Reklama

Reklama

Sobík Niko

  • Finsko Niko - Lentäjän poika (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dobrodružný animovaný film pro celou rodinu o malém sobíkovi Nikovi. Niko věří, že otec, kterého nikdy nepoznal, je jedním ze světoznámé letky Santa Klause. Jeho největším snem je naučit se létat stejně dobře jako jeho otec. Dospělí z Nikova stáda však nemají pro sobíkův talent nejmenší pochopení a děti se mu smějí. Vlastně vůbec nikdo nevěří, že jeho otec je mezinárodní hvězda. Jediný, kdo ho podporuje a věří mu, je neohrabaná veverka jménem Julius. Přes přísné zákazy stáda se Niko rozhodne nacvičovat svůj let na kopci, na němž hrozí útok hladových vlků. Při jeho smůle ho samozřejmě vlci zbystří a celé stádo se musí vydat hledat nový úkryt. Niko se cítí provinile, a proto opustí stádo, svou matku i kamarádku Sagu a společně s Juliem se vydá na dalekou cestu za svým otcem… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

Brinkley 

všechny recenze uživatele

Podotýkám, že hodnotím pouze s ohledem na cílovou skupinu a její reakce na tuto finskou vánoční pohádku. V TV v brzkých hodinách před Štědrým dnem pro nejmenší.... proč ne? Děti nadšeně fandily sobímu mrňousovi, aby jej nesežrali vlci, mě osobně ten příběh neiritoval (dokonce jsem se přistihla, že u přípravy snídaně nevědomky zírám, jak sobí letka stříhá ušima) a navíc jsem byla vděčná, že mi ke konci nespustili ukňouranou I believe I can fly..... (za to ta hvězda navíc). Jsou i drastičtější pohádkové počiny. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Pěkný animovaný film pro malé děti, možná i větší. Dívat se na to dalo, nějaký ten děj to taky mělo. Hlavní postavička byla roztomilá. Postavy měly i nějaké rysy. Velmi se mi teda líbil skvěle vykreslený vztah mezi Nikem a Juliem. Julius ho považoval ze svého syna, protože mu nahrazoval toho vlastního, kterého kdysi ztratil. A popravdě i když bych to u animovaného filmu nečekala, ten vztah se vyvíjel po celý film. Byla tu trocha dobrodružství (nebezpečná cesta do Santovy vesničky), radosti, smutku a všeho možného. Jsem spokojená, ale víc jak 3 a půl* dát nemůžu."To nebyla řeka Jisté záhuby, to byl Potůček poklidu..tohle je řeka Jisté záhuby." :D :D :D ()

Reklama

haluska11 

všechny recenze uživatele

další koprodukční lowcostová vykrádačka všech ostatních pohádek. backstory a charaktery postav se servírují explicitně v popisných monolozích a animace vzhledem k dnešním standardům šíleně zestárla. sob Niko je synek zámožného influencera, který sice neprodává kolagen ani CBD, ale otročí pro Santu. hloupoučké mládě hledající maminku (ale Bambi to není, jasný pane) si pod křídla vezme jeho kámoš veverka/stromokocúr a flirtující MILF fretka... zkrátka svátky jako vyšité. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Celkom príjemné prekvapenie, že aj s toľko prevarenou témou ako sú Vianoce a Santove soby, sa dá stále urobiť kvalitná a neotrelá vec. Príbeh síce nie je extra originálny a viacmenej šablónovite nasadá na smer obdobných animákov, hlavne americkej tvorby, ale napriek tomu a vďaka svojej výpravnosti ma bavil takmer od začiatku po koniec. Silný komedionálny nádych zvádza k tomu, aby zapadol aj v kolónke komédia. A že je to humor vkusný, zábavný, okorenený o nápadité prvky. Pre decká nesie aj pekný odkaz v duchu - nie je všetko zlato, čo sa bliští. Animácia sa smelo môže rovnať hollywoodskej tvorbe tej doby a animák sa môže oprieť aj o podmanivý hudobný motív. Preto veľká spokojnosť. ()

Dargel 

všechny recenze uživatele

Když jsme se se spolužáky rozhodli, že půjdeme do kina, doopravdy jsem nemyslel, že se dostanu na film takového typu. Po shlédnutí si však stěžovat rozhodně nemůžu. Sice to není můj styl filmu (nejen pro to, že na rodinné filmy nekoukám,ale také proto, že je určen díváků tak do 5 let) ale pokud mají v kinech akce za 50 Kč každý film se stává dobrým. Milá zvířátka s přívětivými xichtíky mě příjemně navodila vánoční atmosféru. Naprostou expozi mého smíchu způsobilo, když SS (ne, elitní německé jednotky tam nebyly, tohle je zkratka pro Sobí Spřežení) zařadilo santovskou rychlost, která mi jen "LEHCE" připomínala hyperpohon ze Stargate. To byla nejlepší scéna filmu. Nevím proč to ostatním nepřišlo vtipné, ale mě nevadí smát se sám v plném sále. Negativum jen lehce předvídetelný děj (čekal by snad někdo že Niko začne létat?) Za normálních okolností film, na který bych se díval sotva jedním okem, je však docela dobrým zabitím času v době vánočního klidu, kdy jdu do kina s přáteli, coca-colou shovanou pod bundou a 4,7 litrovým popcornem, který vám zkrátí nudné scény. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (5)

  • Pri prvých náčrtoch dali sobovi meno Pietu, potom ho premenovali na Rusty a až vo finálnej verzii sa z neho stal Niko. (Tolf)
  • V roce 2009 film získal od Finské filmové akademie dvě ocenění Jussi pro nejlepší film a nejlepší scénář. (Terva)
  • Ústa postáv animovali tak, aby sadli na anglické dialógy. (Tolf)

Reklama

Reklama