Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matilda je mimořádně talentovaná a inteligentní holčička, která se bohužel nenarodila do té správné rodiny. Její otec Harry je úspěšný podvodný prodejce ojetých automobilů a matka přebornice ve sledování telenovel. Pokud Matilda neobtěžuje zrovna rodinu svou touhou po vzdělání, nechávají ji rodiče i její tlustý bratr poměrně v klidu. Škola s laskavou a krásnou paní učitelkou se pak pro Matildu stane skutečným Rájem, který narušuje jen přítomnost kruťácké ředitelky školy Agathy Trunchbullové, bývalé závodnice v hodu kladivem. Díky ní v sobě Matilda objeví netušené schopnosti... Danny DeVito, který si v této moderní pohádce pro malé i velké s chutí zahrál duševně nevyvinutého rodiče, natočil svůj film podle stejnojmenné dětské knížky Roalda Dahla. Talentovanou hlavní představitelku, osmiletou Maru Wilsonovou, si režisér jako první adeptku vybral po zhlédnutí filmu Táta v sukni. (Česká televize)

(více)

Recenze (186)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $36miliónovTržby USA $33,459,416Tržby Celosvetovo $54,700,000Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA $16,770,908 //počet predaných kusov 2,257,466║ v celku príjemná fantasy komédia s pochmurnými prvkami ako od Burtona /60%/ ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Předloha dětského příběhu by neměla přinést nic jiného a tak se stalo. Dějově to bylo v pořádku, nesympatičtí rodiče, zlá ředitelka školy, hodná učitelka. Snímek si mohl odpustit tu snahu o humorné scénky, které nefungovaly, byly přehnaně vyumělkované. Ale je to pro děti a ty se tomu snad zasmějí. Mně se nejvíc líbila role i herecký výkon Trunchbullové (Pam Ferris). ()

Reklama

RigorMortis 

všechny recenze uživatele

Dahl bol jeden z autorov môjho detstva. O filme som paradoxne dodnes nemal ani poňatia (a to už je údajne aj remake). Ak by som bol dieťa, film by na mňa pôsobil "desivo", pre moje dospelé ja je to ale vtipný a celkom chytľavý bizár. DeVito už vtedy pôsobil dobre divne. Z hlavnej záporáčky mi bolo miestami vážne zle. ()

borohub odpad!

všechny recenze uživatele

Pokud chcete mít totálně vymytej mozek, tak se mrkněte na tuhle sračku.Vtipný? Opravdu? A kdy? Ano je zcela normální, že nějaký parchanti házej na svého vyučující svačinu a ještě se tomu tlemí.. Pak se člověk diví, že v dnešní době píší děti proti svým učitelům petice, když si jim dovolí dát horší známku než 1.. Scéna s adopcí posunula tento film ze sračky do megasračky, 5% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Dokonalý mix stylů Dannyho DeVita a Roalda Dahla, který svým hyperkativním, divokým a výstředním pojetím asi není pro každého. Totálně ujetá, bizarní a svérázně poetická komedie, ve které se dokonale mísí nechutnosti a kýč, milé a okouzlující funguje a současně je dokonalou parodií milého a okouzlujícího. Svižně odsýpající zábava, kde Mara Wilson je coby Matilda stejně milá a laskavá jako poťouchlá, tornádo Pam Ferrisová coby Hromaska řádí jako černá ruka, skrček DeVito levou zadní zvládá režii i roli povrchního primitiva a Rhea Perlman má úžasné klapky na oči. A děti se u toho skvěle bavily. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (17)

  • Keď Matilda (Mara Wilson) nachytá dvoch agentov v garáži, svojimi schopnosťami uvoľní ich auto, ktoré sa začne rútiť dole ulicou. Agenti sa za ním rozbehnú a Matilda im ukradne videokazetu z kamery. V scéne predtým sa dvierka na kamere otvoria oveľa skôr a v ďalšej scéne sa otvoria opäť a Matilda vyberá kazetu. (DJ Rocco iNc)
  • Pam Ferris zůstávala v postavě a děsila děti, i když se zrovna nenatáčelo. Chtěla, aby strach dětí byl před kamerou upřímný. (mi-ib)
  • Mariska Hargitay odmítla roli slečny Krásné. (mi-ib)

Reklama

Reklama