Reklama

Reklama

Blondýnka Kate a její partner Brad spolu žijí už několik let, užívají si života a v jednom mají jasno. Oba pocházejí z rozvedených rodin, a tak sami nechtějí žádnou svatbu, žádnou klasickou rodinu, žádné děti, žádné příbuzné. A to znamená i žádné Vánoce v rodinném kruhu. Proto se každý rok omluví svým rozvedeným rodičům i zbytku příbuzenstva a odletí si užít svátky k moři. Letošní cesta na Fidži však skončí dřív, než začala, kvůli mlze byly všechny lety zrušeny. Bradovi a Kate se nepodaří sehnat žádnou náhradní dopravu, navíc je osloví televizní reportérka do živého vstupu k situaci na letišti. Vzápětí jim začnou volat příbuzní, kteří je viděli v televizi, a tak dvojici nezbývá nic jiného, než slíbit, že během jednoho dne oslaví čtvery rodinné Vánoce. Jsou odhodlaní zkrátit návštěvy na minimum, ale netuší, co všechno je čeká. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (329)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

No co, že film má tolik procent a kolikrát je fakt hrozně blbej. Já se u něj nasmál tak, že bych to ani nečekal. A upřímně nechápu tak špatný hodnocení. Možná tam chybělo víc vtipnejch scén, ale ve výsledku to fakt zase až tak strašný není. Je to taková pohodová ptákovina, a jako ptákovina to taky funguje. Tak proč někdo nemá přirozený smysl pro humor a musí to kritizovat jako neskutečnou kravinu, protože většina těch věcí prakticky není ani možná? ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Průměrná komedie. Vtipné chvíle kde se člověk upřímně zasměje střídají hluchá až trapná místa. Také plus nepřidá, že zde hraje u mě velmi velmi neoblíbená herečka (Witherspoon), nic proti ní, ale nikdy jsem jí neviděl hrát v něčem dobrém, jen v průměrných a poté velmi trapných filmech. Pro období vánoc film doporučuji, jinak ho spíše nechat na vhodnější dobu (na Vánoce). ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jako všemocná hlava rodiny, která si klidně dovolí dvakrát do roka odvážně vykouknout zpod pantofle, musím konstatovat, že celosvětový sex bez závazků, prováděný se stejně smýšlející kráskou, se mi nyní jeví jako poněkud lépe strávený život. O amerických vánocích však musí suverénně zvítězit rodina a tak jsem, s lehkým utrpením v očích, sledoval hrdiny vydávající se na tu "správnou cestu" směrem od svobodného rozhodování. On je to celkem příjemný snímek, kterému ulítlí příbuzní dodávají tu správnou šťávu, ale pokud bych mohl volit, tak Fidži vítězí nad porodnicí jasným K. O. v první sekundě. ()

JimmyII 

všechny recenze uživatele

Ulítlá bláznivá komedie, která není ani trochu romantická, ani vánoční, jak jsem si myslel. Absence vánoční nálady je způsobená tím, že se děj odehrává ve slunné Kalifornii, kde je na Vánoce léto... A romantická není proto, že se tvůrci rozhodli udělat z toho bláznivou komedii typu řachanda á la Murphy, Martin apod. Což je obrovská škoda, protože Čtvery Vánoce mají jakž takž potenciál. Děj typu Fotr je lotr nikdy neomrzí, ale tvůrci zašli trochu daleko - vulgarity, buranský humor a vtípky o tom, že někdo padá nebo ho někdo mlátí. A přitom je ve filmu několik inteligentních sarkastických hlášek (hlavně z úst Vince Vaughna, který celý film drží nad vodou), ty jsou ovšem zabity zmiňovaným nízkým humorem. Bohužel slabší tři hvězdičky, a to jen proto, že to ještě není tak pitomé, aby to uráželo. Rozhodně to ale nepotěší. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Vince Vaughn opět nezklamal a boduje na celé čáře. Tradičně jsem s přáteli zavítal den před 24.prosincem do kina a tentokráte na opravdu vánoční film. Lehce povzbuzen pivem s medovinou jsem se smál už od začátku a provolával Vincovo jméno. Ostatní herci jsou také výborní, zvláště u rodiny Reese jsem se hodně zasmál. VInce Vaughn je ve formě a doufám, že brzy přijdou Nesvatbovi 2. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (14)

  • Všichni čtyři představitelé rodičů, tedy Robert Duvall, Sissy Spacek, Jon Voight a Mary Steenburgen, získali během své kariéry za své herecké výkony oscara. (Pethushka)
  • Seth Gordon se údajně inspiroval svou vlastní rodinou, kde dle jeho slov o Vánocích byla atmosféra velice napjatá, jeho sestra se po něm „vozila“ a nikdo nechěl jejich babičku pozvat k večeři. (žvanimírek)
  • Podľa Vinca Vaughna je filmovým posolstvom to, že pointa Vianoc je spojiť sa so všetkými členmi rodiny, či už sú dobrí, zlí alebo škaredí, byť vďační za ich lásku a samozrejme sa baviť. (S.Kok.i)

Související novinky

Místo Avataru Noc v muzeu 2

Místo Avataru Noc v muzeu 2

20.12.2007

Pravá blondýnka Reese Witherspoon se po těžkotonážním dramatu Odvlečen vrací k lehčím žánrům. Režisér Seth Gordon už brzy odstartuje natáčení komedie Four Christmases, námětem vzdáleně připomínajícím… (více)

Reklama

Reklama