Reklama

Reklama

Lovci draků

  • Francie Chasseurs de dragons (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Připravte se na průzkum ostrovů, kde nebezpečí číhá za každým rohem, na seznámení s nejstatečnějšími hrdiny a nejrychlejší běh svého života (ten budete nutně potřebovat, až se na vás pohrnou draci z obou stran Velké západní zdi)! Tito draci mohou být větší než ostrov nebo malinkatí jako květák, chrlí nebo prskají oheň, lítají nebo se plazí, jsou všude a každý je jiný. Co mají společného, ptáte se? Neskutečnou chuť na vás! Takže pokud si chcete zachránit krk, držte se Zoe a jejích společníků – Gwizda, Lian-Chua a Hectora. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (151)

radekgfx 

všechny recenze uživatele

Tvůrci animovaných filmů to mají v současné době těžké. S příchodem 3D grafiky a jejím uplatněním na poli animovaných filmů se na jedné straně tvůrcům otevřeli nové možnosti v procesu tvorby a i když to mnohým na první pohled nemusí být zřejmé, také tento proces výrazně zjednodušil (pozn. to je např. důvod, proč se v současné době využívá 3D technologie i ve 2D animovaných filmech - příkladem budiž Simpsonovi ve filmu a použití 3D modelů pro vykreslení perspektivy při Bártově jízdě na skateboardu ulicemi Springfieldu). Na straně druhé se ale výrazně prodražil proces samotné výroby, jelikož už si rozhodně nevystačíte s partou animátorů a hromadou pastelek, popřípadě s pár tablety a nějakým tým sériovým PC. Nárůst výrobních nákladů se pak mnoho tvůrců rozhodlo řešit tak, že se snaží film zacílit na všechny věkové skupiny, aby si zajistili prodej jak u dětí, tak u dospělých. Ve většině případů tento postup nicméně končí blamáží (viz český pokus Kozí příběh). Druhou možností je úzká profilace na jednu věkovou skupinu. V tomto případě jsou jí ve většině případů děti a sem bych koneckonců zařadil také tento film. A to je také důvod nízkého hodnocení. Věková skupina je nastavena až příliš nízko. Nutno ovšem podotknout, že to není problém filmu, ale problém pro mě, jako potenciálního hodnotitele. Začátek filmu je velmi slibný. Velmi hezký design prostředí a postav na pomezí pixarovské uhlazenosti a Burtonových ostře řezaných rysů z Corpse Bride. V okamžiku prvního dialogu (v tomto případě monologu) vám nicméně dojde, že opravdu nebudete cílová skupina. V deseti letech bych tento film hodnotil jistojistě jinak a tudíž je mé současné hodnocení spíše poplatné věku. Bohužel teda. ()

tonton78 

všechny recenze uživatele

dobrá pohádka s celkem zajímavými nápady, akce taky nechybí a co se animace týče taky nemám nic moc co bych vytkl.no jooo ale někomu holt vadí že to nenatočil Pan Pixar nebo že celý příběh nemá minimálně tři další, filosofičtější roviny a několik skrytých dějových...proč se jen tak nepobavit a neodpočinout si u pohádky ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s tím, že to rozhodně nebyl nějak úžasný animák, ale u mě o úspěchu rozhodla jedna jediná věc. Prostě se nikdy nemůžu nabažit (vyjma zasraného Eragona) draků, takže mě to bavilo pozorovat a závěrečný boss byl opravdu geniální a při pohledu na něj se mi tajil dech. Bez těch draků by to ale byly s bídou dvě hvězdičky. 70% ()

LosMojmos 

všechny recenze uživatele

Mě se to líbilo, mělo to krásné 3D zpracování. Vlastně jsem se na to rozhodl podívat, protože studio co to tvořilo znám a musím uznat, že vizuálně bomba. Má to zajímavý nápad, ano konec příběhu byl od začátku jasný, nicméně měl své kouzlo. Dávám tomu tedy čtyři hvězdičky a věřím, že příště by to mohlo být jak od Pixaru, neboť stačí jen trochu vylepšit zápletku. ()

DaveSmith 

všechny recenze uživatele

Tak původně jsem chtěl dát víc. Slušná i když trochu netradiční animace, ucházející děj, sem tam nějaká ta hláška nebo nějakej vtípek. Líbil se mi i kontrast mezi pohádkově dětským a hororově strašidelným světem. K dobru dávám i pěkné zpracování draků, obzvlášť toho posledního... Ale tááák lacinej konec jsem vážně nečekal. A ti létající králící, to už bylo vážně moc. 55% ()

Galerie (93)

Reklama

Reklama