Reklama

Reklama

Columbo - Série 5 (1975) (série)


Zapomenutá dáma (S05E01)

(epizoda)

Obsahy(1)

Bývalá filmová hvězda Grace Wheelerová Willisová plánuje návrat na výsluní spolu se svým někdejším tanečním partnerem Nedem Diamondem, a to s pomocí obnovené premiéry jejich někdejšího úspěšného divadelního muzikálu. Avšak Gracein bohatý manžel odmítne celý projekt financovat. Žena proto manžela chladnokrevně zabije a nafinguje to jako mužovu sebevraždu. Policejní vyšetřovatel poručík Columbo však této verzi neuvěří. Velmi rychle pochopí, že herečka, kterou sám po léta velice obdivoval, je vražedkyní... (Česká televize)

(více)

Recenze (59)

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě osobně slabší Columbo. Vyšetřování nebylo tak propracované, připadalo mi to spíše jako tipování a na náhodu. Nicméně, je zde zase spousta vtipných scén a rozuzlení je vynikající, asi jedno z nejpřekvapivějších a nejlepších, které kdy Columbo přinesl. Ale celkově mě to až tak moc nebavilo, co se týká pátrání. Takových slabších 70%. Howgh! ()

Fallen_One 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Columbo skoro nikdy není horší než průměr. Vždycky je to dobrá podívaná. Tahle byla lehce nadprůměrná a hlavně s netradičním zakončením, kdy obvykle Columbo vraha konfrontuje a zatkne. Ale co mě zaujalo kromě klasického Columba je Janet Leigh - jestli ty fotky co měla všude po bytě jsou vážně její a i ona byla ta na plátně (co si pouštěla u sebe doma) tak všechna čest :o) vypadala dobře mladá, a i s nabitými léty se jí nedá upřít šmrnc. ()

Reklama

finkie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Janet Leigh bylo v době natáčení 48 let, tady vypadá podle dnešních měřítek skoro na 70. V té době holt dámě nějaká ta vráska či šedina na kráse neubírala, naopak mohla zdůrazňovat její zralost a důstojnost. Dekadentní kult věčného mládí přišel až v 80. letech. Tahle epizoda se nesla na vlně nostalgie po starých hollywoodských či broadwayských muzikálech, která v mém případě bohužel příliš nezapůsobila, protože tuto éru jsem nezažil a muzikály rád nemám. Závěrečné usvědčení bylo tradičně pro legraci, paní Willisová přece mohla třeba na chvíli usnout (u takové koniny by nebylo divu) nebo si odskočit na toaletu. Motiv poručíka uháněného kvůli restům na střelnici tak trochu vyšuměl do prázdna. Doufal jsem, že ho někdo z inspekce přijde zadržet zrovna ve chvíli, kdy se on bude chystat zatknout vraha. ()

Rudyamon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díl o zapomenuté dámě je spíš smutný, než detektivní. Možná hlavně proto, že svým způsobem stejný osud čekal i na Petera Falka („Columbo, to jméno je tak divný, za boha si ho nemůžu zapamatovat...“)... :-( V každém případě vražda proběhla velice profesionálně, stejně tak i vyšetřování, u kterého zaznělo i pár velice trefných myšlenek („Není to kniha, kterou by si člověk četl před tím, než se zastřelí.“). Trošku nezvyklý, přesto ale mile (a smutně) columbovský díl. 4 hvězdičky - 80%. ()

majec4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dost zvlastna cast. Koniec bol fakt prekvapujuci a nezvycajny. No uz od zaciatku mi to prislo akesi divne. Nie ze by sa mi to nepacilo, ale inokedy som si istejsi v pocitoch. Az ten samotny zaver ma presvedcil. Tento krat mal Columbo vzhladom na okolnosti silneho supera, no neni takeho co by mu presiel cez rozum. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (6)

  • První epizoda, ve které se poručík Columbo (Peter Falk) objeví v jiném oblečení než obvykle, konkrétně se objeví neobvykle elegantní ve smokingu. (Epistemolog)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno