Velký bratr nás sleduje a díky internetu to už není jen on. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (12)

  • Ve filmu si zahráli sami sebe i skuteční televizní hlasatelé z Portlandu. Byli to Marilyn Deutsch, Pete Ferryman, David Freitas, Jim Hyde, Kimberly Maus a Kerry Tomlinson ze stanice Oregon KPTV Fox 12. (Dr Lizal)
  • Griffin Dowd (Colin Hanks) se zmiňuje, že se chystá na rande se sekretářkou jménem Peggy. V seriálu Mad Man (od r. 2008) hrál Hanks postavu Otce Johna Gilla, kněze, který se seznámí se sekretářkou Peggy (Elisabeth Moss). (Dr Lizal)
  • FBI nemá okamžitý přístup do databáze vlastníků střelných zbraní. Agentka Marshová (Diane Lane) by musela porušit zákon, aby se k takové informaci dostala. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama