Reklama

Reklama

Columbo - Série 5 (1975) (série)


Zapomenutá dáma (S05E01)

(epizoda)

Obsahy(1)

Bývalá filmová hvězda Grace Wheelerová Willisová plánuje návrat na výsluní spolu se svým někdejším tanečním partnerem Nedem Diamondem, a to s pomocí obnovené premiéry jejich někdejšího úspěšného divadelního muzikálu. Avšak Gracein bohatý manžel odmítne celý projekt financovat. Žena proto manžela chladnokrevně zabije a nafinguje to jako mužovu sebevraždu. Policejní vyšetřovatel poručík Columbo však této verzi neuvěří. Velmi rychle pochopí, že herečka, kterou sám po léta velice obdivoval, je vražedkyní... (Česká televize)

(více)

Recenze (59)

PeteBuck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborná časť. Trochu poodhalené zákulisie showbiznisu. Starnúca hviezda chce byť zasa na vrchole a urobí pre to všetko. A ako Columba naháňali kvôli strelbám, tak to ma dorazilo. "Kde máte zbraň, poručík." "V prádelníku" "Za to by Vás mohli vyraziť" To som už fakt šiel do kolien. A tá rekonštrukcia na konci, paráda. Takto to vie len Columbo. Poirot mohol zvolať do knižnice nejakého zámožného hradu všetkých podozrivých a potom ukázať po nejakej tej vysvetľovačke na vraha, ale tu to Columbo zmákol na 100 %. ()

finkie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Janet Leigh bylo v době natáčení 48 let, tady vypadá podle dnešních měřítek skoro na 70. V té době holt dámě nějaká ta vráska či šedina na kráse neubírala, naopak mohla zdůrazňovat její zralost a důstojnost. Dekadentní kult věčného mládí přišel až v 80. letech. Tahle epizoda se nesla na vlně nostalgie po starých hollywoodských či broadwayských muzikálech, která v mém případě bohužel příliš nezapůsobila, protože tuto éru jsem nezažil a muzikály rád nemám. Závěrečné usvědčení bylo tradičně pro legraci, paní Willisová přece mohla třeba na chvíli usnout (u takové koniny by nebylo divu) nebo si odskočit na toaletu. Motiv poručíka uháněného kvůli restům na střelnici tak trochu vyšuměl do prázdna. Doufal jsem, že ho někdo z inspekce přijde zadržet zrovna ve chvíli, kdy se on bude chystat zatknout vraha. ()

Reklama

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět dosti průměrný, papírem šustící námět, ovšem filmařsky výborně uchopený. Všechno je to rafinované pouze na první pohled. Přetržený film? A co když usnula? Záhada zavřeného pokoje? Proč nemohl do vily vniknou někdo zvenčí? Já vím, motiv, ale ono to zkrátka brilantně působí jenom na první pohled, i když uznávám, že to není úplně špatně vymyšlené... 75% za výbornou atmosféru a herecké výkony. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vypečený vrah a také bohužel vypečené řešení. Postarší doktor je nalezen ve své posteli s revolverem v ruce a prostřelenou hlavou. Jediným možným podezřelým může být jeho žena, skvělá tanečnice a herečka. Jak se s tím Columbo popere? Svižný, vtipný a docela uvolněný díl série. Hudba: Jeff Alexander, Mystery Movie Theme: Henry Mancini ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Columbo ako fajčiaci postojačky spiaci bezdomovec tu maximálne napĺňa svoj dlhodobo budovaný imidž, až personál prevracia oči. Na konci však vyzerá celkom ináč. Prejaví svoj obdiv k starým gangsterkám a preto sa stal policajtom, film je naopak oslavou starých muzikálov, na ktoré ho vždy ťahala jeho žena. A prípad, ten tu nie až taký zaujímavý, dalo by sa povedať tuctový, mimoriadne je viacmenej len záverečné milosrdné zhodnotenie situácie. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (6)

  • John Payne a jeho poslední role. (ČSFD)
  • První epizoda, ve které se poručík Columbo (Peter Falk) objeví v jiném oblečení než obvykle, konkrétně se objeví neobvykle elegantní ve smokingu. (Epistemolog)

Reklama

Reklama