Reklama

Reklama

Silvestry Vladimíra Menšíka

(pořad)
Zábavný
Česko, 1993, 39 min

Účinkují:

Vladimír Menšík

Obsahy(1)

K nejúspěšnějším silvestrovským televizním pořadům tradičně patřily ty, ve kterých vystupoval jedinečný vypravěč a neopakovatelný herec a komik Vladimír Menšík. V posledních letech jeho života natáčelo brněnské studio jeho silvestrovská vystoupení téměř každoročně. V roce 1993 pak dlouholetý Menšíkův televizní spolupracovník, dramaturg Jaroslav Sedlák, vytvořil z jednotlivých monologů a vystoupení, která nalezl v brněnském televizním archivu, střihový pořad, který se od té doby stál stálicí v silvestrovských vysíláních České televize. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (68)

suicide 

všechny recenze uživatele

Jak říká moje mamka: "Nejlepší Silvestry byly vždycky s Vladimírem Menšíkem." A já nemohu jinak, než s ní souhlasit. Když se dopustím toho nevkusu a pokusím se ho vůbec nějakým způsobem porovnat s nováckou alternativu plné podivné chásky vystupujících bavičů (i když jsou vyjímky), tou velkolepou show tak moc vychvalovanou už od dob ředitele Železného, tak Pan Komik je tak vysoko, že Novu schovávající se v trávě nemůže ani spatřiti. Tento geniální vypravěč nemá dosud konkurenci, která by stála za řeč. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Pana Vladimíra Menšíka si velmi vážím jako herce, ale jeho vyprávěcí styl mi prostě nesedí. Rychlé tempo jemu vlastní a pro mě nepříliš vtipné nebo i absurdní historky mi bránice nepotrhaly. Silvestr kdekoliv, s kýmkoliv, ale doma u televize s Lad'ou Menšíkem, to radši moc ne :-). ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

....tento "výcuc" zo Silvestrov V.Menšíka bol celkom dobrý...tvorcovia vybrali ozaj z tých troch Silvestrov to lepšie.... ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Vynikající lidový vypravěč a jeho nezapomenutelné scénky. Pamatuji si doma ty ohrané magnetofonové kazety, myslím že od Supraphonu. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

V sucasnej serialovej a filmarskej zufalosti /VKV, Ordinace ...../ stale vyborny Tv Porad s genialnym Mensikom. Rehotal som sa na tom v 90. rokoc, rehocem sa teraz a rehotat sa budem aj roku 2033. 100 % ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Silvestry Vladimíra Menšíka byli prostě fenomenální. Takový vypravěč se rodí jednou za 100 let. Skvěle bavil publikum diváků jak ve studiu, tak i u televizních obrazovek. Škoda takové herecké legendy, nebýt jeho nešvarů kouření a holdování alkoholu, tak nás mohl rozveselovat ještě dnes. 75% ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Skvělá zábava s nesmrtelným Vladimírem Menšíkem. Škoda, že takoví jako on se už nerodí. Jeho odchod v r.1988 předeznamenal brzký nástup nových časů a nové generace komiků, která si toto označení povětšinou nezaslouží. Já mám u tohoto střihového filmu, na který se dá dívat znovu a znovu, s hodnocením jasno. ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Není Silvestr, kdy by tohle nejelo v TV a já se na to budu dívat znovu a znovu třeba po stopadesátépáté, protože taková koncentrace humoru jako je tady, to se snad žádnému českému umělci nepovedlo. Ikdyž mám rád dnešní baviče typu Izer, Kaiser & Lábus, Jablonský aj. do tohohle pána mají prostě hodně moc daleko. ()

Splasher 

všechny recenze uživatele

Ve své době určitě vypravěčská špička. Jeho humorné historky mě vůbec nevadí, ale nemám rád ten smích při vyprávění, ten mi tam fakt nesedí. No, jsem fanda spíše suchého humoru. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Vzpomínkový sestřih s osobností zábavy, jakou od jeho smrti české zábavné pole nenašlo. Jde o sestřih z brněnských silvestrovských pořadů Vínečko rudé, Myslivecký bál, Námořnický karneval, Ten, kdo tančí a zpívá. Menšíkovo povídání je proloženo lidovými písničkami. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

I po tolika letech jsou Silvestry s Vladimírem Menšíkem obří zábava a jeho historkám se smějí i ti, kteří jej nezažili. Rozhodně se na poslední den v roce raději podívám na tohle, než na nějakou estrádu na Nově. ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Ač pan Menšík vypadá trochu jako kapr :) (myšleno dobře) tak si ho velice vážím a uznávám, že je to byl pán s kvalitními názory, osobitým humorem a příjemným vystupováním, které nemohlo nikdy urazit. ()

Reklama

Reklama