Reklama

Reklama

VOD (1)

Při otevírání nové budovy, základní školy Willima Dawese v roce 1959, jsou žáci požádáni, aby pro budoucí žáky nakreslili, jak si představují budoucnost za padesát let, kdy bude časová schránka otevřena. Všichni žáci malují obrázky, jen dívka Lucinda popíše svůj list papíru čísly. Učitelka, slečna Taylorová, jí vezme papír dříve, než čísla dopíše. Lucinda slyší šeptající hlasy, které jí čísla diktují, a když je časová schránka vkládána do skrýše, Lucinda zmizí. Učitelka najde Lucindu v suterénu školy, s krvácejícími prsty od škrábání čísel do dveří... O padesát let později je časová schránka vyndána a každý žák dostává jednu obálku. Caleb Koestler dostane vzkaz s čísly od Lucindy, který neodevzdá ve škole, ale vezme si ho domů. Calebův otec John je astrofyzik a ve vzkazu objeví reálná data. John celou noc přepisuje čísla na tabuli, vyhledává na internetu data a je vyděšený z toho, co vidí... Každé datum označuje den nějakého neštěstí, za datem je uveden počet obětí a následují další čísla, která John nedokáže zařadit. Přeskočí je, čímž dostane další datum neštěstí s počtem obětí. Všechna neštěstí se stala po uložení vzkazu do časové schránky... John jede pro Caleba do školy, ale uvízne v zácpě. Na navigaci uvidí souřadnice, které se shodují s číslem, jež je uvedeno za datem a počtem obětí. Johnovi dojde, že je na místě, kde má dojít k dalšímu neštěstí; podle Lucindy tu má zemřít 81 lidí. John vystoupí z vozu a hned nato kousek od něj havaruje letadlo. John už má jistotu, co která čísla znamenají, a snaží se vyhledat Lucindinu rodinu. Johnovi se podaří najít její dceru Dianu, která má již také dceru Abby. John Dianu osloví, a když se zeptá na Lucindu, na její proroctví a řekne, že má druhý den dojít k dalšímu neštěstí, Diana uteče... Diana se vrátí poté, co k prorokovanému neštěstí skutečně dojde. Vysvětlí pak Johnovi, že poslední datum na vzkazu má být datum její smrti. John s Dianou zjistí, že katastrofa se má týkat všech lidí a jedná se o velký žár. Rozhodnou se odjet do hlubokých jeskyní, ale John chce zjistit souřadnice poslední katastrofy: ze dveří, které Lucinda tenkrát poškrábala, sundává lak. John však netuší, že Abby i Caleb stejně jako Lucinda slyší šeptající hlasy, které jim říkají, co se stane... (TV Prima)

(více)

Diskuze

IllIlIlIIl

IllIlIlIIl (hodnocení, recenze)

Kollis: nektere veci jsou ve filmu celkme jasne receny a nebo mezi radky...ale ano, ptas se dobre....ponevadz nektere veci, ktere tvorily ze zacatku meritum filmu, ztratily v prubehu svuj smysl...mam na mysli ta proroctvi, ktera ze zacatku udivovala nejednoho divaka a ktera ve vysledku ztratila naprosto svuj smysl a v kontextu filmu byla bezvyznamna....

TomikZlesa

TomikZlesa (hodnocení, recenze)

v tomhle případe doporucuju pustit si to znova, ale ptat se na smysl proroctvi ? :)

kollis

kollis (hodnocení, recenze)

Nejak mi unikly nektere veci. Jaky smysl mely v pribehu ty kameny a jaky smysl mela ta proroctvi? Proc proste nenabrali decka a nejeli. Oni byli vyvoleni nebo jak? Videl jsem to pri tezke opici a jen zmatene pomrkaval.

sNeDy

sNeDy (hodnocení, recenze)

Až příště uslyším hlasy ve svý hlavě, tak žádnej cvokař! Koukám na oblohu...

goodnic

goodnic (hodnocení, recenze)

no tak to promiň ale mě nepřijde zničení planety jako nešťastný konec. a navíc se zachránili nějaký lidi tak to docela de, ne?

Whipper

Whipper (hodnocení, recenze)

Originální film, který bohužel příjde do českých kin půl roku po premiéře v USA, takže na něj nikdo nepříjde...

El_Rabbit

El_Rabbit (hodnocení, recenze)

Tak takhle me nenapsalo nad tim premejslet... :D ja jsem si spis tak rikal, ze bych se zamejslel nad tim, co se s tema zachranenejma asi tak mohlo stat, no ale tak aspon to vim a muzu setrit moze k :D

Němi

Němi (hodnocení, recenze)

Jenze bez toho stromu by ten film mel znacne pedofilni vyzneni :)

TomikZlesa

TomikZlesa (hodnocení, recenze)

bez toho stromu by to cloveka aspon trosku donutilo premyslet co bylo asi dál....ten strom to zazdil, aneb zili stastne a dokud neumřeli...

