Reklama

Reklama

Pryč od pece

  • Česko Oko za oko (více)
Trailer 2

Film se odehrává v Pensylvánii a sleduje životy dvou bratrů. Starší z bratrů, Russell Baze (Christian Bale) pracuje jako dělník v ocelárně. Jeho bratr Rodney (Casey Affleck) je válečný veterán z Iráku a marně se snaží zapomenout na svou minulost a vést normální život. Rodney si přivydělává děláním špinavých práciček pro místního zlodějíčka Johna Pettyho (Willem Dafoe). Jednou je vyslán do boje se zločineckým gangem a následně se po něm slehne zem. Starší bratr zjišťuje, co se přihodilo a vydává se na cestu odplaty. (Bontonfilm)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (391)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Precízna réžia a bez výnimky skvelé herecké výkony v službách tak trochu obyčajného príbehu o pomste. Žánrovka, ktorá by sa hodila aj do Van Dammovej filmografie, je natočená "ako by sa to mohlo odohrať naozaj". Škoda, že to vďaka tej snahe o autenticitu nemá poriadnu záverečnú katarziu. Chápem, že to bol zámer, ale predsa len film vyšumí do prázdna. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Už šetřím na letenku směr North Braddock a budu doufat, že ještě zastihnu ocelárnu v provozu a až odevzdám strukturovaný životopis a trochu se zabydlím v jedné z místních lepenkových nemovitostí, dalším krokem, co podniknu, bude vytetování dalšího páru obočí - bude se hodit pro snažší identifikaci, kdyby se mně, nedej Bože, něco stalo... Drsné podmínky v průmyslovém zapadákově jsou ještě selankou proti tomu, co se děje o pět hodin jízdy dál, v Apalačských horách, kde vládne kapku tvrdý obchodní partner Woody Harrelson (bojím...), proti kterému je načesaný Willem Dafoe chápajícím taťkou. No a přesto, že má Woody problém s každým, Christian Bale ♥ bude mít hlubší důvod, jak právě ten jejich vyřešit... A to je v podstatě vše, co film nabízí, tedy mimo ze všech úhlů zabíraná komínová panoramata, fachu v ocelárně, něco pěstních soubojů, dobrou hudbu a výborné herecké výkony, a přesto, že mně v tom hnusu ve vlastní šťávě leccos neštymovalo, včetně laxního závěru, na druhou stranu, co dělat v Braddocku, když člověk nežije.... ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Mám rád tyhle drsný a temný krimi thrillery, ale tohle mě moc nechytlo. Z herecký sestavy na to kolik je tu opravdu kvalitních herců které mám rád mě zaujal jenom Harrelson zbytek slabota. Děj je takový nijaký potácí se to od ničeho k ničemu. Bale tentokrát nepřesvědčil a Casey Affleck byl vyloženě hroznej (naštěstí brzo zmizel) Nevadilo by mi zase až tak, že námět je děsně tuctovej, konec konců kde dneska není, ale tady se tvůrci ani nepokusili to aspoň trochu vyšperkovat. Zkrátka a jednoduše tohle už tu stokrát bylo.35% ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Určitě velmi příjemné překvapení tohoto roku.Moc jsem od filmu nečekal,proto jsem byl daleko více překvapen,že se film takto povedl.Christian Bale zase shodil takových 15 kilo a s tím knírem a bradkou,které ve filmu měl,vypadal pomalu jako Krakonoš.Velmi vydařeno roli neměl ale Christian Bale ani Casey Affleck,nýbrž Woody Harrelson,který zde ztvárnil velmi nepředvídatelného záporáka,který se s ničím ani s někým nemaže,což sami uvidíte.Za sebe dávám 75% ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Naozaj výborný film, ktorý ma chytil hneď od začiatku. Pomalé tempo, výborní herci, ponurá atmosféra, uveriteľný príbeh a ja som sa celý čas obávala, že mi môj zážitok koncom pokazia. Ale nestalo sa. Christian bol neskutočný, zahral a vyzeral výborne, jeho scéna na moste so Zoe Saldana bola parádna. Muzika podtrhla celkovú atmosféru a mňa osobne Pearl Jam veľmi potešili http://www.youtube.com/watch?v=iPUwtyZglQI. Odporúčam! ()

Galerie (36)

Zajímavosti (16)

  • Alternatívnymi názvami snímky boli aj Dust to Dust a The Low Dweller. (MikaelSVK)

Související novinky

Liam Neeson je zabiják

Liam Neeson je zabiják

20.11.2012

A snaží se ochránit svou rodinu před mafií. Že vám to něco připomíná? Ne, tohle není zpráva o dalším pokračování 96 hodin. U projektu studia Warner Bros. The All-Nighter lze očekávat, že půjde o… (více)

Harrelson + McConaughey = nej seriál všech dob?

Harrelson + McConaughey = nej seriál všech dob?

12.04.2012

Tak tohle jsou bombastické plány. Woody Harrelson a Matthew McConaughey plánují natočit osmidílnou televizní minisérii True Detective, kterou bude celou (!!!) režírovat Cary Fukunaga (o kterém víme,… (více)

Reklama

Reklama