Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Martin Scorsese nalezl poznámky popisující asi tři minuty nikdy nerealizovaného Hitchcockova scénáře k filmu s názvem The Key to Reserva. Jako Alfredův fanoušek se rozhodl tento fragment zfilmovat v mistrově stylu 50. let, jedná se však o mystifikaci. Neznámý muž v obleku pátrá v divadelní lóži po ukrytém klíči... (J.Connor)

Recenze (83)

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Freddie Hitchcock vstal z mrtvých! Důstojná pocta jednomu z největších filmových velikánů od... dalšího velikána. Martin Scorsese je právem považován za jednoho z největších talentů dneška (a několika předchozích dekád). A ani smysl pro humor mu očividně nechybí. Což takhle přijít s myšlenkou natočit krátký snímek podle záhadně „nalezeného“ scénáře mistra napětí a zcela v souladu s jeho pravidly? V Scorseseho podání naprostá bomba; kraťas má styl, nepostrádá typickou atmosféru, napětí, kameru, hudbu a dokonce i režii samotného mistra. Z mého pohledu téměř dokonalá pocta a myslím, že ani samotný Hitchcock by se nezlobil. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Tahle reklama na... nebudu prozrazovat co, je skvělou poctou Alfredu Hitchcockovi od režiséra Martina Scorseseho. Je až neuvěřitelné, že se dokáže vybudovat napětí během krátkých deseti minut. Což některém jde velmi těžko a je k tomu obvykle potřeba delší minutáž, aby se divák mohl ztotožnit s postavou. Proto tomu dávám pět hvězdiček. Vyloženě učebnicový příklad budování napětí, práce s hudbou a kamerou. Právoplatně si to zasloužilo tři stříbrné lvy v Cannes. ()

Reklama

Inner 

všechny recenze uživatele

Jednohubka Hitchcockovy geniality v Scorseseho režii s vtipem, stylem, nostalgií a napětím. Pobavení po jehož konci jsem se sám sebe ptal - uvidím někdy z tohohle víc? Opravdu se někde něco takového našlo? Každopádně, účel to splnilo a to, že je film zdarma ke stažení mu přidalo ještě na větší atraktivitě z mé strany :) 90% ()

moviefilm 

všechny recenze uživatele

The Key to Reserva by si zaslúžil minimálne nomináciu na Oscara za réžiu. Marty je jednoducho génius. A aj napriek tomu, že som nevidel ani jeden Hitchcockov film, musím povedať, že mám sto chutí dať si tento film do TOP TEN. Týmto filmom si len potvrdil, že je nakorunovaný kráľ vynikajúcich filmových atmosfér... ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Rok ďábla ála Scorsese. Režisér velmi chytře cituje, a tím nemám na mysli to okázalé gesto s ptáky na konci filmu, jako spíš Muže, který věděl příliš mnoho a 39 stupňů. Jak už tu poznamenal Lavran, ve zcela puristické podobě se tu objevuje legendární Hitchcockův "macguffin", kterého může Scorsese ponechat bez vysvětlení díky tomu, že "další část filmu se ztratila a my nevíme, co se stalo". To byl vždycky Hitchcockův sen - nechat ústřední předmět zápletky bez vysvětlení. Vynikající pocta. ()

Zajímavosti (2)

  • Film je reklama na víno Freixenet. Ke shlédnutí zde. (BoredSeal)

Reklama

Reklama