El_Rabbit

El_Rabbit (hodnocení, recenze)

nj, co clovek to nazor... nevim, ja bych to tam proste nedaval, me byt to bez zaverecnyho stromu proste sedelo lip :)

MkSallam

MkSallam (hodnocení, recenze)

Spoiler - Mě právě ta destrukce Země moc nechytla a furt sem váhal, co má bejt ten zajímavej konec. Teprv až ten záběr se stromem mě dostal. Kdyby tam nebyl, působilo by to nedořečeně....

dolin1

dolin1 (hodnocení, recenze)

Niktorius: Neeeé ;-) Přesně tohle tam totiž bylo. Lepší by bylo, kdyby to tam nebylo, El_Rabbit má recht ;-)

El_Rabbit

El_Rabbit (hodnocení, recenze)

to ne, ja bych to predevsim ukoncil znicenim zeme, nic vic uz bych tam nerval :)

Niktorius

Niktorius (hodnocení, recenze)

A jak to tedy mělo vypadat? Rozkvetlá zahrada plná zvěře a s duhou na obloze?

dolin1

dolin1 (hodnocení, recenze)

Jj, kýč zlej, už se tam jen měl objevit Willy Vonka a Karlík. Blivajz.

El_Rabbit

El_Rabbit (hodnocení, recenze)

AppleCore: ja si treba nestezuju na konec ohledne toho, ze zmizne Zeme je super vcetne zpracovani onoho zmiznuti... me konkretne nesedl ten uplnej konec, ta zaverecna scena, ta tam proste byt nemusela.

goodnic

goodnic (hodnocení, recenze)

tak teda nevim jak vy, ale mě tam chyběly katastrofy. ty dvě (konec se nepočítá) sice byly výborný, ale jinak nic

AppleCore

AppleCore (hodnocení, recenze)

Velký SPOILER: Nevim proč si všichni stěžujou na ten konec. Filmů, kde zanikne celá naše planeta přeci moc neni, vlastně neni žádnej jak tak přemýšlím. To je to, co jsme přeci vždycky chtěli vidět ne, totální zkázu všeho a né nějakej tupej happyend. A ta scéna na závěr jak tam ty děti běží ke stromu poznání/života nevim co to bylo za strom, to už jenom symbolizuje znovuzrození lidstva, novou naději. Mně to přijde dost dobrý ;)

TomikZlesa

TomikZlesa (hodnocení, recenze)

U me perfektní film, SPOILER !!! ty 3D koule právě husty, az ten konec v tom lanu obili ci co, to uz bylo krapet klíšé. Každopádně film dopad mnoohem líp než radoby Ačkovej ..Den kdy se zastavila země.

Mgiel

Mgiel (hodnocení, recenze)

Potenciál filmu velmi dobrý , takové lepší Bčko, scénka s letadlem a metrem výborná, ale proboha co ta hovadina na konci. 3D koule z maxu a pestrobarevné vyvrcholení v ničemno. Taky nevim proč všichni musej ničit New York, jako by nestačilo že tam choděj jiny potvory. Celkově do poloviny je to dobrej film, pak už to nestojí za nic.

Visi

Visi (hodnocení, recenze)

Podle mě jeden z mála výborných filmu tohodle roku, skvělý Nicolas Cage, zajimavý děj a nečekané vyvrcholení, co více si může divák přát... u mě za plných 5hv.

Ichabod

Ichabod (hodnocení, recenze)

Solidní podívaná, poslední třetina zachránila tu první. Líbil se mi průběh tohohle filmu (sílící atmosféra a přechod do jinýho žánru, kterej jsem nečekal), další výhoda toho, když člověk ignoruje jakýkoliv informace jen proto, že třeba v tom hraje Cage.. O to víc jsem si užil konec filmu.

drake31

drake31 (hodnocení, recenze)

tak to teda hej a kým to príde do kín na Slovensko už to bude aj u nás na DVD s dabingom

MartinezZ

MartinezZ (hodnocení, recenze)

Hloupě zabitý skvělý potenciál. Výborný béčkový film, ale dost podprůměrné áčko.

Presto

Presto (hodnocení, recenze)

vie mi niekto kto sa v tom vyzna povedat ze preco to je u nas a v ceskych kinach tak neskoro ked v amerike uz nato aj zabudli?

Související novinky

Alex Proyas a sci-fi od tvůrce Hvězdné pěchoty

Alex Proyas a sci-fi od tvůrce Hvězdné pěchoty

15.04.2012

Po rozsáhlých přípravách mu studio Warner na poslední chvíli zrušilo biblickou akční fantasy Paradise Lost. Tvůrce Vrány, Já, robot a Proroctví tudíž hledá náhradní projekt. Zřejmě se jím stane… (více)

Vlad Worthington?

Vlad Worthington?

27.01.2010

O projektu Dracula: Year Zero jsme poprvé psali snad před dvěma roky. Vypadalo to, že mezitím skončil někde v škarpě u cesty, ale studio Universal jej oprášilo a chce film natočit tak rychle, aby… (více)

Kytarista, Dracula a sportovní John Woo

Kytarista, Dracula a sportovní John Woo

31.08.2008

...aneb „Novinková smršť 2“. Tak co tady dnes pro vás máme? Brett Ratner je momentálně spojován s adaptací počítačové hry God of War, ale kromě této starořecké mytologické řežby pošilhává i po… (více)

Nový Proyas, nový Cage a starý Poltergeist

Nový Proyas, nový Cage a starý Poltergeist

23.08.2008

Tři značně odlišné projekty v dnešní novince spojuje fakt, že osobnosti, které za nimi stojí, nedávno spolupracovali na mysteriózním thrilleru Knowing. Především je tady režisér Alex Proyas, tvůrce… (více)

Reklama

Reklama