Reklama

Reklama

Columbo - Série 9 (1989) (série)


Odpočívejte v pokoji, paní Columbová (S09E04)

(epizoda)
  • USA Rest in Peace, Mrs. Columbo (více)

Obsahy(1)

Zdrcený poručík Columbo pohřbívá svou milovanou manželku. Mezi účastníky pohřbu je i realitní agentka Vivian Dimitriová. Zdá se, že nikdo netuší, že za smrt detektivovy manželky je zodpovědná právě tato žena. Ve vzpomínkách Vivian a několika dalších účastníků smutečního obřadu se odvíjí příběh, který se před nedávnem odehrál: Vivian je ve skutečnosti vdovou po vrahovi, kterého Columbo před deseti lety dostal před soud. Muž však ve vězení zemřel a Vivian je od té doby posedlá mstou. Napřed zavraždí svého nadřízeného Charlieho Chamberse, který podle ní kdysi jejího manžela udal. Jako další oběť si vyhlédla Columbovu manželku a pak samotného detektiva… (Česká televize)

(více)

Recenze (99)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Jak dlouho jste spolu, poručíku ??" - "V lednu to bude 28 let !! Nebo 29 ?? No, nejsem si jistý, ale určitě to nebude 30, to bych si pamatoval !!" Nejzásadnější a za mě bez debat nejlepší epizoda, v níž Columbo velmi brzy ví, o kolik a oč v téhle otevřené důmyslné hře vlastně jde, nepostrádá napětí, atmosféru a geniální finále, kde poručík předvádí, že není jen skvělý detektiv, ale i psycholog a ochotník !! Helen Shaver jako Vivian Dimitri je Peteru Falkovi velmi zdatným a věrohodným protivníkem, i díky ní je tato McEveetyho epizoda tak vysoko oceňovaná, přičemž pro fanoušky série se jedná o naprostou povinnost !! Naprosto netypický styl vyprávění pomocí flashbacků, případ, u něhož jde o ty obvyklé drobné detaily formující všechny poručíkovy případy až v druhé řadě, tohle je velmi osobní !! Velmi osobní jak pro Columba, tak i pro věrné příznivce seriálu !! Mimochodem Columbo ještě nikdy tolik a tak bezchybně nehláškoval..;) Geniální !! ()

5150 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hmm, tak jediné co mohu o tomto díle s jistotou říci je, že je snad nejsmutnější z celé série a má opravdu výbornou pointu. Já mám však rád, když to mezi Columbem a záporákem hezky jiskří, když oba dobře ví jak to bylo, ale oba se snaží toho druhého dostat. Tento díl s postupem času dost ztrácí, až bych řekl skoro nudí, nicméně pointa se skutečně povedla. Kouzlu dílů 70. let se však stejně nevyrovná a pro mne pouze průměrný díl..)) stopáž okolo 90 min. ()

Reklama

Gothard 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zcela jistě jeden z nejlepších dílů. Při prvním shlédnutí sice sledujete hrátky celkem vyšinuté vražedkyně s Columbem, ale chtě nechtě pořád musíte myslet na to, zda paní Columbová je opravdu mrtvá. Samotný příběh je od řady ostatních odlišný i v tom, že Columbo bojuje o svůj život a sám to dobře ví, takže je to i tom, kdo bude chytřejší a přelstí toho druhého. Pointa v kuchyni je bezchybná. Kdysi se vedly debaty, zda paní Columbová vůbec existuje, toto je jeden z dílů, který dává odpověď. Samozřejmě je možné namítnout, že v některých scénách je Vivian Dimitri snad až poněkud nevěrohodná, ale tento díl si tak jako tak pět hvězdiček prostě zaslouží. ()

elanius 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

(32/2014) / A máme tu legendárny diel a na CSFD aj prvý v hodnotení. Ja ako fanúšik Columba mám trochu pocit, že je to diel mierne nadhodnotený, každopádne je skutočne vydarený. Ako jeden z mála trošku vybočuje atmosférou, kedže sa tu pre príbeh hrá trošku viac emocionálne ako zvyčajne. Osobne mám medzi top epizódami iných zástupcov. (8/10) ()

Dale 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to taká netypická epizóda. Kým v iných epizódach vždy pozorujeme geniálne Columbove dedukčné schopnosti, ako postupne odhaľuje dôkazy o vine človeka, ktorého považuje za páchateľa hneď po spáchaní vraždy, tu všetko odhalí príliš skoro, a dopredu viete, ako to skončí a druhá polovica je preto dosť nudná. Hlavnou príčinou je Columbova protivníčka, ktorá nie je taká inteligentná, ako všetci ostatní páchatelia, ktorých Columbo usvedčí. A s takou naivitou nemá proti Columbovi šancu. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama