Reklama

Reklama

Ostřílený bývalý šerif Hooker (G. Cooper) je jedním z několika dobrodruhů, kteří v honbě za bohatstvím vypluli hledat zlato do Mexika. Kvůli poruše lodi, ale museli zakotvit v mexické zapadlé vísce Puerto Miguel, která rozhodně nevypadá, že by nabízela jakoukoliv cestku k vysněnému bohatství. V místní hospodě ale po chvíli k Hookerovi, a ještě ke gamblerovi Fiskovi (R. Widmark) a námezdném lovci Lukeovi (C. Mitchell), přichází Leah Fullerová (S. Haywardová), která mužům nabízí odměnu, když zachrání jejího muže ze zavaleného zlatého dolu. Problém je v tom, že důl stojí na posvátné půdě Apačů a nikdo z místních se tam neodváží. Hooker s Fiskem, Lukem, a ještě Mexičanem Vicentem (V. M. Mendoza), se i přesto vydávají na záchranou výpravu, na níž vedle neustálých hrozeb ze strany indiánů budou muset čelit i problémům uvnitř vlastních řad, neboť touha po osobním prospěchu bývá silnější než šlechetné úmysly… (Česká televize)

(více)

Recenze (35)

Han22 

všechny recenze uživatele

Zoufalá žena si najme čtveřici lidí, co se víceméně neznají a střetnou v jedné hospodě, aby ji pomohli zachránit manžela, uvízlého ve zlatém dole. A tak putují a putují a poté zase putují a putují zpět, s bandou Apačů za zády. Každý je trošku jiný - zbabělý hejsek, karbaník, mlčenlivý hrdina, manžel co pochopil že je nemilován a žena, která motá chlapům hlavy ani neví jak. Je psychologická hra a poměrně nudná, ale zato s krásnými přírodními scenériemi a když už dojde na boj s Apači, připomíná to survival horory - Apači jsou dlouho neviděným zlem, které nespatřeno udeří a zmizí. Zkrátka nebylo to zlé, jen docela nudné. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Český názov je trochu zavádzajúci, originálny je (pre western) úplne mimo. Cesta tam a zase späť. Presne o tom je táto dobrodružná jazda. Scenáristi rezignovali na tvorbu príbehu, napriek tomu sú postavy zaujímavé a dobre zahrané. Až som bol prekvapený, že ma sledovanie putovania rôznorodej skupiny stále baví. Snaha o netradičné charaktery je fajn, ale stále ide len o obyčajné dobrodružstvo... ()

Reklama

Marek06 

všechny recenze uživatele

Je to průměrný western s jednoduchým příběhem, ve kterém jede parta kovbojů s ženskou zachránit chlápka zavaleného ve zlatém dole. Ten tam leží docela dlouho, ale podaří se jim ho zachránit. Potom na ně začnou útočit indiáni. Škoda, že tu není víc akce, přestřelka je ve filmu jenom jedna, ale na druhou stranu se děj odehrává v krásné mexické krajině. ()

prezdivaka 

všechny recenze uživatele

Scénář - tedy jeho základ - příběh vůbec nedrží pohromadě. Žena jede tři dny do vesnice, aby tam našla pár chlapů, co vysvobodí jejího muže ze závalu v dole. Po šesti dnech tedy přijedou a kupodivu muž žije, ačkoliv by byl mrtvý žízní. Potom mají najednou chatu k dispozici. Někde berou jídlo a dělají podivné věci. Samotný konec už je podle hollywoodských schémat. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Komorní drama, byť námět slibuje rodokapsovou podívanou. Co jiného si představit. Ne, vše probíhá v klidu a děj se až neuvěřitelně táhne. Konflikt s indiány nastane až docela na konci snímku, který je na 50. léta vcelku přijatelný. Tento western je spíše pro náročné diváky. Ti, co vyhledávají dobrodružství, budou jistojistě zklamáni. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (1)

  • Muži apačských národů byli tradičně dlouhovlasí. V tomto filmu apačští indiáni mají severovýchodní účes Mohawk. (Marek06)

Reklama

Reklama