Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý podnikatel Justin Price chystá otevření nočního klubu, na který mu půjčuje peníze jeho přítel, mafián Tony Galper. Tonyho však v hádce nešťastnou náhodou usmrtí jeho bývalá žena Vanessa. Jelikož Justin je nyní Vanessiným milencem, pomůže jí zbavit se těla. Nepočítá ovšem s bulvárním novinářem Linwoodem Cobenem, jemuž se podařilo pořídit fotografie Tonyho mrtvoly. Linwood dvojici provinilců vydírá a tak Justinovi nezbyde, než sprovodit ze světa i jeho. Po vlezlém novináři se však objevuje ještě neodbytnější vyšetřovatel, poručík Columbo… (Česká televize)

(více)

Recenze (76)

Bbbulanek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po prvním zhlédnutí jsem byla vyloženě šokovaná a vůbec mě epizoda nezaujala. Po druhém zkouknutí si ale říkám, že docela chápu, že se režisér pokoušel nahodit strunu doby. NA DRUHOU STRANU ale se podle mě tvůrci nezamysleli nad CÍLOVOU SKUPINOU poručíka Columba! Ta by totiž hltala i filmy natočené v roce 2018, kdyby se držela původního tónu celého seriálu. Vždyť jen cca 2 roky před tím byla epizoda stále ve stejném duchu, takže to lze. Navíc režisér podle mě s hudbou, kterou zde používá, vůbec neumí pracovat. Zasouvá ji uměle i tam, kde se to absolutně nehodí. Každopádně mi připadá, že epizoda cílí uměle na lidi toužící po Kriminálce Miami, ale to přeci vůbec není cílová skupina poručíka Columba. Nicméně způsob vyšetřování je tu vlastně zachován tak, jak ho máme rádi, a jelikož jsem od epizody na druhé zhlédnutí nic nečekala, docela jsem si to užila. 65% ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Posledný Columbo sa musel zaobísť bez charizmatického vraha, a čo je horšie, úplne bez dobre plánovanej a vykonanej vraždy. Obidve vraždy boli viacmenej náhodné, a tiež to pátranie sa vymykalo bežnému columbovskému štýlu. Na konci sa pri veľkom odhalení našla akurát obeť nehody. Najkrajšia protivníčka seriálu tomu nijak nepomohla a prostredie modernej diskotéky tiež nie, takže len slabšie tri hviezdy na rozlúčku. ()

Reklama

jolly.rose 

všechny recenze uživatele

Snímek by si zasloužil asi tak za 3(dle mého hodnocení), kdyby ale nebyl poslední. Hodnotím to spíše jako absolutní rozloučení s Columbem. Další díl již natočen nebyl a nebude (v tomto složení), takže kruh se uzavírá. Zřejmě jsem viděla všechny díly, některé byly velmi zdařilé, jiné méně, absolutní propadák snad nebyl žádný. Nebudu zde řešit podrobnosti tohoto dílu, Dávám za pět - chci tím vzdát hodl Columbovi jako takovému s nezaměnitelným Peterem Falkem. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Columbo jednadvacátého století. Tak to už není ono. Nová éra "columbovek", která odstartovala v roce 1989, v žádném případě nebyla špatná, ale tohle se vážně se nepovedlo. Falk je už starý a když ho vidíme, jak si ruku ráchá v záchodové míse, je nám ho skoro až líto. Co vlastně tomuhle filmu chybí? Vrah, který by byl poručíkovi důstojným protihráčem, jeho svérázné vyšetřovací metody, jeho osobitý humor, nějaká atmosféra a pořádné závěrečné usvědčení. Tedy to, co dělá Columba Columbem. Protože je to Columbo, dám aspoň tři hvězdičky, ale film sám o sobě si je nezaslouží. Mimochodem, zavražděného exmanžela zde hraje Carmine Giovinazzo (Danny z CSI NY) a zaměstnance klubu jménem Julius hraje Jorge Garcia (Hurley z Lost). ()

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chtělo by se říci, "poručík Columbo v digitálním věku"... Jednotlivosti nejsou špatné, ale celek působí poněkud nepřesvědčivě, rozpačitě a fantasticky. Zatímco u starších dílů máme většinou dojem, že příběh není úplně nereálný, tady je ten dojem dosti silný. Jako by se tvůrci až moc nechali strhnout vší tou blyštivou moderní technikou a zapomněli na poctivé detektivní řemeslo. Falk samotný je ovšem stále velmi dobrý a tak jako u mnoha jiných dílů, tím nejslabším článkem je zde scénář. Ještě jednu paralelu se staršími díly bych ovšem zmínil. Než se na scéně objeví Columbo, je sledování skoro k nepřežití nudné... Celkový dojem: 60% Zajímavé komentáře: Gemini, Davered, Colonist ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Columbo byl poručíkem po dobu nejméně 35 let, než byl povýšen. (ČSFD)
  • Bylo v plánu natočit také další díl série, Peter Falk a televizní společnost ABC se však nedohodli na scénáři. Příští případ měl být zasazen do prostředí modelů dámského spodního prádla, což však Peter Falk odmítal. (cheyene)

Reklama

Reklama